Vidimo se u KVART-u

    13.06.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/COVER_WATERFRONT.jpg

    Kulturno-umetnička inicijativa Belgrade Waterfronta koja se ne zaobilazi

    Kosmopolitizam nekog grada se ne ogleda u broju njegovih stanovnika koliko u njegovoj kulturnoj snazi i aktivnosti. Imati aktivnu umetničku scenu znači biti živ, raznovrstan i pulsirati raznim ritmovima u kojima svako može da pronađe nešto za sebe. Kako ne postoji jedan vid idealnog umetničkog izražavanja tako ne postoji ni samo jedno mesto koje daje impuls, i što je više kulturnih habova u gradu, taj grad je bogatiji, snažniji i relevantniji na lokalnoj i regionalnoj mapi, a i šire. Od aprila Beograd se popeo stepenik više i postao bogatiji za još jednu kulturno-umetničku inicijativu.

    Vuk Vučković – Fantastični predeli

     

    Inicijativa KVART Belgrade Waterfront pokrenuta je sa ciljem podržavanja umetničkih dešavanja u širokom spektru: od izložbi, preko predstava, baleta do koncerata. TAko je KVART Belgrade Waterfront kao primarnu misiju postavio promovisanje domaćeg kreativnog stvaralaštva u svim njegovim oblicima. Priznaćete da su retka mesta koja vam pružaju sve to.

    Vuk Vučković – Fantastični predeli

     

    U tom duhu, galerija Progres je jedno od mesta na mapi grada koje je započelo svoj novi život i koji ne smete zaobići. Nova sezona umetničkih aktivnosti i događanja započela je prvom u nizu u okviru inicijative KVART Belgrade Waterfront i to izložbom slikara Đorđa Stanojevića, “Slikati prirodom”. U najživljem i najubrzanijem delu grada, samom centru, ovom izložbom napravljena je oaza prirode i data mogućnost svim posetiocima da ubrzani ritam grada stave na stop ili barem pauzu.

    Iz prirodnih predela, sledeća izložba, “Kosmički predeli” Vuka Vučkovića je posetioce odvela u paralelni univerzum šarenila, gužve, gde se kako sam autor navodi, u predelima “podsvesne igre“ prepliću svemir i ovozemaljsko uživanje u raznovrsnom koloritu i formama.

    Kao treća likovna izložba u okviru inicijative KVART Belgrade Waterfront, otvorena je izložba Mileta Šaule, “Čudesna mesta” na kojoj su predstavljeni radovi koji objedinjuju prostor između svetova u kome žive elementi iz sveta snova, mitologije, teatra, poezije i filma i koja je otvorena do 16.juna u galeriji Progres (posetite je odmah!).

    Vuk Vučković – Fantastični predeli

     

     

    Na istom mestu, u centru starog jezgra grada, izložbe slika nastaviće da se nižu u mesecima pred nama sa idejom oživljavanja prostora, koncepata i ciljem da se predstave radovi kako poznatih imena scene, tako i da se da prilika i vidljivost onima koji to tek treba da postanu.

    Mile Šaula – Čudesna mesta

     

    Ali tu nije kraj! Pored vizuelnog umetničkog sadržaja, KVART inicijativa će obuhvatiti koncerte, pozorišne predstave, modne revije, radionice i druge događaje u oblasti kulture, od čega je najznačajniji događaj bio performans “La Vie Parisienne” gde su učenici baletskih škola iz Rima, Milana, Beograda i Pančeva, zajedno sa prvacima Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu predstavili vrhunac svog zajedničkog tromesečnog rada.

     

     

     

     

     

     

    KVART Belgrade Waterfront zamišljen je kao posebno mesto okupljanja svih onih koji uživaju u umetnosti i ima za cilj povezivanje lokalnih autora, kao i stranih, praveći novu zonu koja vibrira pozitivnim duhom, sjajnim idejama i kreativnim saradnjama koje će dodati još jedan plus Beogradu, a njegovom umetničkom životu sadržaj koji nikako nećete želeti da propustite. Vidimo se u KVART-u!

    Đorđe Stanojević – Slikati prirodom
    Saznaj više:
    Povezani članci: