Pretvorite običnu sveću u trendi spiralnu za samo 15 minuta, evo kako!

    18.11.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/twist_sveca_cover.jpg

    Spiralne sveće u pastelnim bojama nekako su nam se neočekivano prikrale, ali od kada je taj trend eksplodirao na društenim mrežama one su svuda. Butici sa dekoracijama za kuću brzo su uvideli svoju šansu i ovakve sveće se rasprodaju kao lude. Ali ako ih nema u radnji u komšiluku, a mrzi vas da čekate online porudžbinu imamo super DIY rešenje.

    Blogerka Johanne Kohlmetz je još u oktobru podelila kratak trik kako od klasične sveće napraviti spiralnu. Budući da je potrebno samo petnaestak minuta za „praktičnu magiju“ ovaj tutorijal se raširio internetom i posle nje mnoge blogerke i instagramerke potvrdile su da je to delotvoran sistem. Ako uzmemo u obzir da trendi spiralne sveće koštaju oko do 7 puta više od onih običnih, možda nije loše probati. Budući da zbog novih mera imamo višak slobodnog vremena, a da su dani sve kraći pa duže možemo da uživamo uz treperenje sveća, bacamo se na upustvo.

    U većoj šerpi zagrejte vodu do ključanja, pošto voda provri sklonite je sa ringle i sačekajte da se malo ohladi. A onda ubacite sveće tako strana gde je fitlj bude skroz potopljena. Ne brinite ako vam cela sveća ne staje u šerpu, bitno je samo da voda omekša vrh i srednji deo sveće. Ukoliko sveće koje koristite nisu 100% parafinske neće se otopiti. Ostavite ih u vodi petnaestak minuta. Povremeno proveravajte koliko su smekšale.

    Izvadite ih iz vode i oklagijom ili rukom spljoštite srednji deo sveće dok se ne izravna. Zatim je uhvatite za vrh i donji deo i uvrćite. Koliko zavoja želite to je samo na vama. I ne odustajte ako vam iz prvog puta ovaj trik ne uspe. Potrebno je malo prakse kako biste „izvajali“ baš onakvu spiralnu sveću kakvu ste zamislili. Kada ste zadovoljni oblikom ostavite je sa strane kako bi se vosak u potpunosti ohladio. I to je to. Tako lako.

    Saznaj više:
    Povezani članci: