Pretraga

Pet aplikacija zahvaljujući kojima ćete (p)ostati produktivni

Pet aplikacija zahvaljujući kojima ćete (p)ostati produktivni

Tekst: BURO.

Pomislili biste da je do sada na temu produktivnosti već sve smišljeno. Ipak, svake godine pojavljuje se na stotine novih aplikacija razvijenih od strane velikih kompanija, ali i malih startapova. Svima je zajednički cilj pronaći još efikasniji način da se posao završi. Evo nekoliko preporuka koje aplikacije biste mogli da uključite u svoju svakodnevnicu.

 

• NOTO

Krivi smo! Konstantno sami sebi šaljemo mejlove, upozoravajući jutarnju verziju sebe na radne zadatke na koje treba obratiti pažnju. Aplikacija Noto vam omogućava da brzo i lako sebi dostavite podsetnik u inbox, možete napisati poruku i samo je svajpovati, a takođe dopušta šerovanje beleški iz ostalih aplikacija na IOS platformi. Odlična je za slanje linkova, tvitova, lokacija na mapi, ili bilo čega drugog što će vam kasnije zatrebati.

 

• LEAVE ME ALONE

Iako nije prvi servis koji obećava da će suzbiti junk poštu, Leave Me Alone aplikacija bar neće prodati vaše podatke marketinškim agencijama, što je bio slučaj sa nekim unsubscribe servisima (kakva ironija!). Princip rada je jednostavan, aplikacija skenira mejlove do tri dana unazad i jedan dan unapred u potrazi za junk porukama. Kada prepozna takvu poruku stiže vam notifikacija i u jednom kliku se možete odjaviti i prestati da primate neželjene mejlove.

 

• BOOMERANG

Svi pokušavamo da budemo ta osoba koja disciplinovano proverava mejlove samo nekoliko puta na dan. Boomerang aplikacija će vas primorati na to zahvaljujući Inbox Pause opciji, jednostavno možete blokirati prikazivanje novih mejlova na određeno vreme. Ako vam se grlo osušilo i od same pomisli, ne brinite, možete upisati mejl adrese, domene i ključne reči koje mogu da zaobiđu ovu nametnutu branu.

 

• GEMINI PHOTOS

Znate onaj osećaj kad vam treba samo jedna fotografija iz albuma, ali tu je 676 sličnih kadrova? Zaboravite na to! Gemini Photos nudi opciju iPhone korisnicima da to sredi umesto njih. Aplikacija identifikuje iste, ili slične fotografije, pronalazi najbolju fotografiju kako biste ostatak mogli brzo da eliminišete. Prva tri dana korišćenje je besplatno, mesec dana košta 3 dolara, godinu dana 12 dolara, a ukoliko platite 15 dolara imaćete aplikaciju do kraja života.

 

• KRISP

Zaboravite ne buku! Beba koja plače u susednoj sobi dok ste vi na konferencijskom pozivu? Krisp uklanja zvukove u pozadini iz više od 150 aplikacija za pozive, uključujući Skype, Zoom, WebEx, Slack... Uklanjanje buke dešava se na samom kompjuteru umesto na nekom udaljenom serveru i može se primeniti i sa strane pozivaoca, ali i sa strane onog ko poziv prima.

 

• BLURT

Ako vam treba dodatna motivacija pri pisanju, odlučite se za Blurt, alat za efikasnije i efektnije pisanje. Aplikacija ima ugrađen tajmer i targete sa brojem reči kako se ne biste previše opustili i prepustili prokastrinaciji, čak postoji opcija koja će automatski blurovati sve što ste već napisali kako biste se fokusirali na ono na čemu trenutno radite. Kasnije će vam Blurt ponuditi opciju editovanja, ukazati vam na predugačke konstrukcije i slično. Trenutno aplikacija košta 5 dolara mesečno, a možete je isprobati besplatno u periodu od 15 dana.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor