Pretraga

Predstavljamo vam četiri ženstvena enterijera sa potpisom Chloé Nègre

Predstavljamo vam četiri ženstvena enterijera sa potpisom Chloé Nègre

Tekst: BURO.

I to kada kažemo ženstvena, ne mislimo na tradicionalno shvatanje ove reči. Nikako se ne radi o prostorima koji su ušećereni i nejaki, naprotiv, u pitanju su enterijeri koje možemo opisati kao senzualne, mistične i beskrajno privlačne. Chloé Nègre je francuska arhitektkinja koja nepogrešivo ume da uhvati duh vremena i zabeleži njegove najtananije delove i prevede ga u utopističke prostore u kojima deluje kao da stvarni problemi i ne postoje. Pa, možda tamo gde vladaju pastelne boje, fini tekstil i detalji u boji zlata i stvarno ne postoje. Ili bismo bar u to voleli da verujemo.

Ukoliko vas njen stil podseti na našu miljenicu Indiju Mahdavi, imate oštro oko jer jer Chloé radila za njen studio od 2011. sve do pokretanja sopstvenog biroa 2015. godine. U Mahdavi studio bila je zadužena za projektovanje i opremanje hotela, tako da je očekivano i u samostalnim vodama zaplivala u tim vodama. To se poklopilo sa njenom strasti prema zanatskoj izradi i putovanjima, kao i sa željom da stvara mesta gde će gostima delovati da spolji svet ne postoji. I zaista je lako uskočiti u ta njena izmaštana mesta koja asociraju na čist optimizam. Izdvojili smo nama najdraže projekte.

Hotel Bienvenue

Predstavljamo vam četiri ženstvena enterijera sa potpisom Chloé Nègre (фото 1)
Predstavljamo vam četiri ženstvena enterijera sa potpisom Chloé Nègre (фото 2)

Ovaj hotel vam je sigurno na radaru, jer to je jedan od najpopularnijih manjih hotela u Parizu. Otvoren je pre četiri godine, a i dalje privlači pažnju ženstvenim minimalizmom kojim odiše. Brif koji je vlasnik hotela stavio pred Chloé jeste da želi da stvori mesto gde će svakog gosta tretirati kao člana porodice. Ona je savršeno odgovorila na temu stvorivši hotel koji odiše intimnom atmosferom zahvaljujući art deko detaljima, crnom čeliku, staklenim vratima, vintage nameštaju, pastelnim nijansama... Neke od soba obojene su toplim, a neke hladnim tonovima, a u svakoj kupatilo krije iznenađenje, budući da je svako uređeno u kombinaciji printova kao što su floralni i šahovski.

Predstavljamo vam četiri ženstvena enterijera sa potpisom Chloé Nègre (фото 3)

Hôtel Saint-André des Arts

Predstavljamo vam četiri ženstvena enterijera sa potpisom Chloé Nègre (фото 4)

Naravno da je na ovoj listi još jedan hotel! Hôtel Saint-André des Arts se nalazi u šestom arondismanu i otvoren je pre desetak nedelja. U ovom slučaju arhitetkinja se inspirisala sedamdesetim godinama i slobodom koja je tad vladala i kao rezultat smo dobili jedan otkačeni, boemski hotel.Broji 30 soba, a sve one su u nijansama tipičnim za sedamdesete kao što su bež, oker, boja senfa, kaki zelena, braon... I nameštaj je inspirisan istom dekadom, pa su primera radi, tu lampe Oluce Atollo od duvanog stakla, fotelje su presvučene Lelièvre tkaninom, a zaglavlja kreveta su od kože. Vrlo kul hotel, za sve one koji vole nešto malo drugačije.

Predstavljamo vam četiri ženstvena enterijera sa potpisom Chloé Nègre (фото 5)
Predstavljamo vam četiri ženstvena enterijera sa potpisom Chloé Nègre (фото 6)

 Chez Bogato

Predstavljamo vam četiri ženstvena enterijera sa potpisom Chloé Nègre (фото 7)

Ovo je sigurno bio jedan od zabavnijih projekata za Chloé, u pitanju je delom poslastičarnica, a delom concept shop. Ideja da sve bude inspirisano gurmalukom i proslavama se sama nametnula, a dalje je koncept produbljen da direktna inspiracija postane presek torte posle sečenja. I zaista kad se zagledate videćete poslastice svuda: tu su zidovi u boji vanile, detalji koji podsećaju na tart od limuna, šank sa teksturom ulupanog šlaga, šarene mrvice na podu... I sam ulazak ovde može da oraspoloži, a posebno kada vidite posebno dizajniranu vitrinu za kolače koja sa strane izgleda kao da je zagrižena. Preslatko!

Predstavljamo vam četiri ženstvena enterijera sa potpisom Chloé Nègre (фото 8)
Predstavljamo vam četiri ženstvena enterijera sa potpisom Chloé Nègre (фото 9)

 Salon Delphine Courteille

Predstavljamo vam četiri ženstvena enterijera sa potpisom Chloé Nègre (фото 10)
Predstavljamo vam četiri ženstvena enterijera sa potpisom Chloé Nègre (фото 11)
Predstavljamo vam četiri ženstvena enterijera sa potpisom Chloé Nègre (фото 12)

Šta želite od svog frizerskog salona? Da bude prijatno mesto, koje pruža dovoljno privatnosti, uz estetiku koja će jasno pokazati kakvu frizuru tu možete da dobijete. Chloé je na sva ova pitanja odgovorila sa najvišom ocenom dok je stvarala ambijent salona Delphine Courteille. Retro je odrednica koja dominira, ali je uz mnoštvo lukova uspela da istovremeno svemu da vrlo modernu crtu. Kombinacija nekoliko nijanse zelene i nežno roze topi srca i najzahtevnijih klijentkinja.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor