Pretraga

Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika

Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika

Tekst: BURO.

Kada bismo premotali fastbackwards na nekoliko godina unazad reklo bi se da je gradska tattoo scena bila tek u povoju, da se zahuktavala i razvijala, ali da je u suštini postojalo svega nekoliko ozbiljnih imena kod kojih se ide po proveren kvalitet i kreativan pristup. Danas je priča znatno drugačija, i nije preterano reći da gradska tattoo scena gotovo iz meseca u mesec postaje sve bogatija i raznovrsnija. Lokalna scena pokazuje kreativnost, različitost, uzbudljivost, a tattoo umetnici i umetnice smelo kombinuju nove i stare stilove, istražuju, eksperimentišu i pronalaze svoje autentične izraze i time otvaraju mnoge mogućnosti za sve koji žele da se tetoviraju. Od tradicionalnih do raznobojnih, od simboličnih do jednostavnih, izbora je mnogo i samo je važno znati šta tražite i naći će se idealna osoba koja to može da sprovede u delo a ovo je predlog nekoliko koji su nam trenutno najčešće na radaru.

šindivila

Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika (фото 1)
Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika (фото 2)
Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika (фото 3)

Mirjana poznatija kao Šindivila, jedna je od članica Tetovaži tattoo kolektiva koji okuplja ženske tattoo artiste. Svaka od devojaka iz ovog studija ima svoj prepoznatljiv stil i manir u kom radi, a Mirjanini radovi se izdvajaju tankom, smelom linijom, kombinovanjem dve boje, budući da u poslednje vreme sve češće dodaje boje crnim crtežima, kao i predstavama drugarica iz partizanskih brigada a jedna od skorašnjih saradnji joj je bila ona sa umetnikom Ognjenom Milanovićem u kojoj je oživela kroz tetovaže poznate crteže koje već volimo. Savršen kombo!

La Naranja

Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika (фото 4)
Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika (фото 5)

Ako tetovaže doživljavate kao minimalne, nežne tragove i zabeleške na telu, onda je Lanin rad savršen izbor za vas. Lana radi tetovaže i mašinicom i hand poke metodom, njene linije su lake, elementi gotovo prozračno nežni i ukoliko želite tetovažu koja i jeste i nije tu, koja gotovo instant postaje deo vas i na koju nema nešto previše navikavanja, pravac u njen studio. Najlakše moguće linije i najmekše misli stanuju u njenim tetovažama. 

Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika (фото 6)

Neon Black

Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika (фото 7)
Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika (фото 8)

Kada pogledamo radove Sanje Stojkov nemoguće je ne prisetiti se starih, tradicionalnih tetovaža, starih grafika, ispunjenih mistikom i simbolikom. Njen svet je solidan, radi samo crne tetovaže, i to one sa svedenom i jasnom formom, dobom kompozicijom i jasnom strukturom i vraća nas u neko drugo vreme. Retro u duhu, savremene u izvedbi i pristupu, tetovaže Sanje Stojkov su mali omaži prošlom vremenu i istinski sjajni umetnički radovi koje je veoma lako poželeti. 

Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika (фото 9)
Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika (фото 10)

Fatkidbeny

Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika (фото 11)
Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika (фото 12)

Da tetovaže uopšte ne moraju da budu ozbiljna stvar, dokazuje Kris. Njegov rad je ozbiljno dobar i kvalitetan ali u svemu drugom od ozbiljnosti nema ni o. Na tragu Sailor Jerrija nastavlja da razrađuje neotraditional tip tetovaže ali prožet humoristiškim detaljima, referencama na crtane filmove, motivima iz detinjstva, citatima sa duhovitim vizuelnim spinom, i njegovi radovi su mahom dobro raspoloženje u malom. Ako vam treba da sa sobom, na rukavu, nosite sunce i osmehe i podsetite se da kako god da je sada, dobri dani samo što nisu, treba vam i jedna fatkidbeny tetovaža.

Iskra Zauvek

Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika (фото 13)
Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika (фото 14)
Ako se spremate za novu tetovažu posetite nekog od ovih tattoo umetnica i umetnika (фото 15)

Smokve, duge, trešnje, ptice, cveće, šarenilo, različita slova, plavi žir, zvezde u boji. Svet Natalije Palurović, aka Iskra Zauvek je rasplamsan, rasprsnut u boje i sasvim jedinstven. Kao i svi drugi, Natalija nastoji da izgradi individualni stil i i te kako joj polazi za rukom. Njen potpis je vrlo ilustrativan,ličan, pun emocija i uspomena, i listati njene tetovaže izgleda pomalo kao zauvek živeti u proleću samo sa lepim mislima.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor