Pretraga

BURO. putovanje: Huawei nas je poveo u Istanbul gde smo upoznali novu kolekciju proizvoda

Tekst: BURO.

Foto: Maja Mijatović

Znate onu rečenicu da ne treba mešati posao i zadovoljstvo? Pa, tu smo da vam kažemo kako baš i ne važi uvek. Pogotovo u slučaju kada radite posao koji liči na naš pa se zajedno sa time što imate priliku da vrhunske stvari vidite pre svih, spoje i putovanja, zanimljivi ljudi i jednako zanimjiva mesta. Upravo na jednom takvom putovanju - na kom čovek toliko uživa da mu je sve vreme ovog sveta malo - se nedavno našla Irena Trifunović, CEO platforme BURO. Srbija.

BURO. putovanje: Huawei nas je poveo u Istanbul gde smo upoznali novu kolekciju proizvoda (фото 1)
BURO. putovanje: Huawei nas je poveo u Istanbul gde smo upoznali novu kolekciju proizvoda (фото 2)

U tri dana provedena u Istanbulu stalo je nekoliko svetova: osim organizovanog obilaska najlepših mesta u tom gradu (a verujte nam, ima ih mnogo), atmosferu Istanbula gosti Huaweia dobili su priliku da osete i kroz autentična iskustva koja grad nudi. Samo upoznavanje kuhinje, koja važi za jednu od najraznovrsnijih i najboljih na svetu, bilo je nezaboravno iskustvo koje je kulminiralo večerom na kojoj je za probrane Huawei zvanice kuvao lično poznati chef Nusret a.k.a Salt Bae koji pored neverovatnih jela pravi još neverovatniju atmosferu.

BURO. putovanje: Huawei nas je poveo u Istanbul gde smo upoznali novu kolekciju proizvoda (фото 3)

Na ovakvom putovanju, iza svakog ćoška vas očekuje nešto novo, a pored Istanbula jedna od najzanimljivijh stvari to su bili i sami proizvodi koje smo došli da upoznamo. Čitava nova gama Huawei tech novina namenjena je besprekornom AI iskustvu svakog pojedinca ali i umrežene zajednice, zadatak kom je kompanija pristupila sa velikim entuzijazmom i uspehom koji je naišao na oduševljenje svih prisutnih. Naime, među predstavljenim novim uređajima, našlo se ponešto za svakog: tu je najlakši telefon sa ekranom na preklop Mate Xs 2, laptop računar MateBook D16 i 16s, prvi tablet sa E-Ink ekranom MatePad Paper, kao i novi članovi porodice pametnih telefona – nova Y70 i nov Y90, kao i Huawei FreeBuds Pro 2.

Upoznavanjem svakog noviteta ponaosob, misija kompanije Huawei postaje kristalno je jasna, oni zaista misle na sve. Tako laptop računari MateBook D16 i 16s imaju neočekivano velike ekrane za svoju kategoriju što rad i upravljanje raznim zadacima čini lakšim i efikasnijim, zatim procesor i memoriju koji sve profesinalne programe namenjene radu u kancelariji čine dostupnijim i kod kuće. Pored toga oba laptopa lako se povezuju sa drugim uređajima, uz simultano upravljanje datotekama i pretragom AI. Na taj način korisnici mogu da budu produktivni i u pokretu zahvaljujući visokoj prenosivosti Huawei MateBook D 16 i 16s, zahvaljujući njihovoj maloj težini sličnoj tradicionalnim laptop računarima od 15,6 inča.

Zaljubili smo se u novi Huawei Mate Xs 2 pametni telefon sa preklopnim ekranom i ultralaganim i tankim kućištem koji ga čine najlakšim i najtanjim modelom do sad. Neka vas to ne zavara, kada se rasklopi, ekran Mate Xs 2 postaje ravan kao ogledalo i pruža neverovatno korisničko iskustvo, savršeno i za zabavu i za posao. Ovaj pametni telefon je opremljen i drugim funkcijama, poput True-Chroma kamere od 50 MP koja podržava Huawei XD Optics i fotografisanje mobilnim telefonima izdiže na sasvim novi nivo.

Nova Y70 i nova Y90 telefoni su modeli srednjeg cenovnog ranga ali iznenađuju svojim perforansama. Nova Y70 ima snažnu baterijom od 6000mAh koja zahteva punjenje samo dva puta nedeljno, dok se nova Y90 puni do 53% za samo 30 minuta zahvaljujući Huawei SuperCharge punjaču od 40W. Oba uređaja imaju i impresivne ekrane.

U Audio kategoriji, sačekala nas je prava poslastica pošto smo opsednuti kristalno čistim tonom: nove slušalice FreeBuds Pro 2, koje osim savršenog zvuka imaju i do sad neviđen kapacitet smanjenja buke i lako se povezuju sa različitim pametnim uređajima.

Za one koji traže novi pametni sat, najnoviji model Huawei Watch GT 3 Pro koji je već zvanično u prodaji. - po prvi put dolazi u dve veličine: titanijumskoj od 46 mm i keramičkoj od 43 mm, oba sata moguće je nabaviti i sa kožnim kaišem. Huawei GT 3 Pro nudi više od 100 modova vežbanja, a novitet je režim za ronjenje koji omogućava praćenje vaših sportskih postignuća, koji ssavršeno funkcioniše i na dubini od 30 metara. Uređaj je vodootporan, što garantuju i sertifikati uključujući IP68. Uz pomoć ovo sata lako se prati i set najznačajnijih zdravstvenih parametara. 

BURO. putovanje: Huawei nas je poveo u Istanbul gde smo upoznali novu kolekciju proizvoda (фото 4)
BURO. putovanje: Huawei nas je poveo u Istanbul gde smo upoznali novu kolekciju proizvoda (фото 5)

Ipak, naše srce osvojio je novi tablet Huawei MatePad Paper, prvi Huawei E-Ink tablet za impresivno beleženje i pisanje sa E-Ink ekranom koji je savršen za sve koji rade u kreativnoj industriji i cene staro dobro iskustvo rada na papiru.

Dizajniran tako da bude lako prenosiv, Huawei MatePad Paper ističe se  svojom tankom formom i malom težinom, što ga čini idealnim za čitanje na dlanu, dok ekran od 10,3 inča nudi izrazito ugodno vizuelno iskustvo čitanja.

MatePad Paper je ujedno i prvi na svetu modul sa E-Ink displejem koji dobija TUV Rheinland Paper Like Display sertifikat. Jedinstvena povezanost ekrana i olovke nudi revolucionarno radno iskustvo, uz realističan osećaj pisanja na papiru. U trenutku kada se vrh olovke nađe na ekranu tableta, pojavljuje se onaj prisni „šuštavi“ zvuk pisanja olovkom po papiru, koji nas je u sekundi osvojio! Srećni dani pisanja i crtanja su pred nama.

BURO. putovanje: Huawei nas je poveo u Istanbul gde smo upoznali novu kolekciju proizvoda (фото 6)