Pretraga

Kuhinjski glanc: Sada i vaši kućni aparati mogu izgledati kul

Kuhinjski glanc: Sada i vaši kućni aparati mogu izgledati kul

Tekst: BURO.

Renoviranje kao da ima bezbroj faza i dok su neke zabavne i insprativne, neke se svedu na milion odluka koje donosimo ad hoc, često i ne razmišljajući pa zatim moramo da nastavimo da živimo sa pogrešno pozicioniranim štekerima za struju, nepraktično projektovanim kupatilom i ostalim stvarima sa kojima nas je mrzelo da se zamajavamo u tom trenutku. Prijateljski savet, promislite o svemu dobro. Posebno pažljivi budite pri izboru kućnih uređaja, jer su oni često skupi i ne izgledaju ništa posebno, ali do trenutka izbora tehnike već toliko nemamo volje za životom, da može da se desi da poručimo random uređaje sa kojima posle moramo da živimo godinama. Nećemo vam savetovati da zamenite postojeće funkcionalne mašine, ali ćemo vam skrenuti pažnju na one male aparate koje koristimo svakodnevno i koji su izloženi pogledima. Ovo posebno važi u slučaju da imate minijaturnu kuhinju gde nema previše mesta u ormarićima pa, hteli ne hteli, svoje male aparate morate „izložiti“ na radnu ploču.

Kuhinjski glanc: Sada i vaši kućni aparati mogu izgledati kul (фото 1)
Kuhinjski glanc: Sada i vaši kućni aparati mogu izgledati kul (фото 2)

Dizajneri su takli i taj segment naših života, tako da je odzvonilo kabastim aparatima kod kojih funkcija igra glavnu i jedinu ulogu, sada možemo da zatevamo i suštinu i formu u istom. Jedan od naših omiljenih skandinavskih brendova ove sezone je u okviru home kolekcije lansirao i dva mala kućna aparata, radi se o ketleru i tosteru i to je njihov prvi iskorak u svet elektronike. Oba predmeta je dizajnirao George Sowden i on ih je „obukao“ u svom stilu, jednostavnost je u srži, a pastelne nijanse su tu da podginu priču na viši nivo. Aparati su izrađeni od izdržive plastike i nerđajućeg čelika i dostupni su u nekoliko kombinacija boja, kako bi svi mogli savršeno da ih uklope uz stil svoje kuhinje.

Kuhinjski glanc: Sada i vaši kućni aparati mogu izgledati kul (фото 3)
Kuhinjski glanc: Sada i vaši kućni aparati mogu izgledati kul (фото 4)
Kuhinjski glanc: Sada i vaši kućni aparati mogu izgledati kul (фото 5)

Naravno, kada se povede razgovor o dizajniranim aparatima za kuću, ne možemo a da ne spomenemo Smeg, brend koji je prepoznatljiv po retro pastelnim uređajima koje pokušavamo da po svaku cenu uklopimo u kuhinju čak iako je njen enterijer potpuno moderan. Odustali smo od vajba domaćice iz pedesetih (haleluja!), ali zabavan toster u pastelno ružičasto – može.

Ukoliko pratite tu retro temu, sledeća stanica je brend KitchenAid čiji mikseri su skoro pa postali element dekoracije. Dodate dve, tri knjige recepata uz mikser i činiju sa voćem i eto dizajn celine koja će izgledati toliko dobro da će vam biti i žao da sve to umažete kremovima (uvek možete kolače da poručite iz neke od beogradskih poslastičarnica).

Kuhinjski glanc: Sada i vaši kućni aparati mogu izgledati kul (фото 6)
Kuhinjski glanc: Sada i vaši kućni aparati mogu izgledati kul (фото 7)

U slučaju da u svojoj kuhinji ne želite te megapopularne i prepoznatljive uređaje, proverite i šta nudi firma Haden. Oni takođe igraju na kartu retro linija koje izgledaju kao deo profesionalne kuhinjske opreme sa sredine XX veka. Svi ljubitelji savremenog dizajna trebalo da obrate pažnju i na Alessi program i njihove moderne aparate za pripremu finog italijanskog espresa, posebno na model „La Cupola“ koji je dizajnirao Aldo Rossi. Svakodnevnica odjednom izgleda mnogo bolje!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor