Girl Crush Thursday: Florence Pugh

    12.07.2022.
    RECOMMENDED

    Verovali ili ne, žene se još uvek razapinju na društvenim mrežama zbog nečeg što su uradile, ali i obukle. Ili zbog onoga što nisu obukle, kakav je slučaj bio sa Florence Pugh na Valentino reviji u Rimu pre nekoliko dana. Posle pojavianja u fenomenalnoj, prozirnoj pink haljini, dvadesetšestogodišnja glumica priznala je da se na društvenim mrežama susrela sa ogromnom količinom užasnih komentara i poruka koje je dobila na račun svojih – bradavica. 

    Dežurnim kritičarima kojima smetaju bradavice, obratila se u opširnoj i oštroj objavi na Instagramu: 

    „Slušajte, znala sam kada sam obukla  tu neverovatnu Valentino haljinu da nema šanse da prođe bez komentara. Bili oni negativni ili pozitivni, znala sam šta radim. Bila sam jako uzbuđena što sam je nosila i ni sekund se zbog toga nisam osetila nervozno. Ni pre, ni tokom, ni sada posle. Ono što je bilo zanimljivo gledati i svedočiti mu je kako je muškarcima lako da potpuno unište žensko telo,  i to javno, ponosno, da svi vide. Radite to čak i sa nazivima posla i radnim imejlovima u biografiji..? Nije prvi put i sigurno neće biti poslednji put da žena čuje šta nije u redu sa njenim telom od strane gomile stranaca, ono što zabrinjava je koliko neki od vas muškaraca mogu biti vulgarni. Srećom, pomirila sam se sa nesavršenostima svog tela koje me čine onim što jesam. Zadovoljna sam svim „manama“ koje nisam mogla da podnesem da gledam kada sam imala četrnaest godina. Toliko vas je htelo da mi agresivno kaže koliko je razočarano mojim „malim sisama“ ili kako bi trebalo da me sramoti što sam tako „ravna“. Dugo živim u svom telu. Potpuno sam svesna svoje veličine grudi i ne plašim se toga. Ono što je više zabrinjavajuće je… Zašto se vi toliko plašite grudi? Malih? Velikih ? Bilo kakvih?“

    „Ako vam je tako lako biti glasno uvredljiv prema ženama 2022. godine, onda je odgovor da ste vi ti koji ne znate. Odrastite. Poštujte ljude. Poštujte tela. Poštujte sve žene. Poštujte ljude. Život će vam postati mnogo lakši, obećavam. I sve zbog dve slatke male bradavice…“, napisala je ona na kraju svoje objave. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: