Februarska Must-Read lista: Čitamo detektivske romane

    15.02.2024.
    RECOMMENDED

    Saznajte šta čitamo kada februar donese hladne noći i šuškanje prirode uz hladan povetarac, te ništa ne prija kao dobra knjiga. Za sve ljubitelje napetih zapleta i intrigantnih detektivskih priča, februar je savršen mesec za istraživanje novih svetova kroz krimi romane. Bez obzira da li volite klasične detektivske priče, psihološke trilere ili uzbudljive avanture, naša „Must-Read“ lista ima da ponudi po nešto za svakoga.

    citamo
    b2b1c023f0dff3b8b0ba0395bdfa30f5

    Šta čitamo tokom februara?

    Truman Capote – Hladnokrvno

    Roman „Hladnokrvno“ rekonstruiše ubistvo farmera, njegove žene i dvoje njihove dece u Kanzasu 1959. godine. Pored detektivske radnje koja je okarakterisana u književnosti kao jedna od upečatljivijih ovaj roman je poseban zbog nečeg potpuno drugačijeg. Izvršioci zločina, iako dostojni svakog prezira, predstavljeni su još kao još zastrašujući ljudi. Oni, potpuno obični, na koje svako može da naiđe. Obični ljudi, sa svojim snovima, potrebama, ali potpuno drugačijeg pogleda na svet.

    hladnokrvno vv

    Patricia Highsmith – Stranci u vozu

    „Stranci u vozu“ je delo koje govori o Gaju i Čarlsu, putnicima u istom vozu. Gaj je uspešni arhitekta usred razvoda, na prvi pogled običan čovek. Bruno je sa druge strane psihopata koji ubeđuje Gaja da počine ubistva jedan u korist drugog. „Neki ljudi bolji su mrtvi, kao tvoja žena ili moj otac, na primer“, kaže Bruno. Dok on iznosi svoj uvrnuti plan, Gaj je uhvaćen u zamku opasnog sveta popularne spisateljice. Roman je definitivno prikaz ljudskog. Svedočanstvo o tome da se u svakom čoveku krije ubilački poriv. Uzbudljiv, pun interesantnih dijaloga, ovaj roman sigurno će vam držati pažnju.

    1700148992 Svi smo mi knjige neprocitane Korica1

    Edgar Allan Poe – Gavran i najbolje priče

    Neke od nauzbudljivijih i zloslutnih priča ikada napisanih. U zbirci se krije neiscrpan izvor fantastičnih krimi priča koje će definitivno svakome uneti dozu straha, uzbuđenja, zelje da se tajne i intrige otkriju. Fantastičan svet koji samo Poe može da kreira. Priče sežu u rasponu od poetskih i tajanstvenih do crnohumornih.

    gavran i najbolje price vv

    Gaston Leru – Tajna Žute sobe

    Jedne oktobarske večeri 1892. u dvorcu Glandije, malo pre ponoći, radeći u svojoj laboratoriji u društvu sluge, profesor Standžerson iz susedne sobe čuje poziv u pomoć svoje ćerke. Obojica pohitaju ka sobi, ali vrata su zatvorena sa unutrašnje strane, kao i kapci jedinog prozora. Kad su konačno pronašli devojku koja izdiše na podu, od ubice je ostao samo krvavi trag ruke na zidu i slugin revolver. Nerazjašnjeni pokušaj ubistva je misterija za sve, na čijem će razotkrivanju raditi reporter Rultabij. 

    tajna zute sobe vv

    Foto: Delfi

    Saznaj više:
    Povezani članci: