Pretraga

Prodaje se vila u kojoj je slikao Pablo Picasso!

Prodaje se vila u kojoj je slikao Pablo Picasso!

Tekst: BURO.

Picasso i savremena tehnologija? Može! Picasso i glomazna vila? Može puta dva! U moru legendarnih vila na jugu Francuske sa istorijskim pričama i listom glamuroznih gostiju, La Vigie se izdvaja, budući da je između (i na zidovima) ovog glomaznog prostora šarao ni manje ni više do veliki Pablo Picasso.

Prodaje se vila u kojoj je slikao Pablo Picasso! (фото 1)
Prodaje se vila u kojoj je slikao Pablo Picasso! (фото 2)

 

Vila na Francuskoj rivijeri u živopisnom gradu Cap D’Antibes, pod nazivom La Vigie - u prevodu vidikovac - nazvana po senzacionalnim pogledima koje pruža, izašla je na tržište. Šarmantno utočište, gde je Picasso tokom boravka farbao zidove garaže, trenutno vredi 27 miliona dolara. Vila raspolaže sa osam soba i sedam kupatila, ogromnom dnevnom sobom, beskonačnim bazenom i pristaništem za čamce.

 

Prodaje se vila u kojoj je slikao Pablo Picasso! (фото 3)
Prodaje se vila u kojoj je slikao Pablo Picasso! (фото 4)
Prodaje se vila u kojoj je slikao Pablo Picasso! (фото 5)

 

Kada je reč o istoriji ove impozantne građevine, osim Picaasa i pisca F. Scott Fitzgeralda, i drugi poznati umetnici boravili su na imanju. Tokom svog boravka u vili u leto 1924. Picasso je koristio garažu kao studio, slikajući i na platnima i na njenim zidovima. Nažalost, zidovi su prefarbani, ali to ne menja činjenicu jedinstvenosti boravka u prostoru u kome su nekada stvarali umetnici sa velikim U. (Ukoliko raspolažete sa 27 miliona dolara, razume se.)

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor