Pretraga

BURO. Vizuelni leksikon: Ognjen Milanović

BURO. Vizuelni leksikon: Ognjen Milanović

Tekst: BURO.

 

Ognjen Milanović svoje ali ujedno univerzalne emocije i misli crta a zatim nadograđuje rečima u zaokruženu umetničku celinu, gradeći autentični stil po kome je sada već nedvomisleno prepoznatljiv pod imenom @ognjenasi. On je nakon završene srednje dizajnerske škole upisao Likovnu akademiju, odsek grafika, a iako se crtanjem suštinski bavi čitavog života, tek pre nekoliko godina odlučio je da mu to postane poziv. Njegovi radovi koji kombinuju grafiku i tekst plešu po najtananijim emocijama, oni su introspektivni i duboko lični. Tanke linije, poetične crte i mešanje kreativnih izraza su Ognjenov potpis i sigurni smo da imate makar jedan njegov rad u nekom saved folderu, bilo da se umetnik njime dotakao sreće, tuge, beznađa, eskapizma, nemira, gubitka, bliskosti ili daljina. Pristao je nam vizuelno prikaže kako vidi strah i budućnost.

 

 

 

DAN ZAPOČINJEM

 

BURO. Vizuelni leksikon: Ognjen Milanović (фото 1)

Razmišljanjem o snu koji sam sanjao, ako ga se uopšte sećam. U poslednje vreme budim se neispavan tako da dan započinjem dolaženjem sebi. Posle toga pijem kafu koja me na duže staze verovatno i čini umornim. Zatim ulazim u svoj vasionski brod i idem da istražujem druge galaksije i onda doručkujem. Posle toga sedam na svog konja i idemo u lov.

 

 


 

NAJGORA NAVIKA

 

BURO. Vizuelni leksikon: Ognjen Milanović (фото 2)

Kad brinem i ne radim ništa povodom toga. Kad previše uzimam u obzir šta drugi ljudi misle i onda kroz taj filter formiram svoj krajnji sud, uglavnom na temu u koju sam se uključio jer sam emotivno reagovao. Ukratko, ne verujem dovoljno sebi. Nekvalitetno provođenje vremena na internetu odmah posle toga. Milijardu je nebitnih mišljenja i strašnih vesti koje me se ne tiču. Algoritam će mi ubiti volju za životom.

 

 


 

POKREĆE ME

 

BURO. Vizuelni leksikon: Ognjen Milanović (фото 3)

Oduvek sam razmišljao o životinjama i njihovim bitkama. Svaka ima svoju priču i svoj način kako se bori i opstaje. To mi je neiscrpan izvor motivacije. Trenutno me inspirišu hijene i njihova borba sa surovostima života.

 


KAD MI SVAKODNEVICA POSTANE TESNA

 

BURO. Vizuelni leksikon: Ognjen Milanović (фото 4)

Odlazim iz grada ili vežbam dok se ne iscrpim fizički.

 

 


 

DA SAM GRAD BIO BIH

 

BURO. Vizuelni leksikon: Ognjen Milanović (фото 5)

Meksiko City. Opasan ali pun lepih iznenađenja.

 

 


 

NIKADA NEĆU NAUČITI DA

 

BURO. Vizuelni leksikon: Ognjen Milanović (фото 6)

Pričam kineski, igram salsu i žongliram. Sve u isto vreme.

 

 


 

OMILJENI IZGOVOR

 

BURO. Vizuelni leksikon: Ognjen Milanović (фото 7)

Nije mi dobro.

 

 


 

PLAŠI ME

 

BURO. Vizuelni leksikon: Ognjen Milanović (фото 8)

Teška bolest i siromaštvo. Smrt. Osećaj nezahvalnosti prema životu koji tinja u meni.

 

 


 

BUDUĆNOST JE

 

BURO. Vizuelni leksikon: Ognjen Milanović (фото 9)

Život pored mora. Blizu prašume gde mogu da čujem kako majmuni viču i gde ljubičasto nebo preleću šareni papagaji velikih krila.

 

 


 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor