Pretraga

Zakoračite u Gohar svet, ovaj neobični brend spaja zanat, humor i tradiciju

Zakoračite u Gohar svet, ovaj neobični brend spaja zanat, humor i tradiciju

Tekst: BURO.

U moru brendova danas, zaista nije lako istaći se. Dok jedan deo igra na kartu održivosti, drugi na kartu osnažujućeg storytellinga, sestre Laila i Nadia, osnivačice Gohar brenda stonih aksesoara, odlučile su da se opklade na humor, a rezultat je ne samo unosan, već i beskrajno originalan i zabavan. Uronite u njihov svet.

Zakoračite u Gohar svet, ovaj neobični brend spaja zanat, humor i tradiciju (фото 1)

Brend je nastao 2020. godine i od tada širi univerzum posuđa koje povezuje zanat, minula vremena i humor. Gohar proizvodi slave tradicije koje nestaju, kao što su rad iglama i ručno umočene sveće. U srži brenda je priča o porodici i porodičnim okupljanjima, a kao glavni simbol figurira trpezarijski sto. Gohar reinterpretira rituale stavljanja stolnjaka, otvaranje flaše vina i sečenja torte kroz humor i nadrealizam. 

Zakoračite u Gohar svet, ovaj neobični brend spaja zanat, humor i tradiciju (фото 2)

Jedna od sestara, Laila, i njena kuća ima politiku "otvorenih vrata", a kada je ceo svet u toku pandemije stao i klopanje sa prijateljima postale misaona imenica, ona i njena sestra, obe umetnice, vratile su se ideji koja ih je opsedala godinama unazad: Kako da večeru pretvore u iskustvo koje će trajati duže od jedne noći?

Zakoračite u Gohar svet, ovaj neobični brend spaja zanat, humor i tradiciju (фото 3)

Odgovor su pronašle u Gohar svetu i razigranoj kolekciji od 40 ručno rađenih stonih dodataka. U njihovom asortimanu možete pronaći neobičan pribor, čaše, tanjire i sveće u obliku burgera i bageta. I da ne zaboravimo: luster od jaja. O utkanosti porodičnih vrednosti u brend govori i činjenica da je Lailina baka, bivša krojačica, sašila crne mašne koje služe kao prstenovi za salvete i ukrašavaju baget torbe.

Zakoračite u Gohar svet, ovaj neobični brend spaja zanat, humor i tradiciju (фото 4)

Sestre smatraju da zabava ne postoji bez napora - kada je pripremaju, obraćaju pažnju na svaki detalj - to se odnosi na hranu, izbor muzike i dekoraciju, kao način da bliskim ljudima poručimo koliko nam znače. Ko bi rekao da jedno okupljanje oko trpezarijskog stola može biti tako zabavno?

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor