Zaljubićete se u liniju drvenih detalja koje je za Dior Maison kreirao Pierre Yovanovitch

    21.03.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/03/Pierrecover.jpg

    Novom linijom drvenih dekorativnih predmeta za Dior Maison, Pierre Yovanovitch nas poziva da zaronimo u rustični šarm francuskih dvoraca. Sa razlogom smo upravo njega stavili na prvo mesto knjiga o dizajnu koje su prave kreativne oaze. Ovaj dizajner i entuzijasta poznat je po svojoj luksuznoj estetici i jedinstvenoj viziji savremene elegancije.

    Kolekcija stonih dekorativnih predmeta označava radikalan pomak za brend Dior, koji je poznat po svom finom porcelanu i kristalnim posuđem. „Midi“, kako se zove nova kolekcija, čini 15 komada koji karakterišu skulpturalne linije. Sam brend kolekciju opisuje kao „poziv da se prepustite slatkoći života“.

    Ovo je zapravo druga kolaboracija brenda i istaknutog dizajnera, nakon „Monsieur and Madame Dior“, jedinstvenog para stolica sa potpisom Yovanovitcha koje su bile izuzetna atrakcija na grupnoj izložbi brenda „Chaise Medallion“ na Milanskoj nedelji dizajna 2021.

    Ljubav i istorija brenda prema Provansi imali su veliki uticaj na Pierra prilikom kreiranja „Midi“ kolekcije, iako se Dior obično povezuje sa kosmopolitskim Parizom gde, istina, jeste stekao svoju slavu. Manje je poznato da je Château de la Colle Noire na jugu Francuske 1950. postao tajnovita rezidencija brenda i mesto ultimativne inspiracije.

    Polazeći od potreba prošlosti, Pierre je imao ideju da suštinske kućne stvari prenese u moderan kontekst, a rezultat je ova raskošna „Midi“ kolekcija i ne zna se koji je komad lepši.

    Saznaj više:
    Povezani članci: