Pretraga

Tapete sa uzorkom španske trske stvarno postoje i izgledaju ozbiljno dobro

Tapete sa uzorkom španske trske stvarno postoje i izgledaju ozbiljno dobro

Tekst: BURO.


Pričali smo o tome koliko je bitno za naše mentalno zdravlje da ostanemo u kontaktu sa prirodom i da enterijer u kome najviše boravimo to i oslikava, zato samo danas našli tapete koje se savršeno uklapaju u tu filozofiju.

Holandska kompanija NLXL koja se bavi dizajnom luksuznih tapeta izbacila je kolekciju Webbing koje oponašaju teksture iz prirode kao što su trska i ratan. Pri izradi tapeta služili su se modernim tehnologijima, pa je kao osnova poslužilo ultra detaljan sken prave trske, a kao rezultat tu su tapete koje ćete zagledati sa pitanjem "jel u pitanju prava stvar ili ne?". Budući da je španska trska doživela renesansu kada je dizajn u pitanju, bilo je samo pitanje vremena kada ćemo dobiti opciju da takvim printom obložimo i zidove. Uvođenje ovakve teksture u prostoriju može je u sekundi transfomisati i sobu iz obične pretvoriti u vrlo posebnu. Na neki način izborom neobičnog uzorka možete „oživeti“ prostor.

Tapete sa uzorkom španske trske stvarno postoje i izgledaju ozbiljno dobro (фото 1)

Zapravo specifičnost uzorka ove tapete daje utisak da je zid pre nalik komadu nameštaja, nego dekor. Trenutno su stolice Chandigarh dizajnera Pierra Jeannereta, kao i klasična Thonet na vrhuncu popularnosti, možda čak i više nego u trenutku kada su predstavljene sredinom prošlog veka, tako da tek očekujemo enterijere „obložene“ u sličnom stilu.

Tapete sa uzorkom španske trske stvarno postoje i izgledaju ozbiljno dobro (фото 2)

Suosnivačica kompanije Fronteriors koja se bavi izradom frontova za Ikea ormariće Linda Dekkers iskoristila je jedan od printova iz NLXL kolekcije u svojoj vikendici u Holandiji. Ona se odlučila za print „square webbing“ i to u trpezariji i spavaćoj sobi. Linda je dizajner enterijera po struci pa ne čudi da je ovako zahtevan print maestralno uklopila.

Tapete sa uzorkom španske trske stvarno postoje i izgledaju ozbiljno dobro (фото 3)

U spavaćoj sobi držala se načela minimalizma gde je dopustila da „trska“ dominira, odrekla se uzglavlja za krevet, a kao jedini detalj tu je svedena noćna lampa na zidu. Dok se u trpezariji poigrala kontrastima i preplitanjem stilova, na tapetu je naslonila vintage ormarić u nežno ružičastoj nijansi, trpezarijski sto je u nešto tamnijoj braon boji nego što su tapete, dok je „trešnjica na šlagu“ Panton Flowerpot luster.

Tapete sa uzorkom španske trske stvarno postoje i izgledaju ozbiljno dobro (фото 4)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar