Pretraga

Studiopepe je osmislio novi izgled robne kuće Rinascente u Milanu!

Studiopepe je osmislio novi izgled robne kuće Rinascente u Milanu!

Tekst: BURO.

Rad italijanskog studija Studiopepe dobro je poznat svim onima koji se zanimaju za savremen dizajn, i njihov rad odlikuju geometrijske linije, moderan vajb i korišćenje savremenih materijala. Zato nas je oduševila informacija da su upravo oni odgovorni za novi izgled četvrtog sprata čuvene robne kuće Rinascente u Milanu.

Rinascente je obavezna lokacija za sve turiste koji se zapute u Milano (i nadamo se da ćemo im se uskoro pridružiti), a upravo na četvrtom spratu se nalaze trendi stvari, odnosno tu je izložena odeća popularnih modnih dizajnera, kao i cipele. Arhitekte su se pri renoviranju odlučile da inspiraciju potraže u street style fazonu kakav odlikuje Milano, a pored toga opredelili su se za sada aktuelan pristup kakav vlada u dizajnu butika, a to je da ne postoji jasna podela između muškog i ženskog dela.

Studiopepe je osmislio novi izgled robne kuće Rinascente u Milanu! (фото 1)
Studiopepe je osmislio novi izgled robne kuće Rinascente u Milanu! (фото 2)

Paleta se vrti oko smaragdno zelene, srebrne i crne boje, a ta neobična kombinacija je tek ponegde razbijena koralnim i jarko žutim tonovima. Odali su i čast prošlosti grada, što se ogleda kroz izbor materijala. Čelik, pleksiglas i terrazzo su kombinovali sa eksperimentalnim materijalima kao što su Silipol, Alusion i Milleforma.

Studiopepe je osmislio novi izgled robne kuće Rinascente u Milanu! (фото 3)
Studiopepe je osmislio novi izgled robne kuće Rinascente u Milanu! (фото 4)
Studiopepe je osmislio novi izgled robne kuće Rinascente u Milanu! (фото 5)

Stubovi obloženi metalom su jasna referenca na stanice metroa u Milanu koje su dizajnirali Franco Albini i Franca Helg - a njihov rad su generalno koristili kao inspiraciju u ovom projektu. Police na kojima je izložena obuća napravljene su od pleksiglasa i imaju talasast oblik. Deo nameštaja je pravljen po meri, a tu je nekoliko legendarnih dizajn komada kao što je “Boomerang” fotelja koju je osmislio Rodolfo Bonetto. Na taj način kreirali su prostor koji je unikatan, ali deluje udobno i pristupačno.

Studiopepe je osmislio novi izgled robne kuće Rinascente u Milanu! (фото 6)
Studiopepe je osmislio novi izgled robne kuće Rinascente u Milanu! (фото 7)

Kabine za presvlačenje su kružnog oblika i imaju kožne rebraste zavese koje su inspirisane vratima koje je dizajnirao Gio Ponti. A budući da je koža crvene boje, kabine su upliv boje u sofisticirani i glamurozni prostor. Možemo da zamislimo koliko je kupovina u ovakvom okruženju inspirativna i čekamo u niskom startu informaciju o ponovnom otvaranju granica sa Italijom.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor