BURO. žena nedelje: Bojana Vunturišević

    04.06.2021.
    RECOMMENDED

    U svim poljima, industrijama, oblastima, postoje te neke osobe kojima ne treba nikakva posebna najava, već prosto izgovoriš ime i rekao si sve. Muzike što se tiče, Bojana Vunturišević recimo sasvim sigurno spada u tu kategoriju ljudi kada je savremena domaća pop scena u pitanju. Ime kojem definitivno ne treba neko posebno predstavljanje, i koje već kad izgovoriš znaš da je vezano za nešto dobro, kvalitetno i drugačije.

    Prisutna je na sceni već dugo, za sobom ima priličan broj pesama koje su nam se uvrtele u glavu već na prvo slušanje i koje obično ne silaze sa plejliste danima (ako ikada i siđu) i uspeva uvek da donese nešto drugačije što nije moguće ni predvideti, ni ne primetiti, a ni brzo zaboraviti. Ženski glas koji slušamo, pratimo i volimo, koji otvara sva ona pitanja o kojima i sami razmišljamo, i na neverovatan način uspeva da svemu što dotakne doda predznak kul. Autentična do srži, prepoznatljiva i harizmatična, izvrsnog vokala i sa nepogrešivim osećajem za hit, Bojana bi, ruku na srce, prilično često mogla da bude naša Žena nedelje, ali je to baš ove budući da je pre nekoliko dana predstavila novi singl “Money” koji od tada ne prestajemo da vrtimo na repeat. Upravo zato, zamolili smo je da nam iz prvog lica kaže nešto više o novoj pesmi.

    „Pesma „Money“ nastala je početkom 2020-e godine u trenutku kreativne eksplozije koja je iz mene iznedrila tri pesme: Madrinu, Money i Elenu. Sve tri pesme bile su u reggae žanru, jer sam ja veliki fan Jamajke i njihovog gruva. „Madrina“ je postala naslovna numera mog novog albuma, na „Elenu“ sam malo zaboravila, što ne znači da joj se neću vratiti jednog dana, a „Money“ je upala u šake svima već odlično znanog producenta Slobodana Veljkovića Cobija, i od tog trenutka postaje fuzija svih žanrova koje smo nas dvoje, kao generacija #1985, slušali od ranog detinjstva, pa sve do danas“.

    Saznaj više:
    Povezani članci: