Pretraga

Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom

Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom

Tekst: BURO.


Godina je 2020, a svi smo pomalo umetnici koji zaneseno hodaju po gradu usporavajući korak kada ugledamo kadar koji vredi zabeležiti. Telefon je u ruci i lako kao 1, 2, 3 nova slika je tu. Većina nas fotka samo zbog svoje duše, možda stidljivo pokažemo neku sliku na društvenim mrežama, jer fotografija je hobi koji može biti duboko ličan. Fantastična je činjenica da sada svi imamo priliku da se oprobamo u tome, oprema više nije skupa i kabasta, naprotiv, ako se odlučite za neki od pametnih Huawei telefona sve možete imati u svom džepu.

Ukoliko verujete da imate šta da kažete i pokažete svetu, vreme je da razmislite o prijavi na Huawei Next-Image 2020. Radi se velikom takmičenju gde je jedini uslov da ste svoju fotografiju napravili bilo kojim Huawei telefonom i to je to, dalje je sve na stručnom žiriju, a ako oni otkriju nešto posebno u vašoj slici smeše vam se jako vredne nagrade! Prva faza je lokalnog karaktera i podrazumeva prijavu, zatim ocenjivanje stručnog žirija, nakon koga će pet prvoplasiranih preći u drugi krug, odnosno na svetsko takmičenje. A pored prolaska dalje, svi domaći pobednici osvajaju nagrade. Onda sledi spektakl, globalni deo gde će fotografi sa svih strana sveta ocenjivati radove i podeliti ukupno 73 nagrade.

Da biste bili deo najvećeg svetskog takmičenja u mobilnoj fotografiji potrebno je da posedujete bilo koji Huawei telefon i pustite mašti na volju i pokažete celom svetu kako doživljavate pet kategorija za koje se možete prijaviti. Rok za prijavu je do 31. jula.

Kako biste se inspirisali i prijavili radove koji mogu da prođu dalje, izdvojili smo nama omiljene fotografe i njihove radove koji, iako jednostavni na prvi pogled, imaju dublje značenje koje se otkriva kroz nekoliko slojeva. Razmišljajte šire, budite odvažni u osmišljavanju koncepta i neustrašivo se bacite na ostvarivanje vaših ideja. Navijamo za vas!

Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom (фото 1)
Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom (фото 2)

BRANISLAV ŠIMONČIK


INSPO: Preporučujemo vam da pokušate da razmišljate kao on kada budete stvarali sliku za Huawei Next-Image 2020 kategoriju "Faces". U njoj se očekuje da se poigrate sa portretnom fotografijom (i selfie ovde dolazi u obzir), ljudsko lice je toliko fascinantno da je ovde praktično sve inspiracija. Dodatno će vam pomoći portret režim na Huawei telefonima koji na pojedinim modelima nudi bokeh efekat sličan profesionalnim DSLR foto aparatima.

Branislav Šimončík je slovački fotograf koji često sarađuje sa glossy magazinima kao što je Vogue Portugal. Da, upravo je on odgovoran za naslovnicu koja je podigla najveću prašinu u prethodnih nekoliko meseci. Ali i za naslovnu stranu na kojoj se modeli ljube sa hirurškim maskama na licu, koju ste možda i sami negde šerovali. Branislav je kreativac koji iz dana u dan pomera granice, a ono što karakteriše njegov rad jesu poruke koje nisu vidljive na prvi pogled, višeznačje čini njegove fotografije pravim umetničkim delima.

Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom (фото 3)
Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom (фото 4)

JULIA NONI


INSPO: Julia može poslužiti kao idealna inspiracija za kategoriju “Hello World” u kojoj se od učesnika očekuje da u kadru uhvate emociju i da kroz jednu sliku ispričaju hiljadu reči.

Modna fotografija danas je mnogo više od načina da se proda odeća ili aksesoar koji se nalaze na slici. Ona reflektuje stil, stav i misli subjekta koji se slika, kao i ideje i estetiku fotografa. Julia Noni je fotografkinja koja je odrasla između Italije i Nemačke, a zatim ju je profesionalni život vodio i do Pariza i Njujorka. Njene slike imaju apstraktan vajb, ali i dokumentarni karakter. Ona uspešno spaja te suprotstavljene krajnosti u okviru istih fotografija. 

Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom (фото 5)
Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom (фото 6)

ANA STING


INSPO: Ako, kao Ana, umete da u jednom kadru ispričate celu priču neizostavno se morate prijaviti za kategoriju “Storytelling”.

Ana Sting je fotografkinja i rediteljka koja svoju inspiraciju podjednako pronalazi u umetnosti, muzici i prirodi. Istraživala je sve te kategorije sve dok se nije fokusirala na fotografiju. Njena estetika se može opisati kao nežna ali provokativna. Do sada je sarađivala sa imenima kao što su Rosalia, Jorja Smith i Idris Elba, a radila je i za brendove Nike i Stella McCartney. Radi za Hercules Magazin i kroz svaki editorijal nam priča priču koja se otkriva često kroz neke manje vidljive detalje. Ovaj kadar nastao je u napuštenoj kući u Španiji gde se opštem propadanju opire jedino nakrivljeno stablo.

Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom (фото 7)
Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom (фото 8)

HARIS FARSARAKIS


INSPO: Jasno je da ćete kod njega pronaći ideane primere kako da odgovorite na kategoriju “Good Night” u okviru koje je cilj da pokažete kako baratate kamerom i nakon što sunce zađe.

Harisa Farsarakisa smo upoznali zahvaljujući saradnji sa jednom od naših omilljenih modnih blogerki Evangelie Smyrniotaki. Njih dvoje su počeli da stvaraju seksi, glamurozne, elegantne slike koje deluju kao savremena umetnosti. Posle toga Haris je počeo da sarađuje sa magazinima kao što su Vogue i Marie Claire, ali i sa kul brendovima kao što je Attico.

Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom (фото 9)
Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom (фото 10)

COSTAS SPATHIS


INSPO: Ovo je savršen primer kako udaljavanje ili približavanje objektu menja stvari, pa kada se sledeći put nađete na ivici kreativne blokade setite se ovoga. I onda se neustrašivo bacite na stvaranje savršene fotografije za kategoriju "Near Far".

Fotografisanje umnogome zavisi od perspektive i svaka i najmanja promena može promeniti naš pogled na neku pojavu. Costas Spathis se posle završene arhitekture posvetio fotografiji, a njegovo obrazovanje uslovilo je drugačijim pogledom na svet. On se specijalizovao za fotografisanje grčke obale dronom i kombinuje spontane kadrove i iscenirane postavke. Vrlo često je sve prožeto geometrijom i fotografije deluju skladno te pozivaju posmatrača da ih prostudira.


NAGRADE na lokalnom takmičenju

Prva faza takmičenja podrazumeva da će biti odabrano pet pobednika u pet kategorija. Pored toga što to znači da su se kvalifikovali za prestižno svetsko nadmetanje, pobednici će odmah dobiti ove vredne Huawei nagrade:

Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom (фото 11)

Huawei P40 Pro

Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom (фото 12)

Huawei P40 Lite

Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom (фото 13)

Huawei P40

Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom (фото 14)

Huawei FreeBuds 3

Volite fotografiju? Sada možete osvojiti vredne nagrade zahvaljujući fotkama koje ste napravili telefonom (фото 15)

Huawei Watch GT

NAGRADE NA GLOBALNOM TAKMIČENJU

Grand prize (3)

NEXT-IMAGE fond za kreaciju od 10,000 dolara

HUAWEI P40 Pro telefon (8+256G)

Elektronski sertifikat

Pobednici kategorija (15)

NEXT-IMAGE fond za kreaciju od 10,000 dolara

HUAWEI P40 Pro telefon (8+256G)

Elektronski sertifikat

Finalisti (50)

HUAWEI P40 Pro telefon (8+256G)

Elektronski sertifikat

Pohvala (5)

HUAWEI P40 Pro telefon (8+256G)

Elektronski sertifikat

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar