Pretraga

Sanjarimo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto

Sanjarimo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto

Tekst: BURO.

Ako smo išta utvrdili ove godine to jeste činjenica da većina nas funkcioniše na solarno gorivo. Dajte nam pogled u tirkizno more, mekanu ležaljku, sunce u oči i tišinu koju narušava samo povetarac i stvarno nam više ništa ne treba! Problem je što je retko kome to dato ove godine pa čak i kad smo prilegli pored obale, morile su nas razne brige. Ovo leto još uvek nije gotovo, a mi već želimo reprizu! Ponovna vožnja i da to ovog puta bude jedna nežna, bez previše truckanja i oštirih skretanja. Hej, pa možemo da maštamo. A možemo i da vredno radimo na planiranju savršenog leta (2021) uvideli smo da ove godine ne postoji dovoljno ludo ponašanje, svi se pozivamo na neuračunljivost. Zato, zarad duševnog mira potrebno nam je parče Azurne obale i ovog puta priželjkujemo nešto zbilja posebno.

Sanjarimo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto (фото 1)
Sanjarimo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto (фото 2)

Lily of the Valley je hotel koji je u vlasništvu porodice Weill koji se ubrajaju među 500 najbogatijih u Francuskoj, Alain Weill je 2016. godine otkupio mali porodični hotel na vrhu brda i odmah je imao viziju šta činiti sa imanjem. Za ovaj projekat želeo je samo Philippe Starcka, a on mu je ponudio dizajn rešenje koje spaja neoklasicizam, rustičnost i modernu. Znamo, čudna kombinacija, ali Starck tvrdi da mu se ideja javila u snu i besprekorno ju je preneo u treću dimenziju. Iako se reč prestiž nekako prirodno vezuje i uz Alaina i Phillippea ovo mesto je i dalje opušteni porodični hotel koji sada izgleda apsolutno savršeno!

Sanjarimo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto (фото 3)

Hotelski restoran Vista vodi Vincent Maillard nekadašnji učenik velikog Alaina Ducassea. Na meniju su provansalski specijaliteti za koje se koriste namirnice koje se nabavljaju na farmama pored hotela. Takođe, postoji još jedan restoran u wellbeing delu gde je na snazi zdrav i totalno ne-francuski jelovnik, na kome dominiraju smoothie napici i salate.

Sanjarimo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto (фото 4)
Sanjarimo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto (фото 5)

Kad smo kod spa i wellness dela, to je više spa „seoce“ jer se prostrire na 2.000 kvadratnih metara (gde je najbolji deo bazen dugačak 25 metara sa savršenim pogledom na more). Postoji nekoliko programa: Ultra Sport, Ultra Weight Loss, Ultra Wellness. A na ovom mestu možete upražnjavati sve sportove od boksa u vodi, preko areal joge i treniga sa TRX trakama. Beauty tretmani se izvode Biologique Recherche kozmetikom. Gostima su na raspolaganju i naturopata i nutricionista, a mogu zakazati rituale kao što je kineska tui na masaža (i još nekoliko, da-li-ovo-umemo-da-izgovorimo tehnika: kansu bol, shiro abhyanga, udvartana...).

Sanjarimo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto (фото 6)

Hotel se nalazi na dvadesetak minuta od San Tropea, a postoji i shuttle koji vozi do plaže Gigaro, gde postoji fin plažni bar. Iako se u ovom delu obale sve obavlja sezonski Lily of the Valley se neće zatvoriti pošto leto prođe, već je plan da radi tokom čitave godine kako bi gostima ponudili mesto na kom uvek mogu da pronađu svoje parče mira. Rado ćemo se upisati!

Sanjarimo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto (фото 7)
Sanjarimo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto (фото 8)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor