Pretraga

Jedna od najpoznatijih render fotelja sa Instagrama sada je dobila i svoj fizički oblik

Jedna od najpoznatijih render fotelja sa Instagrama sada je dobila i svoj fizički oblik

Tekst: BURO.


Ponekada je na društvenim mrežama neophodno da sliku zumirate do maksimuma i pažljivo proučite sve detalje kako biste doneli presudu da li se radi o renderu, ili o pravoj fotografiji. Tako je multidisciplinarni dizajner Andrés Reisinger uspeo da jednim renderom ružičaste fotelje zapali internet. On je rad na Instagram postavio u julu 2018. godine i od tada prikaz fotelje vodi sopstveni život. Sam post je sakupio hiljade lajkova i komentara, a mnogi magazini prikazali su ovu nepostojeću kreaciju na svojim stranama, što je rezultiralo velikim interesovanjem i narudžbinama.

Jedna od najpoznatijih render fotelja sa Instagrama sada je dobila i svoj fizički oblik (фото 1)
Render koji je pokrenuo lavinu

To je inspirisalo Andrésa da se malo više pozabavi istraživanjem da li je ipak moguće realizovati ideju i napraviti fotelju inspirisanu laticama cveta hortenzije... Posle godinu dana eskperimenata, prva fotelja je izrađena i ona je ukrašena sa neverovatnih 20.000 latica od tkanine u nežno ružičastoj boji.

Jedna od najpoznatijih render fotelja sa Instagrama sada je dobila i svoj fizički oblik (фото 2)

Stolica je izložena u Montoya galeriji u Barseloni, a pre nego što je uspeo da je pretoči u 3D kreaciju, Reisinger se suočio sa nizom problema. Prvi izazov bio je kako da učini da fotelja ima pun izgled nalik na veliki cvet hortenzije. Bilo mu je potrebno šest meseci da pronađe saradnike koji su bili dovoljno hrabri da poveruju da je takvu teksturu moguće izvesti u realnosti. Naposletku je došao u kontakt sa produkt dizajnerkom Júlijom Esqué koja se u svom radu fokusirala na istraživanje mogućnosti tekstila, zajedno su radili na pronalsku novog proizvodnog procesa kako bi napravili ovu fotelju.

Jedna od najpoznatijih render fotelja sa Instagrama sada je dobila i svoj fizički oblik (фото 3)
Jedna od najpoznatijih render fotelja sa Instagrama sada je dobila i svoj fizički oblik (фото 4)

Andrés tvrdi da je istraživanje i iznalaženje novih načina proizvodnje sastavni deo proizvoda. Ovo nije prvi toliko zahtevan dizajn koji je on osmislio, skoro svaki predmet sa njegovim potpisom izgleda pomalo čudno i svaki je zahtevao drugačiji način izrade. Duboko veruje da proces dizajniranja mora da uključuje i rendere, jer se na taj način pomera mašta. Ukoliko dizajneri iključivo rade sa fizičkim modelima pri dizajnu, oni su često limitirani granicama izrade i vrlo brzo počnu da razmišljaju o proizvodima koje je lako izraditi kako bi se izbegle bilo kakve komplikacije.

Jedna od najpoznatijih render fotelja sa Instagrama sada je dobila i svoj fizički oblik (фото 5)

Uz 3D alate, te granice se brišu i daju slobodu dizajnerima da mogu da skiciraju bilo kakav dizajn koji zamisle bez problema u razvoju ideje koji bi ih eventualno zaustavio. Aplaudiramo i navijamo da još bajkovitih Instagram enterijera koje uporno lajkamo dobiju svoj fizički oblik.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar