Pretraga

Vez na sofi? Da i da! Pogledajte Hay X Chart ograničenu kolekciju

Vez na sofi? Da i da! Pogledajte Hay X Chart ograničenu kolekciju

Tekst: BURO.

Vez doživljava svojevrsnu renesansu i do sada smo ga viđali uglavnom na garderobi i cegerima, ne pomišljajući da može da izgleda jednako dobro i na nameštaju!

Vez na sofi? Da i da! Pogledajte Hay X Chart ograničenu kolekciju (фото 1)
Vez na sofi? Da i da! Pogledajte Hay X Chart ograničenu kolekciju (фото 2)

Povodom desetogodišnjice Chart vodećeg događaja nordijske umetnosti, dizajnerska kompanija HAY lansirala je ograničenu seriju od 50 Mags mekih sofa sa izvezenim ukrasima, u prepoznatljivom poetskom stilu islandskog umetnika Lojia Höskuldssona. Reč je o popularnoj plišanoj sofi sa zaobljenim ivicama i niskim, dubokim sedištima. U središtu saradnje je delikatan, nostalgičan vez a kolekcija simbolično nosi naziv An Attempt to Refine the Backyard.

Vez na sofi? Da i da! Pogledajte Hay X Chart ograničenu kolekciju (фото 3)
Vez na sofi? Da i da! Pogledajte Hay X Chart ograničenu kolekciju (фото 4)
Vez na sofi? Da i da! Pogledajte Hay X Chart ograničenu kolekciju (фото 5)

Prema rečima umetnika: "Sofa oslikava dan prolećnog čišćenja u dvorištu zgrade gde su svi stanari na jedan dan odložili svoje argumente u nastojanju da njihovo okruženje izgleda privlačnije za sve sa strane. Agenda prolećnog čišćenja izgleda ovako: 17:00 - bacanje smeća, 18:00 – otvorena diskusija o tome šta da se radi sa korovom, 19:00 - veganski roštilj."

Vez na sofi? Da i da! Pogledajte Hay X Chart ograničenu kolekciju (фото 6)
Vez na sofi? Da i da! Pogledajte Hay X Chart ograničenu kolekciju (фото 7)

Naizgled nasumično raspoređeni vezeni detalji - limenke, roštilj i mnoštvo cveća - zapravo pričaju priču, a mi bismo ovu sofu rado parkirali u dnevni boravak!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor