U potrazi ste za kvalitetnim ali pristupačnim umetničkim radovima? Ovi sajtovi su idealno mesto za vas

    09.07.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/online_art_cover.jpg

    Kada zamišljamo savršeni svet to je po difoltu onaj gde pored toga što su svi ravnopravni, jednaki i sloboodni, je ujedno i svet u kom se umetnost ozbiljno ceni i kupuje i gde neko ko je umetnik zaista može da živi od svoje profesije i poziva. U ovom stvarnom svetu, to žalosno često nije tako niti imamo toliko novca na raspolaganju i računu da bismo mogli samo da ušetamo u galeriju i pokupujemo sve što nam se dopadne. Kako tako nešto verovatno neće ni da da se dogodi, utešno je da barem postoji mesto gde neki sjajni autori mogu da se pronađu, i čiji rad može da se kupi po veoma pristupačnim cenama. Naravno internet! Kupovina umetnosti online je sve češća poslednjih nekoliko godina, i veoma brzo možete da nađete sjajne radove od nepoznatih ili relativno nepoznatih a nekada i veoma poznatih umetnika (u zavisnosti od sajta, i budžeta koji ste spremni da izdvojite), i u potpunite svoju kolekciju ili napravite sjajan poklon. 

    Presakačemo opšta mesta poput Artsyja i Saatchija, i predstavljamo vam četiri manja sajta koja su trenutno naši favoriti. Naoštrite svoja kreativna čula, udobno se smestite i započnite potragu za novi omiljenim art komadima koje ćete pridodati svojoj kolekciji.

    20 x 200

    Nije neobično početi od 20×200 budući da oni imaju moto „Umetnost za sve“ i pod tim zaista misle umetnost i zaista za sve. Poručuju radove od umetnika, bilo poznatih bilo onih koji su tek u usponu, i oni stvaraju limitarnu seriju printova ili originalnih radova ekskluzivno za ovaj sajt. Do sada su sarađivali sa legendarnim umetnicima, poznatim i apsolutno nepoznatim u čiji umetnički izraz veruju, i realizovali preko 1000 serija radova u saradnji sa više od 300 umetnika. Svaki rad prolazi kroz kontrolu kvaliteta i autentičnosti, pažljivo je upakovan i ima sertifikat o autentičnosti sa potpisom autora. Na svom sajtu imaju i kurirane kolekcije „umetnost za ljubitelje mode“, „umetnost sa letnjim vajbom“, „plaže, okeani + more“ pa je vrlo jednostavno pronaći svoje nove favorite.

    minted

    Minted je zapravo veliki internacionalni melting pot kreativnih umova, i povezuje umetnike iz sto zemalja čije radove prodaju. Imaju izuzetno veliku ponudu radova nezavisnih umetnika, predivnu estetiku, i nude toliko toga za otkriti da će vam trebati prilično vremena i strpljenja da sve prečešljate. Svi njihovi printovi i fotografije mogu da se rade u nekoliko dimenzija a pored toga imaju i mogućnost izrade čestitki sa istim motivima. 

    tiny showcase

    Sistem ove online galerije je da svakog utorka, Tiny Showcase objavljuje novu limitiranu seriju radova to jest printova, nekog umetnika. Svake nedelje je drugi umetnik u fokusu i predstavlja svoj rad a sve ih odlikuju prilično male dimenzije. Većina radova  je A4 formata i manje Ideja Jon Buonaccorsi i Shea’la Finchanding je bila da ponude muzejski kvalitet radova a po veoma pristupačnim cenama i u tome uspevaju već 16 godina koliko „galerija“ postoji, budući da su im cene veoma razumne, i počinju od 15$ pa na više.  Počeli su samo od radova ali se vremenom ponuda veoma raširila i sada se u Tiny Showcse mogu naći printovi, folije, litografije, kalendari, knjige, majce, stikeri, zineovi, praktično sve što može da vam padne na pamet. 

    tappan collective

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594288627999649.jpg
    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594288681836133.jpg

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/159428871334238.jpg

    Tappan Collective nema previše stvari u svojoj online galeriji ali su sve toliko brižljivo kurirane, da ući na njihov sajt je gotovo jednako šetanji kroz galeriju. Ipak to što su kurirane i od mladih autora od kojih se puno očekuje ne znači da su preskupi. Naprotiv, za kvalitet i originalnost koje nude imaju prilično niske cene, a imaju i ceo deo sa radovima ispod  ispod 300 dolara.

    Saznaj više:
    Povezani članci: