„Omiljena igra nas klinki bila je da iz kevinih ormana izvučemo najluđe stvari, kostimiramo se i imitiramo je“, sećanje na SLAĐANU MILOŠEVIĆ

  28.03.2024.
  RECOMMENDED

  “Mnogo mi je žao”, često izgovorena rečenica povodom odlaska Aleksandre Slađane Milošević, natrag među zvezdanu prašinu.

  Umesto tuge, osećam zahvalnost što smo je imali, tako moćnu i neukrotivu, revolucionarnu, jedinstvenu  a uvek drugačiju, zapravo nikad našu a uvek svoju. Inspiraciju lepote.

  “Svi pišu princeza, a Slađana je bila kraljica”, kaže Brajan Rašić, čuveni rok fotograf. “Diva, ipak diva”, dodaje čovek koji je kroz objektiv gledao Madonu, Rolingstonse, Lejdi Gagu…

  Žena u muzici, muzika u ženi. Rokala je bas gitaru kao muško, drsko i seksi se mrštila uz pank i nežno milovala glasom u najlepšim pop baladama. Slobodna da muziku čuje onako kako joj srce kaže. Još od kada je onako nazalno-beogradski otpevala “AU” i  “Amsterdam”!

  sladjanu milosevic

  Omiljena igra nas klinki u to vreme bila je da iz kevinih ormana izvučemo najluđe stvari, kostimiramo se i imitiramo je. Niko nam to nije rekao ali znale smo: Slađanu možeš da imitiraš ali ne možeš biti kao Slađana.

  “Recept za ljubav još niko nije otkrio”, umalo da nikada ne čujemo jer je komisija nekog festivala razmatrala da li da dozvoli njenu frizuru i outfit na sceni.

  “Jedna ruka traži te i želi nešto da ti da”, solirala  je Slađana u YU rok misiji i zauvek se upisala u legendu o umetnicima koji su davali da bi dobili. 

   Slobodna da muziku čuje onako kako joj srce kaže

  Svako njeno pojavljivanje bilo je spektakl: njene haljine, frizure I šminka, njen stav ,seksualnost, njena lepota. Ne verujem da bi tim vrhunskih PR stručnjaka danas bio u stanju da proizvede to što je Slađana Milošević jednostavno bila. Magična.

  Da li je bila zvezda ? O, da. Legenda kaže da su obožavatelji jednom prilikom nosili automobil na rukama kako bi je očarali. Ali ona se nije dala, nije pristajala na format koji joj je sredina odredila, uporno je rasla iako je na našem prostoru plafon izuzetno nizak. Tako je izostala slava koju njena bografija zavređuje.

   Ne verujem da bi tim vrhunskih PR stručnjaka danas bio u stanju da proizvede to što je Slađana Milošević jednostavno bila

  A možda to uopšte i nije važno. Možda je važna zvezdana prašina koju je ostavljala onako svoja i autentična. Možda su važne te čestice slobode koje su se po nama raspršile i zbog kojih naš svet nije isti.

  Aleksandra Slađana Milošević bila je žena koja je otvorila mnoga vrata, bez kucanja. A vi sad uđite, slobodno.

  Fotografije: Vukica Mikača; Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: