Pretraga

U ovom stanu u Milanu je čak i vintage Porsche našao svoje mesto - ostali smo bez daha!

U ovom stanu u Milanu je čak i vintage Porsche našao svoje mesto - ostali smo bez daha!

Tekst: BURO.

Da li smo ikada mislili da će se u dizajn rubrici u istoj rečenici naći: enterijer, brza kola, rimske skupture, mermer i industrijski stil? Priznajemo da baš i nismo razmišljali u tom smeru. Ali dizajner enterijera Tommaso Spinzi je sve ovo spojio u loftu u Milanu i naveo nas je da preispitamo sve svoje predrasude. On je pri osmišljavanju prostora krenuo od činjenice da je strastveni kolekcionar lepih stvari (u najširem smislu) i poželeo je da pronađe mesto za sve predmete čiji je ponosni vlasnik.

U ovom stanu u Milanu je čak i vintage Porsche našao svoje mesto - ostali smo bez daha! (фото 1)
U ovom stanu u Milanu je čak i vintage Porsche našao svoje mesto - ostali smo bez daha! (фото 2)
U ovom stanu u Milanu je čak i vintage Porsche našao svoje mesto - ostali smo bez daha! (фото 3)

Spinzi je do sada živeo i radio u Švajcarskoj, Njujorku i Melburnu, a Milano je najnovija stanica u njegovoj karijeri pa je zato u novi stan uneo po deo svog prethodnog života. Tu je mala kolekcija radova australijskih umetnika i dizajnera među kojima su: Christopher Boots, Hava Studio, Dylan Farrell, Lost Profile Studio i Morgan Shimeld. Ti komadi su razmešteni oko zelenog mermernog stola koji potiče iz 1970. godine i Porschea 911 iz 1983. godine koji se nalazi u prizemlju, jer kako Tommaso kaže ovaj automobil je previše lep da bi stajao skriven u garaži.

U ovom stanu u Milanu je čak i vintage Porsche našao svoje mesto - ostali smo bez daha! (фото 4)
U ovom stanu u Milanu je čak i vintage Porsche našao svoje mesto - ostali smo bez daha! (фото 5)

Takođe, on živi po maksimi da su komadi nameštaja jednaki umetničkim delima. Zbog toga je svoj stan uredio po uzoru na neku art galeriju ali zbog jedinstvene kombinacije tih predmeta, prostor nije muzejski sterilan, već deluje elegantno i pomalo otkačeno.

U ovom stanu u Milanu je čak i vintage Porsche našao svoje mesto - ostali smo bez daha! (фото 6)
U ovom stanu u Milanu je čak i vintage Porsche našao svoje mesto - ostali smo bez daha! (фото 7)
U ovom stanu u Milanu je čak i vintage Porsche našao svoje mesto - ostali smo bez daha! (фото 8)

U prizemlju dominiraju mermer, koža i mesing. Na gornji nivo stiže se zakrivljenim stepenicama, a taj nivo je napravljen kao svojevrsni mezanin, kao da lebdi iznad prizemlja. Spinzi sebe opisuje kao lifestyle dizajnera i veruje da su najbolji projekti oni koji otkrivaju sve nijanse ličnosti osobe koja živi u tom prostoru. Zbog toga će u budućnosti biti moguće zakazivanje poseta ovom stanu, a neki od predmeta iz kolekcije će biti na prodaju.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor