Pretraga

Tri šik enterijera u Parizu iza kojih stoji studio Perrier

Tri šik enterijera u Parizu iza kojih stoji studio Perrier

Tekst: BURO.

Fanny Perrier je dizajnerka koja je dospela u središte pažnje javnosti zahvaljujući njenom poslednjem projektu Perchoir Porte de Versailles koji je odmah po otvaranju postao trendi mesto koje Parižani obožavaju. Ona je svoj studio osnovala 2017. godine i najčešće se bavi uređivanjem javnih prostora od restorana, preko kafea, sve do modnih butika. Fanny je pravi predstavnik francuske škole enterijera mlađe generacije i njen rad odlikuje kombinovanje stilova. Predstavljamo vam njene najznačajnije projekte.

PERCHOIR PORTE DE VERSALLES

Tri šik enterijera u Parizu iza kojih stoji studio Perrier (фото 1)

Poslednji restoran iz Perchoir lanca otvoren je prošlog meseca, enterijer je uređen u mediteranskom stilu, a tu je i ogromna bašta na krovu. Bar izgleda kao da je izrađen od bambusa, ali se zapravo radi o sjajnim pločicama koje imitiraju tu teksturu dok su barske stolice od pravog bambusa. Velike šarene lanterne u vitraž stilu nose potpis Marie-Pierre Bouaziz, umetnica Fanny Chaix Brayan oslikala je floralne motive koje ukrašavaju prostor…. Kako bi se dodatno naglasila ležerna atmosfera Mediterana stolice su namerno rasparene. Takođe, Fanny Perrier odlučila se sa veliki broj prirodnih biljaka u prostoru kako bi stvorila efekat svojevrsne staklene bašte. 

Tri šik enterijera u Parizu iza kojih stoji studio Perrier (фото 2)
Tri šik enterijera u Parizu iza kojih stoji studio Perrier (фото 3)

MAISON LAUTREC 

Tri šik enterijera u Parizu iza kojih stoji studio Perrier (фото 4)
Tri šik enterijera u Parizu iza kojih stoji studio Perrier (фото 5)

Lautrec je oduvek bio restoran u komšiluku bez velikih pretenzija, zbog čega je postao omiljen među lokalcima. A zatim su ga preuzela četiri prijatelja Cédric Munier, Camille Genton, Axel Bonnichon i Laurent Casanovas i postao je Maison Lautrec. Oni su angažovali studio Perrier kako bi udahnuli novi život prostoru. Fanny i njen tim su zadržali klasičan izgled francuskog bistroa, uz dodavanje modernih elemenata koji su učinili ovaj restoran posebnim. Mermer, mesing, koža i pliš su materijali koji dominiraju i zapravo je sve podređeno uživanju, druženju i dobrim ukusima koje skriva jelovnik.

Tri šik enterijera u Parizu iza kojih stoji studio Perrier (фото 6)
Tri šik enterijera u Parizu iza kojih stoji studio Perrier (фото 7)

REPETTO

Tri šik enterijera u Parizu iza kojih stoji studio Perrier (фото 8)
Tri šik enterijera u Parizu iza kojih stoji studio Perrier (фото 9)

Omiljeni brend kada su u pitanju baletanke, u Parizu ima predivnu radnju za čiji izgled je bio zadužen Perrier tim. Oni su poštujući postulate brenda stvorili predivan prostor koji je sveden i odiše vanvremenskom elegancijom. Paleta boja vrti se oko krem i bež nijansi koje su razbijene bordo bojom u kojoj su sofe i zavese na kabinama za presvlačenje. Sa nekoliko dobro raspoređenih elemenata u prostoru uspeli su da postignu ambijent baletske škole  kakvu smo želele da se upišemo kada smo bile devojčice.

Tri šik enterijera u Parizu iza kojih stoji studio Perrier (фото 10)
Tri šik enterijera u Parizu iza kojih stoji studio Perrier (фото 11)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor