Pretraga

WeWork i Saks su se udružili: Nekadašnje robne kuće postale su kancelarije za frilensere

WeWork i Saks su se udružili: Nekadašnje robne kuće postale su kancelarije za frilensere

Tekst: BURO.

Sećate se WeWork epizode? Kompanija je nastavila da postoji i nije bilo jasno u kom smeru će se sada razvijati, ali napokon imamo odogovor na to pitanje. Oni su se ove sezone udružili sa lancem robnih kuća Saks Fifth Avenue kako bi zajedno pokrenuli projekat SaksWorks. Koncept je vrlo jednostavan, nekadašnje robne kuće postaće kancelarije, po co-working sistemu. Plan je da se kancelarije otvore u nekoliko američkih gradova. Tako je, primera radi, zgrada na donjem Menhentnu nekada bila muška robna kuća, a danas je to poslovni hub u kome se frilenseri mogu okupiti i udržiti svoje ideje i vizije. Budući da su pandemija i porast korišćenja e-commerce platformi doveli do zatvaranja 12.200 radnji u Americi tokom 2020. godine ovo je vrlo pametan potez.

WeWork i Saks su se udružili: Nekadašnje robne kuće postale su kancelarije za frilensere (фото 1)
WeWork i Saks su se udružili: Nekadašnje robne kuće postale su kancelarije za frilensere (фото 2)

Prostori su kompletno preuređeni i nameštaj je biran tako da bude lak za transport, pa je sve modularno i može se „složiti“ po željama zakupaca. Od kancelarije, do prostora za predavanje, do bara (dozvola za služenje alkohola je u procesu), SaksWorks može biti sve.

WeWork i Saks su se udružili: Nekadašnje robne kuće postale su kancelarije za frilensere (фото 3)
WeWork i Saks su se udružili: Nekadašnje robne kuće postale su kancelarije za frilensere (фото 4)
WeWork i Saks su se udružili: Nekadašnje robne kuće postale su kancelarije za frilensere (фото 5)

Enterijer ne pripada estetski ni Saks-u niti WeWork konceptu, već su pokušali da donesu svež pogled. Trenutno, SaksWorks posluje na nekoliko lokacija i prostor izgleda kao kombinacija kancelarije i luksuznog privatnog kluba. Tu je dosta vibrantnih boja i umetnina, kako bi sve delovalo svetlije, prijatnije i podsticalo na atmosferu udruživanja i deljenja. Na neki način, ove kancelarije podsećaju na stan od nekog prijatelja gde ste se našli da pređete današnje obaveze. Plus, tu je zajednička staklena bašta.

WeWork i Saks su se udružili: Nekadašnje robne kuće postale su kancelarije za frilensere (фото 6)
WeWork i Saks su se udružili: Nekadašnje robne kuće postale su kancelarije za frilensere (фото 7)

Konferencijske sale lako mogu postati pozornica za Zoom Call. Tu su i telefonske govornice. Zapravo, arhitekte su dobile zadatak da poslovno okruženje bude luksuzno i prijatno koliko i u Saks kabini za na Petoj Aveniji. Posebno za SaksWorks kreiran je miris koji se ubacuje u vazduh, postoji i teretana za članove, tu su i Peleton bicikli čije je korišćenje besplatno za članove, a članarina iznosi oko 300 dolara mesečno.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor