Pretraga

Na naše tržište je stigao Huawei Mate40 Pro telefon – odmah smo ga isprobali!

Na naše tržište je stigao Huawei Mate40 Pro telefon – odmah smo ga isprobali!

Tekst: BURO.

Foto: Vanja Milićević

Huawei Mate40 Pro telefon je jedan od onih uređaja o kojem imate mišljenje i pre nego što stigne u vaše ruke. Najave su učinile svoje i naša očekivanja su bila visoka, a uzbuđenje što uređaj stiže u redakciju na vrhuncu. Da li je opravdao naša nadanja? I više nego što smo očekivali. Ali hajde da krenemo od početka. Kada se ovaj telefon pojavio na svetskom tržištu predstavio je spoj jedinstvenog dizajna i neprikosnovene tehnologije. Iako je veoma moćan, ono što će vam prvo upasti u oči jeste činjenica koliko taj telefon dobro izgleda! Elegantan je, sa zakrivljenim ivicama ekrana, dok je zadnja kamera vrlo pametno dizajnirana u obliku kruga koji podseća na svojevrsni muzički plejer.

Na naše tržište je stigao Huawei Mate40 Pro telefon – odmah smo ga isprobali! (фото 1)
Na naše tržište je stigao Huawei Mate40 Pro telefon – odmah smo ga isprobali! (фото 2)

 

U naše ruke dopala je verzija u mystic silver verziji i moramo priznati da smo ostali hipnotisani efektima koje ona proizvodi, iako je inicijalno telefon srebrnkast, on u skladu sa okolinom reflektuje svetlo i tako menja boje. Pravi mali kameleon. Naravno, u skladu sa Huawei filozofijom da sa svakim novim modelom unapredi njegove performanse i ovaj uređaj je ponovo pomerio granice svojim futurističkim dizajnom, ali i moćnim sistemom kamera.

 

Na naše tržište je stigao Huawei Mate40 Pro telefon – odmah smo ga isprobali! (фото 3)
Na naše tržište je stigao Huawei Mate40 Pro telefon – odmah smo ga isprobali! (фото 4)

 

Jer, koji je prvi implus kada u ruke uzmete novi telefon? Paljenje kamere! A kad kliknete na kamericu, zaista kreće prava zabava. Ono što odlikuje čitavu Mate40 seriju jeste saradnja sa kompanijom Leica, što u startu obećava mnogo. Čim uzmete telefon u ruke jasno je da je to jedna od njegovih najjačih strana, posebno zbog pomenutog Space Ring sistema zadnjih kamera. Kada je reč o kamerama, Mate40 Pro poseduje tri kamere: Super Sensing Wide kamera od 50 megapiksela, Ultra Wide Cine kamera od 20 megapiksela, Telefoto kamera od 12 megapiksela koja podržava 5x optički zum, 10x hibridni zum i 50x digitalni zum. Četvrto sočivo predstavlja laserski senzor koji je zaslužan za precizan i brz fokus na fotografijama i video snimcima.

 

Na naše tržište je stigao Huawei Mate40 Pro telefon – odmah smo ga isprobali! (фото 5)
Na naše tržište je stigao Huawei Mate40 Pro telefon – odmah smo ga isprobali! (фото 6)

 

Brojke zvuče impresivno, ali to sve dobija pun smisao kada krenete u lagano testiranje njegovih mogućnosti. Jednostavno kakav god da vam je kadar na pameti zbog sistema njegovih kamera izvući ćete maksimum. Čak i da fotografiju volite na amaterskom nivou i slikate iz entuzijazma, ovaj uređaj će vas povući da ipak malo proučite postavke i da unapredite svoje fotografske sposobnosti. Jer uz tako napredne kamere poželećete da kadrirate bolje i da svet zabeležite na pravi način. Telefon smo testirali tokom prvih sunčanih dana u Beogradu, pa su i one obične svakodnevne scene od jutarnjeg kroasana i kafe, do šetnje po pijaci u potrazi za zumbulima uz Mate40 Pro dobile novu dimenziju, jače boje i živahniji prikaz. Malo magije preko svakodnevnice? Da, uvek.

 

Na naše tržište je stigao Huawei Mate40 Pro telefon – odmah smo ga isprobali! (фото 7)
Na naše tržište je stigao Huawei Mate40 Pro telefon – odmah smo ga isprobali! (фото 8)

 

Dodatno, postoji mogućnost da se oprobate i u video svetu jer se ispostavilo da je Huawei Mate40 Pro bez premca kada je reč o kinematografskoj videografiji. Postoji opcija Super Steady Shot koja služi za stabilizaciju slike, pa i oni najnesigurniji mogu napraviti visokokvalitetne snimke. Tracking Shot opcija je dodatno unapređena, pa tako uz AI fokus pametno prepoznaje subjekat na video snimku i “prati ga” tokom kretanja. Ukoliko razmišljate o karijeri na društvenim mrežama, ovaj uređaj će biti odličan izbor.

 

Na naše tržište je stigao Huawei Mate40 Pro telefon – odmah smo ga isprobali! (фото 9)
Na naše tržište je stigao Huawei Mate40 Pro telefon – odmah smo ga isprobali! (фото 10)

 

Na naše tržište je stigao Huawei Mate40 Pro telefon – odmah smo ga isprobali! (фото 11)

I šta je sledeća stvar koju uradite kada vam novi telefon dođe u ruke i završite igru sa kamerom? Okrenete kameru ka sebi! Nećemo se praviti nevešti da mi nismo toliko površni- obožavamo dobar selfie i u tome nema ničeg lošeg. A tek uz ovaj uređaj, možemo zaista zaboraviti na loše. Sistem prednjih kamera na Huwei Mate40 Pro čine 3D ToF kamera i glavna kamera od 13 megapiksela. Pored toga što vam omogućava da pravite selfije visokog kvaliteta, kamera pametno prepoznaje broj ljudi u kadru, pa ukoliko se ispred kamere nalazi više od tri osobe, odgovarajući režim širokog ugla se automatski aktivira. I prednja kamera podržava opciju 4K snimanja, tako da se lako možete oprobati i u vlogovanju. Uživali smo u ovoj šetnji kroz grad sa Huawei Mate40 Pro telefonom!

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor