Pretraga

Dizajnerka odgovorna za hit vaze u obliku školjke sada ima novu kolekciju (i predivna je!)

Dizajnerka odgovorna za hit vaze u obliku školjke sada ima novu kolekciju (i predivna je!)

Tekst: BURO.

Svi se moramo složiti da su ljupke vaze u obliku školjke preplavile svet i da zaista jesu neodoljive! Ipak, vlasnici ovog detalja za kuću koji su ga kupili u nekoj od popularnih high street radnji po pristupačnoj ceni, verovatno ne znaju kako je počela ova morska trend pomama. Pre dve godine, umetnica Rosa Rubio iz Barselone je  prikazala pastelne keramičke vaze u obliku šljoke u online radnji Los Objectos Decorativos i skoro momentalno njena kreacija je postala viralni hit.

Dizajnerka odgovorna za hit vaze u obliku školjke sada ima novu kolekciju (i predivna je!) (фото 1)
Dizajnerka odgovorna za hit vaze u obliku školjke sada ima novu kolekciju (i predivna je!) (фото 2)

Kako pristupiti stvaranju nove kolekcije posle tako vrtoglavog uspeha prethodne? Samo hrabro i bez osvrtanja. Rosa je upravo to uradila, pratila je sopstvenu nit inspiracije koja ju je odvela  u kompletno novom pravcu i do novog materijala: ovog puta poigrala se obojenim staklom, ali na sebi svojstven način. 

Dizajnerka odgovorna za hit vaze u obliku školjke sada ima novu kolekciju (i predivna je!) (фото 3)
Dizajnerka odgovorna za hit vaze u obliku školjke sada ima novu kolekciju (i predivna je!) (фото 4)

Dizajnirala je vaze najpre kao 3D modele, a zatim je prototipe odnela kod umetnika Ferràn Collado u njegovu radionicu u Barseloni kako bi izradili vaze od stakla. Svaki model se sastoji iz dva dela, donji se izrađuje pomoću kalupa, dok se „vrat“ vaze savija ručno. Kao rezultat dobila je kolekciju skulpturanih vaza koje su tačno na pola puta između geometrijskog i organskog oblika. Los Objectos Decorativos je trenutno zatvoren i ne vrše isporuke, ali ovde možete pratiti kada će doći trenutak da neku od ovih lepotica uselite u svoj dom.

Dizajnerka odgovorna za hit vaze u obliku školjke sada ima novu kolekciju (i predivna je!) (фото 5)
Dizajnerka odgovorna za hit vaze u obliku školjke sada ima novu kolekciju (i predivna je!) (фото 6)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor