Pretraga

Huawei MateBook X je uređaj koji nam otkriva ceo novi svet!

Huawei MateBook X je uređaj koji nam otkriva ceo novi svet!

Tekst: BURO.

Foto: Vanja Milićević

Ključne reči ovih dana? Izolacija. Kuća. Jel imaš toplomer? Piješ li vitamine? Koliko još dana ne smeš da izlaziš? I sve tako ukrug, raditi u maloj redakciji gde se brzina ne spušta ispod sto miliona na sat u praksi znači da niko ne bi smeo da se razboli - nikada. Okej, fer. Ali, u situaciji kada je postalo skoro nemoguće ne ugostiti koronu na minimalne dve nedelje kod kuće taj koncept pada u vodu. New normal stupa na snagu. I kako raditi u toj situaciji kada je posao vezan isključivo za komunikaciju?! Lakše nego što smo mislili.

Pošto smo zbili redove i optimizovali poslovanje tako da sadržaj i čitaoci ne trpe, obavljanje zadataka je postalo rutina i to prilično lako. Kako? Pa, gde je naš laptop tu je naša kancelarija. A u ovoj epizodi na raspolaganju smo imali Huawei MateBook X koji je jedan od najmoćnih (ali i najpraktičnijih) laptopova koje možete pronaći na našem tržištu.

Huawei MateBook X je uređaj koji nam otkriva ceo novi svet! (фото 1)

Prvo radi se o laptopu izuzetnih dimenzija (tanji je od 15 milimetara, a težak tek kilogram), pa je u regularnim uslovima vrlo lako laptop svuda nositi sa sobom i tako biti udaljen od bitnih dokumenata na jedan klik (iznenadili biste koliko toga se članovi naše redakcije iznenada bitnih stvari sete tek uveče...). Odnosno, čak to ne mora biti ni klik jer ovaj uređaj ima i touch screen ekran (od 13.3 inča), pa se posle radnih sati može koristiti i kao uređaj za listanje časopisa, na prmer. Ako je nešto dovoljno interesantno i vredno da se pošalje na BURO. WhatsApp grupu dovoljno je tri prsta prevući nagore po ekranu i skrinšot je spreman za deljenje. Nemojte nas kriviti, te male online partije ćaskanja nas održavaju normalnim.

Huawei MateBook X je uređaj koji nam otkriva ceo novi svet! (фото 2)
Huawei MateBook X je uređaj koji nam otkriva ceo novi svet! (фото 3)

Dalje je sve jasno: red Zoom poziva, red CMS-a, srk kafe, čišćenje mejlova, finalno proveravanje tekstova pre nego što budu objavljeni, griz kroasana. Kosa je visoko u punđi, prsti brzo lete preko tastature. Šminka je ovih dana nepostojeća, a uniforma je postala pidžama. U tom sveopštem ludilu balansiranja između poslovnog i privatnog zaista je super imati na raspolaganju uređaj koji će besprekorno ispratiti celu tranziciju. MateBook X pokreće Intel i5 procesor desete generacije, uz koji će obavljanje radnih zadataka, ali i uživanje u filmovima, muzici i video igrama, biti brzo i bez ometanja. Da li malo gledamo seriju između partija poslovnih sastanaka? Pa... nećemo sada o tome.

Huawei MateBook X je uređaj koji nam otkriva ceo novi svet! (фото 4)
Huawei MateBook X je uređaj koji nam otkriva ceo novi svet! (фото 5)

Čak i kada osvanu oni dani kada nam nije ni do čega, a ponajmanje do elegancije i estetike, MateBook X može da pomogne. Jer je ovaj uređaj (koji dolazi u dve boje – u sivoj i boji smaragda) izuzetno elegantan. Prosto je šteta što ne možemo da ga ponesemo do kafića, ali nema veze, čekamo proleće za te šetnje van kancelarije. Dobio je istaknuto mesto u dnevnoj sobi.

Ono što je bio fin feature, sada se pokazalo kao ključno, MateBook X ima dva mikrofona koji mogu smanjiti buku i precizno prepoznati glas sa udaljenosti od pet metara. Nadvikivanje i konstatna pitanja "šta je ko rekao"? Jok, sa ovim uređajem nećete imati takvih problema. Brzi, efikasni, i jasni online sastanci su sveti gral i mi se trudimo da većina naših tako protekne kako bismo se što pre bacili na produkciju i smišljanje novih tema.

Huawei MateBook X je uređaj koji nam otkriva ceo novi svet! (фото 6)
Huawei MateBook X je uređaj koji nam otkriva ceo novi svet! (фото 7)

Ili na jednu čašu vina dok razgledamo šta smo sve objavili u prethodnom periodu? Šššš. Sve je okej kada isključimo kameru. Ako ste u potrazi za uređajem zahvaljujući kome ćete organizovati i obavljati posao, definitivno u razmatranje uzmite Huawei MateBook X, višestruko će vam se isplatiti.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor