RealN016: 2024.

  01.01.2024.
  RECOMMENDED

  Zdravi bili, red je da vam čestitam Novu godinu, što činim u ime celog BURO. tima. Zapamtićemo da bi trebalo reći „u ime“, a ne „ispred“, jer je „ispred“ prostorna odrednica. To je mala stvar, meni znači, hvala. 

  Jedva čekam Božić pa da se iščestitamo kao ljudi. Hristos se rodi!

  Priznajem da ne razmišljam o tome šta će 2024. doneti. Razmišljam o tome šta ću od nje uzeti. Siguran sam da je i ona zboga toga srećna. 

  Zamislite koliko smo joj dosadni. Daj zdravlje, daj ljubav, daj pare, da skinem stomak, da „obučem“ mišiće, da se radujem, da putujem… A ona se tek probudila i pojma nema gde je, niti kuda će da krene. Želi da se umije, popije kafu, ode na trčanje, vrati se, pojede 4 kuvana jajeta, pa polako… 

  Ona zna da mišić nije lep, nego je lepo ono što mišić može da uradi.

  Gledam u Deda Mraza, ortak se uzjogunio kao da ne postoji sutra. Leti na sve strane. Dobro, mogu da ga razumem, ono što sad uradi – uradio je, to mu je što mu je. Onda miruje do sledeće Nove godine. 

  Ja bih na njegovom mestu seo na Kosančićev venac, naručio pivo i gledao u lepe devojke, reku i to kako se iznad mora krovova vijori zastava, jer je ljubav najveća. Verovatno zato i nisam Deda Mraz.

  Verujem da bi mi pripala muka kada bih razmišljao o tome ko sve nije ispunio moja očekivanja u prošloj godini, a ne bih bio daleko od nervnog sloma da mislim na to čija sve očekivanja tek ja nisam uspeo da ispunim. O tome neću razmišljati ni u 2024.

  Ovaj ružičnjak za koji smo se Nova godina i ja još odavno dogovorili da će biti moj, on to neće ostati ako neko drugi u njemu bude orezivao cveće. Da bi ostao moj, znam šta mi je činiti…

  I kada bih na neku foru i bio taj Deda Mraz koji na Kosančićevom vencu pije pivo, gleda u lepe devojke i more krovova iznad kojih se vijori zastava, sumnjam da bih uspeo da vam kažem nešto što ne znate. 

  Sve što mi pada na pamet jeste da sreću nije moguće isporučiti preporučenom poštom kao poklone koje sam od kolega i saradnika dobio za Novu godinu. Rekao bih i da je potpuno bezveze očekivati da „pravda“ nekoga kazni.

  Vi budite pravedni i ne očekujte da vas iko brani: ni organizacije, ni fondacije, ni institucije, ni sistemi. Ako mislite da je to njihova obaveza, evo lepo vidimo da nije; i bojim se da će proći baš mnogo vremena dok ih sačekamo. Pustite njih da budu nepravedni kao što su navikli da budu. 

  Imamo mi naša posla. Dobro može da bude (samo) onima koji imaju svoju istinu i dovoljno kuraži da naprave svoj svet.

  U ime BURO. tima i u lično ime, srećnu Novu godinu želi vam vaš Deda Mraz koji to nije!

  Saznaj više:
  Povezani članci:

  No results found.