Pretraga

Stan u Stokholmu koji će vas inspirisati na dekor promene i u vašem prostoru

Stan u Stokholmu koji će vas inspirisati na dekor promene i u vašem prostoru

Tekst: BURO.

 

Danas dekor trikove prepisujemo iz stana u Stokholmu koji možemo opisati i kao minimalizam sa pomakom. Već smo navikli da prostori na severu Evrope odišu promišljenim dizajnom koji kroz malo elemenata može da kaže puno ali u poslednje vreme i oni posežu za globalnim trendom maksimalizma. Inspirišite se!

 

Stan u Stokholmu koji će vas inspirisati na dekor promene i u vašem prostoru (фото 1)

 

Zidovi više nisu kristalno beli

 

Da li i vi u poslednje vreme razmišljate o renoviranju prostora koje bi počelo od krečenja? Niste sami! Ovo je jedan od najbržih i najlakših trikova koji postoji u dizajnu. Dugo smo verovali da mali prostori ne trpe boje i istina je da su greške uz belu boju zaista svedene na minimum, ali sva zabava zapravo leži u riziku. Tamnija nijansa roze i teget su savršena kombinacija.

Stan u Stokholmu koji će vas inspirisati na dekor promene i u vašem prostoru (фото 2)

Dekoracije donose šarm

 

Znamo dosta ljudi koji pri pogledu na dekorativne figurice zapravo vide elemente koji samo skupljaju prašinu, ali gledajte šire od toga. Iako na prvi pogled oni nemaju neku veću funkciju, ti predmeti daju šarm i karakter prostoru. Menjajući te male ukrase, lako menjate stilove. Zato uvek birajte klasičnije veće komade nameštaja u bojama zahvalnim za održavanje, a pri izboru sitnica slobodno ludujte!

Stan u Stokholmu koji će vas inspirisati na dekor promene i u vašem prostoru (фото 3)

Geometrija VS floral

 

Zašto bi ovo bio ili - ili izbor? Oslobodite se tuđih mišljenja i prevaziđenih verovanja i u stan unosite dezene po izboru: one koji vas raduju, one koji u vama izazivaju reakciju. Neka vam uvek na pameti bude da je to prostor u kome ćete boraviti svakodnevno i da je ključno da se vi u njemu osećate dobro. Na kraju ćete uvideti da ono što ste instinktino uklopili zapravo ima smisla. Verujte u sebe.

Stan u Stokholmu koji će vas inspirisati na dekor promene i u vašem prostoru (фото 4)

 

Kreirajte zone

 

Dnevna soba neka bude vaš poligon za dizajn, tu ispucajte najhrabrije i najzabavnije ideje. S druge strane spavaću sobu “ostavite na miru”. Ona bi i doslovno trebalo da bude zen zona i prostor koji u vama budi mir. Smireni zemljani tonovi odličan su izbor, uložite u kvalitetan madrac i posteljinu od kvalitetnih organskih materijala i isterajte insomniju iz svog života.

Stan u Stokholmu koji će vas inspirisati na dekor promene i u vašem prostoru (фото 5)
Stan u Stokholmu koji će vas inspirisati na dekor promene i u vašem prostoru (фото 6)

Mala terasa nije izgovor

 

Terasa vam je minijaturna, a ipak ste uspeli da napravite neprivlačno skladište od nje? Hladni dani su pravo vreme da je napokon raskrčite (da, velike šanse su da je većina stvari koje tamo čuvate zrela za bacanje), a onda razmislite kako bi taj prostor mogao da izgleda, imate sasvim dovoljno vremena do proleća. O koliko god malim dimenzijama da se radi sigurno imate dovoljno prostora za par hoklica i jastučića, uživanje će biti nemerljivo.

Stan u Stokholmu koji će vas inspirisati na dekor promene i u vašem prostoru (фото 7)
Stan u Stokholmu koji će vas inspirisati na dekor promene i u vašem prostoru (фото 8)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor