Modna kuća Carolina Herrera lansirala je prvu kolekciju posuđa koja je istovremeno ekscentrična i elegantna

    26.09.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/09/cabana_cover_update.jpg

    Ako ste razmišljali da nekome nepoznatom pošaljete DM na Instagramu, pa ste postiđeni odustali, razmislite još jednom! Pre nekoliko dana pisali smo vam o Zara Home kampanji čija je realizacija upravo tako počela, a danas je pred vama još jedan rezultat online poznastva, ali premotajmo na početak.

     

    Sve je počelo tako što se kreativni direktor brenda Carolina Herrera divio radu glavne urednice magazina Cabana Martine Mondadori Sartogo (moramo da odamo priznanje njegovom ukusu, ovaj časopis je zbilja nešto posebno). Odlučio je da je zaprati, a zatim i da joj pošalje privatnu poruku i to sve u stilu „ćao, ja sam veliki fan tvog rada, voleo bih da se nekada upoznamo“, jednostavno i direktno. Martini je trebalo nekoliko meseci da prihvati njegovu ponudu i ubrzo su shvatili da dele sličan kreativni pogled na svet i počeli su da se druže. Mic po mic, došli su do zaključka da bi nekada trebalo nešto zajedno i da urade.

     

     

    Fast forward i pred nama je rezultat njihove kolaboracije: radi se o kolekciji posuđa i kuhinjskog tekstila, koja predstavlja debi modne kuće Carolina Herrera u tom svetu.

     

     

    Cabana x Carolina Herrera kolekcija sadrži čaše, tanjire, poslužavnike, podmetače za sto i set za čaj. Kad je u pitanju inspiracija, Gordon i Martina su zbilja sebi dali oduška, počeli su od uspomena sa putovanja kroz Južnu Ameriku, dodali su tekstil koji je Martina donela iz Kaira, Iznik šaru, ali i nasleđe kuće Carolina Herrera. Sve to su snažno promućkali i kao rezultat su dobili upadljivu, šarenu kolekciju, koja je istovremeno ekscentrična, ali i elegantna. Detalji su ono što nosi priču, a većina njih je ručno izrađena.

     

     

    Pri kreiranju im je na pameti bio imaginarni dom svetskih putnika, koji sa putovanja donose autentične sitnice, dok im je dom ispunjen porodičnim nasleđem. Hrabro su se igrali uzorcima, sve je različito i pomalo ludo, ali za čudo – sve se savršeno uklapa i funkcioniše kao otkačeni set.

     

     

    Mondadori-Sartogo je tu situaciju opisala: „Želeli smo da sve izgleda kao kombinacija posuđa koje ste nasledili od bake, a zatim ste komade koji su vam nedostajali pronašli na lokalnoj pijaci.“ Ukratko, to je kolekcija koja može funkcionisati u celini, ili razdvojena, svejedno. Po želji, ona može biti izbor za svečanu večeru, ali i za lenji doručak u krevetu.

     

     

    Gordon poentira: „Ako vam se neki komadi dopadaju i izazivaju pozitivne emocije kod vas, onda se i slažu.“ Tako lako. Upamtićemo.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: