Pretraga

Puno svetla, boje i pametna dizajn rešenja. Ovaj stan je aposlutno šik!

Puno svetla, boje i pametna dizajn rešenja. Ovaj stan je aposlutno šik!

Tekst: BURO.

Da, Francuskinje znaju da se obuku besprekorno bez nekog vidljivog truda, umeju da srede kosu bez frizera i da neguju kožu tako da nikada ne možemo da pogodimo koliko godina imaju. Ali, one briljiraju i u svetu dizajna enterijera i to na isti način – šarmantno, nepretenciozno i lagano. Naši mood board-ovi ispunjeni su slikama stanova po Parizu gde su dizajn rešenja nekako logična i odvažna, ali opet male su šanse da bismo se sami dosetili nečeg sličnog. Sarah Poniatowski potiče iz poljske plemićke porodice, ali njena porodica već decenijama živi u Francuskoj i većina njih se bavi kreativnim poslovima. Njen otac bio je urednik francuskog Vogue magazina, majka joj je dekoraterka, dok se rođena sestra bavi dizajnom nakita. Sarah je studirala u Njujorku i pošto se vratila u Pariz odlučila je da pokrene sopstveni brend nameštaja i ukrasa za kuću Maison Sarah Lavoine koji sada ima više od 120 prodajnih mesta širom sveta.

Puno svetla, boje i pametna dizajn rešenja. Ovaj stan je aposlutno šik! (фото 1)
Puno svetla, boje i pametna dizajn rešenja. Ovaj stan je aposlutno šik! (фото 2)

Maison Sarah Lavoine je dizajn kuća poznata po geometrijskim igrama i elegantnom korišćenju boja, jednostavno to su komadi koji su vanvremenski. A upravo tako izgleda i stan osnivačice u Parizu. Nalazi se na desnoj obali i to je zapravo dupleks koji ima ceo jedan zid i deo plafona u staklu odakle se pruža neverovatan pogled! U daljini se vide krovovi oko bašte Tuileries, a još dalje i Sacré-Coeur.

Puno svetla, boje i pametna dizajn rešenja. Ovaj stan je aposlutno šik! (фото 3)
Puno svetla, boje i pametna dizajn rešenja. Ovaj stan je aposlutno šik! (фото 4)

Na početku je stan iznajmila kao kancelariju za svoju kompaniju, ali kako je obim posla rastao, bio im je potreban veći prostor, a Sarah nije želela da se odrekne te magične nekretine. Ofis je 2017. godine adaptirala u stan za nju i njenu decu. Pri uređenju enterijera vodila se istim postulatima kao pri kreiranju stvari za njenu kompaniju, odlučila se za eksplozivnu paletu boja koja podrazumeva crvenu, plavu i belu. Upravo je plava zaštitna boja njene kompanije, čak je jednu nijansu zaštitila kao "Bleu Sarah" boju. Njen stan sada služi kao eksperimentalni studio u kome ne samo da osmišljava nove kolekcije, nego i isprobava kako će se novi predmeti uklopiti u postojeći enterijer.

Puno svetla, boje i pametna dizajn rešenja. Ovaj stan je aposlutno šik! (фото 5)

Stan je podeljen na dva dela, tu je centralni prostor okupan svetlom, gde su smeštene dnevna soba, kuhinja i trpezarija. Deo za ručavanje i pripremu hrane odvojen je zidom, ali sa velikim prozorom kako bi i tu stiglo prirodno svetlo. Pored toga svaka od tih prostorija obojena je drugom bojom, u velikoj dnevnoj sobi dominira igra nijansama plave sa tepihom geometrijskog uzorka koji krade pažnju. Sofa, fotelje, stočići i komoda su iz Maison Sarah Lavione kolekcije, pa je ovo na neki način i showroom dizajnerke. Kuhinja je u lepoj nijansi zelene, koju upotpunjuju umetnička dela umetnika kao što su David Hockney i Vanessa Bouziges. U trpezariji veliki ugradni ormar sa crvenim frontovima, a oko drvenog stola nalaze elegantne plave „Superleggera“ Gio Ponti stolice.

Puno svetla, boje i pametna dizajn rešenja. Ovaj stan je aposlutno šik! (фото 6)

Na gornjem nivou smeštene su spavaće sobe, kao i manji dnevni boravak namenjen dečijoj igri. Sve odlikuje upotreba kvalitetnog tekstila, zbog čega ceo taj deo deluje udobno i privlačno. Boje su svedenije, a jastučići i ćebad su tu kao detalji koji razbijaju monotoniju. I vrlo ih je lako zameniti kada ukućanima dosade motivi. Zaista savršena mera retro uticaja, modernog dizajna i boja. Ovo je stilska vežba koja je inspirativna na toliko nivoa! Ostavljamo vas da proučite dizajn trikove i verujemo da će neke od ovih slika završiti i u vašim skrivenim Pinterest tablama.

Puno svetla, boje i pametna dizajn rešenja. Ovaj stan je aposlutno šik! (фото 7)
Puno svetla, boje i pametna dizajn rešenja. Ovaj stan je aposlutno šik! (фото 8)
Puno svetla, boje i pametna dizajn rešenja. Ovaj stan je aposlutno šik! (фото 9)
Puno svetla, boje i pametna dizajn rešenja. Ovaj stan je aposlutno šik! (фото 10)
Puno svetla, boje i pametna dizajn rešenja. Ovaj stan je aposlutno šik! (фото 11)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor