Pretraga

Sedam dizajn podcasta koje morate pratiti

Uprkos tome što se radi o nevizualnoj formi koja ima limitiran reach podcasti su postali omiljen način komunikacije u modnom svetu. Sve je više onih koje vode i uređuju entuzijasti, ali u trku za slušaocima su ušle i velike kompanije. Ovo su naši favoriti.

Tekst: Jelena Karakaš


The Business of Fashion Podcast
The Business of Fashion Podcast

The Business of Fashion Podcast, svima omiljeni modni sajt, ima svoj produžetak u vidu podcast kanala gde se vode ozbiljni razgovori sa onima menjaju tokove mode, lepote i tehnološkog sveta. CEO sajta Imran Ahmed je autor i voditelj, a dugačke epizode ponudiće vam dubinski uvid u stanje u industriji. Teme nisu lake, ali saznanja i podaci do kojih možete doći slušajući ovaj podcast su fascinatni.

Fash-On Fash-Off
Fash-On Fash-Off

Fash-On Fash-Off londonski tim Magazina i-D svakog četvrtka donosi najnovije teme i tračeve direktno iz prvog reda. Podcast je jednako, ako ne i bolji od sadržaja samog magazina. Neke epizode bave se nedeljama mode, dok se neke vrte oko mikro trendova kao što je, na primer, ljubav generacije Z prema limun žutoj boji. Zabavno!

Monocle on Design
Monocle on Design

U ovom podcastu možete bolje upoznati dizajnere i čuti više o temama koje pomeraju industriju, ostanite u toku sa dešavanjima u svetu nameštaja, mode i arhitekture. Svaka epizoda dublje istražuje stanje u svakom od polja i dovodi u vezu te fenomene i ostale teme koje Monocle obrađuje.

Fashion No Filter
Fashion No Filter

Zajednički podcast it devojaka Camille Charrière i Monice Ainley publici pruža pogled iza scene. One sa svojim gostima razgovaraju o tome kako aktivizam, društvene mreže i tehnologija menjaju način na koji biramo i kupujemo odeću. Instagram devojke obraćaju se direktno Instagram generaciji, pružiće vam crtice iza scene kako zapravo modna scena funkcioniše, a sve to će upakovati u prijatan razgovor koji je lako slušati.

Unstyled
Unstyled

Kanal vodi glavna urednica sajta Refinery29 Christene Barberich, a zamišljen je kao ugodno mesto gde poznate devojke dele inspiraciju i priče iz svog života uz fokus na ličnom stilu. Gošće u prethodnim epizodama, između ostalih, bile su Kate i Laura Mulleavy iz brenda Rodarte, Miranda Kerr i Gabrielle Union. Jedva čekamo novu sezonu!

Clever
Clever

Autorke Jaime Derringer, osnivačica bloga Design Milk, i dizajnerka Amy Devers vode razgovore sa dizajnerima koji su odgovorni za objekte i građevine koje su oblikovale naš svet. Do sada su ugostile vizionare, buntovnike, one koji rešavaju probleme, kao i one koji kritički razmisljaju, a ton je uvek neobavezan i nepretencciozan, tako da možete lako uroniti u najkompikovanije teme.

4 P.M. At Fashionista
4 P.M. At Fashionista

Ako ste opsednuti svim stvarima koje se tiču mode, obožavaćete ovaj kanal. Koncept se vrti oko insajderskih vesti uz komentare stručnih gostiju. Voditeljke su super zabavne i znaju dosta o stilu i trendovima. Iako su na pauzi od prošle godine, vredi da prođete arhivu i nasmejte se uz epizode kao što je ona o streetwear modi sa Emily Obereg.

1 / 5