Pretraga

Kakve veze imaju tepih i vaza? I više nego što ste mogli da pomislite!

Kakve veze imaju tepih i vaza? I više nego što ste mogli da pomislite!

Tekst: BURO.

Ugly Rugly je brend koji je u središte pažnje došao posle saradnje sa kompanijom Urban Outfitters u okviru posebne Artist Editions serije. Oni se bave proizvodnjom psihodeličnih tepiha otkačenih boja i oblika. I naravno da im je palo na pamet da odu korak dalje. U novoj kolekciji lansirali su vazu od tepiha! Zvuči ozbiljno ćaknuto, ali u svetlu aktuelnih trendova i ne toliko (sećate se ovih papirnih vaza), tepisi su nam sada svima na radaru i više nisu dosadne podne obloge, upravo suprotno! Možda je vreme da razmislite o novom?

Kakve veze imaju tepih i vaza? I više nego što ste mogli da pomislite! (фото 1)
Kakve veze imaju tepih i vaza? I više nego što ste mogli da pomislite! (фото 2)
Kakve veze imaju tepih i vaza? I više nego što ste mogli da pomislite! (фото 3)

 

Vaze sa Ugly Rugly potpisom inspirisane su vasionom. Osnivači Lauren i Cole Hansen došli su na tu ideju pre dve godine, kada su shvatili da im je studio pun ostaka tepiha i voilà! Bilo im je potrebno neko vreme da usavrše prototip i učine ga funkcionalnim, pre svega su se bavili time kako da tepih ostane sigurno obmotan oko staklenog središta pošto je svaki put kad bi pomerili vazu postojala opasnost da staklo isklizne iz ležišta. Rešenje je, zapravo, bilo očigledno: iskoristili su isti povez koji ide na poleđinu njihovih tepiha.

Kakve veze imaju tepih i vaza? I više nego što ste mogli da pomislite! (фото 4)
Kakve veze imaju tepih i vaza? I više nego što ste mogli da pomislite! (фото 5)
Kakve veze imaju tepih i vaza? I više nego što ste mogli da pomislite! (фото 6)

 

Dvojac je beskrajno fasciniran eklipsama i terestričkim planetama i time su se vodili u dizajnu. Motiv je nastao tako što je Lauren aploadovala fotografiju materijala na pruge kojom se igrala i menjala je do trenutka kad je dezen počeo da liči na organsku formu. Ideja je bila da uhvate osećaj pomeranja kroz svemir. Kolekcija je u prodaji sve do 11. oktobra, a isporuka počinje početkom decembra.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor