Pretraga

Otkrivamo vam pet trendova u dizajnu enterijera koji će vladati ovom godinom

Otkrivamo vam pet trendova u dizajnu enterijera koji će vladati ovom godinom

Tekst: BURO.

Prethodne dve godine su uticale na apsolutno sve životne aspekte, pa je tako i dizajn enterijera reagovao na promene iz okruženja. Dom je u periodu iza nas od oaze mira prerastao u radni prostor. Sada iznova otkrivamo važnost utočišta, a udobnost je na vrhu liste želja. Raste interesovanje za prirodnim vlaknima, a maksimalističke estetike takođe hvataju zamah. U nastavku otkrijte pet ključnih trendova za koje Yasmine Ghoniem, osnivačica YSG Studia, predviđa da će oblikovati dizajn enterijera 2022.

Prirodna vlakna

Yasmine primećuje potragu za udobnošću i sve veću sklonost ka prirodnim vlaknima. Mekana posteljina, teksturirani zidovi i ručno rađena keramika će vašem domu dati lični pečat i udahnuti mu neki novi život. Raste univerzalna težnja ka održivosti, pa se sve cešće diskutuje o sintetičkim vlaknima, njihovom uticaju na planetu i naše zdravlje i alternativama. Ove godine, viđaćemo tepihe napravljene od prirodnih vlakana, a svila i vuna će biti svuda.

Teksturne površine

Dizajnerka takođe smatra da će nas sve više privlačiti taktilna, prirodna završna obrada površine, sa pojačanim vizuelnim i teksturnim znacima. Neobično drvo sa ekspresivnim elementima upadaće u fokus, a ona takođe predlaže uparivanje neusklađenih vrsta drveta za tonske kontraste i stvaranje veza nalik tapiseriji na površinama stolarije.

Kohezivni sukob

Sledi vladavina nekonvencionalnih boja i neočekivana uparivanja tekstura. Prirodni materijali kao što su drvo i kamen biće nezaobilazni elementi, a postajemo sve avanturističkiji sa bojama - ona predviđa rastuće uparivanje različitih kamenih nijansi i šara. Dekorativne tapete će takođe postati popularan izbor. Kada je reč o bojama, zelena i ljubičasta sa primesana braon iz 70-ih doživeće svoj momentum. 

Preklopni ekrani

Stilsko pregrađivanje doživeće svoj procvat u ovoj godini. U suštini, preklopni ekrani tvore intimni osećaj, bez potrebe za zaklanjanjem prirodnog svetla i lako mogu da transformišu atmosferu prostora. 

Popločavanje terakotom i travertinom

Terakota i travertina doživljavaju svoj procvat, a njihova teksturna privlačnost i lakoća održavanja čine ih objektom žudnje. Jednostavno, efektno i umirujuće rešenje.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor