Pretraga

Ovaj restoran u Valensiji ćete viđati na svom Instagramu čim se pandemija završi

Ovaj restoran u Valensiji ćete viđati na svom Instagramu čim se pandemija završi

Tekst: BURO.

Postoje lokali koji su toliko specifični i drugačiji da gotovo po samom otvaranju postanu „Instagram poznati“ u sekundi. Neobične grafičke igre, paleta boja, istaknuti citati, neonski znakovi, mnogo je načina kako ući u „instagramičnu“ kategoriju. Nažalost, većina mesta se zadrži na tome da replicira elemente koji su se već pokazali kao uspešni za fotografijama opsdnute milenijalse. Zato kada se pojavi novo, originalno mesto na trenutak zastanemo kako bismo upili sve što vidimo. Upravo je to slučaj sa novootvorenm restoranom La Sastreria u Valensiji.

Ovaj restoran u Valensiji ćete viđati na svom Instagramu čim se pandemija završi (фото 1)

Za enterijer je bio zadužen španski biro Masquespacio koji je ljubiteljima dizajna već poznat kako po otkačenim enterijerskim rešenjima, tako i zbog proizvoda koje su dizajnirali (znate da smo zaljubljeni u njihovu lampu sa resama koju su izradili u saradnji sa brendom nameštaja Houtique). Smelo je reč kojom bismo najbolje mogli da opišemo njihov rad, oni obožavaju preterivanje u svakom smislu. Ovog puta odlučili su se za jedan od najvećih trendova u 2020. godini, print sa kvadratićima i disciplinovano su ga iskoristili na doslovno svakom milimetru prostora. Toliko da restoran deluje kao nacrtan (plot twist – nije).

Ovaj restoran u Valensiji ćete viđati na svom Instagramu čim se pandemija završi (фото 2)
Ovaj restoran u Valensiji ćete viđati na svom Instagramu čim se pandemija završi (фото 3)
Ovaj restoran u Valensiji ćete viđati na svom Instagramu čim se pandemija završi (фото 4)

Iako je prva asocijacija proboj na Instagramu i kreiranje slika koje će lako odneti lajkove nekada u post-covid eri, dizajneri su razmišljali malo šire. Pločice zapravo predstavljaju omaž fasadama zgrada u komšiluku koje su upravo obložene takvim pločicama dok su stolicama želeli da podstaknu asocijaciju na stolice na rasklapanje kakve su stanovnici tog kvarta iznosili napolje kako bi uživali na svežem vazduhu i ćaskalli sa komšijama. Prednji deo je manje formalan, a restoran je namenjen za celovečernje obedovanje i uživanje u morskim specijalitetima. Paleta boja prelazi u plave nijanse, a nasloni separea su valovitog oblika zbog čega gosti mogu da pomisle da su upali usred okeana. Tu su i velika ogledala na zidovima, zbog kojih sve deluje još razigranije i ako preterate sa kojim koktelom više, stvarno možete dobiti želju da zaplivate.

Ovaj restoran u Valensiji ćete viđati na svom Instagramu čim se pandemija završi (фото 5)
Ovaj restoran u Valensiji ćete viđati na svom Instagramu čim se pandemija završi (фото 6)
Ovaj restoran u Valensiji ćete viđati na svom Instagramu čim se pandemija završi (фото 7)

Zaista, sve u vezi sa ovim mestom izgleda kao prava fantazija i zaista je legitimno da poželimo da rezervišemo jednu prolećnu turu do Španije samo da bismo se zabavljali u o ovom restoranu (mada možemo da smislimo još jedno dobrih stotinak razloga za putovanje). Čekamo u niskom startu i da li biramo outfit u skladu sa enterijerom? Krivi smo i nije nas sramota.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor