Francis Ford Coppola uredio je apartman u hotelu Lutetia u Parizu i jako je šik

    30.10.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/coppola_cover.jpg

    Oskarovac Francis Ford Coppola je master dobrog života, a svoje izlete u vino i ugostiteljstvo ne tretira različito od svojih filmova, kako on kaže to je sve deo iste, šire priče odnosno on sve to vidi kao storytelling. Baš tako je razmišljao kada se primio zadatka da osmisli izgled jednog apartmana u hotelu Lutetia u Parizu. Zadatak mu je bio utoliko lakši jer apartman pruža pogled od 360 stepeni na Pariz. Sama zgrada hotela potiče iz 1910. godine, a arhtekta Jean-Michel Wilmotte (on je odgovoran za projekte kao što je sedište kompanije LVMH i hotel Mandarin Oriental u Parizu) je vodio projekat renoviranja kompletnog prostora koje je posle pet godina rada završeno 2018. godine

     

    Lutetia je ušuškana u kvartu Saint-Germain, a starim dobrim danima to mesto obožavali su ljudi kao James Joyce, Yves Saint Laurent i Sonia Rykiel.

    Coppola je prvi put posetio Pariz kao tinejdžer, a koliko voli francusku prestonicu govori činjenica da je neko vreme imao i stan u tom gradu. Kada je pokrenuta priča o renoviranju vlasnici su mu dali priliku da uredi deo po svojoj volji i da zapravo napravi neku varijantu svog doma u Parizu. U apartmanu su njegove lične stvari: porodični portreti, scenarija i dekorativne sitnice. Budući da on živi u jednosobnoj kući u Napa Valley ovo je bila jedistvena prilika da te predmete izvuče iz skladišta i pokloni im novi život.

     

     

    Na trpezarijskom stolu stoji stara Eclair kamera koju je kupio u Francuskoj i zaista je koristio za snimanje nekoliko ličnih filmova. Ta kamera je odličan primer francuskog pristupa dizajnu. Na zidovima su Francisove umetnine (između ostalog tu je slika umetnika Dean Tavoularisa) , ali i neke od nagrada, na primer tu je statuica Princess of Asturias of Arts koju je dizajnirao Miro i koju je dobio u Španiji. Sam apartman od 60 kvadratnih metara je u neutralnim bež nijansama koje dopuštaju da pogled bude zapravo najsjajnija zvezda ovog prostora.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: