Ovo je najnoviji projekat Merci koncepta u Parizu

    22.04.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/merci_stan_3_of_5.jpg

    Ako ste bili u Parizu i niste posetili Merci multibrend radnju propustili ste dosta! Ova adresa je mnogo više od prilike za šoping, to je adresa za sastanak, čarobna škrinja u kojoj vas čeka inspiracija, mesto gde ćete sigurno promeniti odnos prema kupovini i definisanju stila. I sada ima novu adresu!

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/merci_stann_1_of_1.jpg

    Online generacija prepoznaje Merci po malenom fići koji je parkiran ispred radnje i svake sezone dobija novu namenu i ulogu. Reinvencija se nastavlja i u radnji, prošlog leta pod je bio prekriven peskom, a zatim su na jesen radnju kompletno presvukli u tartan tkaninu.

    Ovog proleća Merci puni ravno deset godina i poželeli su da svojim kupcima ponude nešto posebno, ali šta može biti posebnije od radnje koja se menja iz meseca u mesec?! Ceo stan!

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/merci_stan_5_of_5.jpg

    Ideja o takvom lifestyle konceptu bila je na pameti vlasnicima još od 2017. godine kada su u saradnji sa vebsajtom My Little Paris organizovali mali pop up eksperiment u kući na Monmantru.

    Art Direktor Daniel Rozensztroch odgovoran je za današnji izgled pied-à-terre salonca, kad su ga pronašli bio je u prilično lošem stanju, ali Daniel se vodio japanskom wabi-sabi filozofijom prihvatanja nesavršenosti. On je na mestima gde su nedostajale pločice od terakote nasuo cement, a slomljen parket menjao je komadima bakra. Zadržani su originalni komadi kao što je mutno staklo u kupatilu, mermerni kamin i retro ormani. Rozensztroch je većinu nameštaja pronašao na buvljim pijacama birajući komade iz pedesetih godina. Na pijaci u Tokiju kupio je staru stolicu za ljuljanje za 40 evra, a zatim ju je poslao u Holandiju gde su zanatlije oštećenja sredili elementima od bakra.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/merci_stan_1_of_5.jpg

    U stanu sve što nije zakucano u zid je na prodaju, a kako predmeti budu dobijali nove vlasnike tako će stan menjati svoju postavku. Ukoliko želite da pogledate kako sve to izgleda dovoljno je da popunite obrazac na sajtu i tako najavite svoju posetu. Prostor će nastaviti svoj život i van prodajnog karaktera, u planu su večeri za studente dizajna, predstavljanje modnih kolekcija, ali i večere u saradnji sa pariskim kuvarima.

    Jedva čekamo!

    Saznaj više:
    Povezani članci: