Pretraga

Pronađite svoju kreativnu oazu u ovim knjigama o dizajnu

Pronađite svoju kreativnu oazu u ovim knjigama o dizajnu

Tekst: BURO.

Ako i vas, kao i nas, sa prolećem drmaju ideje o redizajnu svega, imamo savršene izvore inspiracije i to prema izboru Athene Calderone, ikone stila i autorke lifestyle bloga EyeSwoon. Ove knjige pomoći će vam da se bolje upoznate sa principima dizajna i nekim od najeminentnijih stručnjaka iz ove oblasti i inspirišete se za sledeće dizajnerske poduhvate. Neke od ovih knjiga su provokativne, neke edukativne, neke biografske, ali svaka od njih donosi novi ugao sagledavanja dizajna i njegovih mogućnosti. Naposletku, čak i ako nemate ideje o redizajniranju prostora ili ne padate na dizajn kao takav, sigurno ćete pronaći inspiraciju i za druge projekte kojih se prihvatite. Dive in.

Pierre Yovanovitch - Interior Architecture

Pronađite svoju kreativnu oazu u ovim knjigama o dizajnu (фото 1)

Obožavani dizajner i entuzijasta, Pierre Yovanovitch, u ovu knjigu kreativne kuće sa sedištem u Parizu smestio je francusku luksuznu estetiku i jedinstvenu viziju savremene elegancije. Nema te stranice koja vam neće raspiriti maštu.

Architectural Digest - AD at 100: A Century Of Style

Pronađite svoju kreativnu oazu u ovim knjigama o dizajnu (фото 2)

Ova knjiga opisuje bogatu vizuelnu istoriju Architectural Digest-a, kultnog američkog časopisa o dizajnu enterijera i pejzažnom uređenju, povodom proslave stogodišnjice od osnivanja. Urednicii su zaronili duboko u arhive, probrali materijal i doneli nam najbolje od međunarodnog autoriteta za dizajn.

Athena Calderone - Live Beautiful  

Pronađite svoju kreativnu oazu u ovim knjigama o dizajnu (фото 3)

Od proslavljene stručnjakinje za dizajn, Athene Calderone, "Live Beautiful" je osvrt na način na koji kreativci ukrašavaju svoje prostore. Iskoristivši svoju međunarodnu mrežu dekoratera enterijera i modnih dizajnera, otkriva nam kako se pažljivo izrađeni enterijeri spajaju i ujedno nam otvara vrata dve svoje rezidencije.

Ilse Crawford - A Frame For Life: The Designs Of Studioilse

Pronađite svoju kreativnu oazu u ovim knjigama o dizajnu (фото 4)

Ilse Crawford iz nagrađivanog dizajnerskog studija Studioilse, osim svojih uticajnih radova, artikuliše lične filozofije ne samo o dizajnu već i životu i to je upravo ono po čemu je ova knjiga specifična. Premošćujući svetove dizajna enterijera, arhitekture i dizajna proizvoda, Ilse ide dalje od vizuelnog i stavlja ljudsko biće u centar svega: „Mnogo me više zanima senzorna stvar, razmišljanje iz ljudskog konteksta, instiktivne perspektive, stvari koje nas dotiču.”

Beta Plus - Randez-Vous: Arists & Creatives at Home

Pronađite svoju kreativnu oazu u ovim knjigama o dizajnu (фото 5)

Ko još ne bi voleo da zaviri u tajnovite oaze najvećih kreativaca? Ova knjiga upravo "boravi" u životnim i radnim prostorima proslavljenih umetnika i vodi nas direktno iza zavese. Trenutno je van štampe, ali možete je pronaći na Amazonu.

Julian Schnabel - Draw A Family

Pronađite svoju kreativnu oazu u ovim knjigama o dizajnu (фото 6)

"Draw A Family" u fokus stavlja 40-godišnju karijeru Julian Schnabela i obuhvata njegovo bavljene filmom, dizajnom i likovnom umetnošću. Tokom svoje višedecenijske karijere naslikao je preko 400 slika, a pažnju je počeo da privlači tokom 1980-ih zbog svojih slika na slomljenim keramičkim pločama. Inspiracija zagarantovana!

Rizzoli - Workstead: Interiors Of Beauty And Necessity

Pronađite svoju kreativnu oazu u ovim knjigama o dizajnu (фото 7)

Dizajn studio sa sedištem u Bruklinu i ljudi koji stoje iza Worksteada su majstori u spajanju lepog i korisnog. Kombinujući tradicionalnu privlačnost i modernu pristupačnost stvaraju mirne prostore sa dušom u koje ćete instant poželeti da se transportujete.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor