Emma Corrin o svojoj ulozi princeze Diane u seriji „Crown“, bulimiji i mentalnim problemima

    04.12.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/COVER.jpg

    Netflixova serija “The Crown” nastavlja da bude jedan od najzanimljivijih naslova trenutno i istorijskih drama svih vremena, pogotovo sa novom sezonom kojom su se vratili na scenu. Četvrta sezona pokriva period od 1979. do 1990. godine, a gledaoci mogu da prate debakle i skandale i u i van kraljevstva. Oskarovka Olivia Colman se vratila u ulogu poglavarke Britanske monarhije, ali se fokus ove sezone pomera od kraljice na dolazak dve žene koje su obe, na svoj način, uticale na kraljevsku porodicu.

    Genijalna glumica Gillian Anderson je imala grandiozan debi u seriji kao prva britanska premijerka Margaret Thatcher i uspela je sjajno da oživi lik Thatcher: od njene karakteristične frizure, do tona njenog glasa. Sukob između kraljičinog laissez-faire stila upravljanja i žilavosti i otpornosti jedna od najrazdornijih britanskih političarki je jedna od glavnih tema četvrte sezone serije. Suština prepirke između dve svojeglave vođe je prikazana tako verno i zavodljivo, da je gotovo prebrzo došao trenutak kada je Thatcher napustila svoju poziciju, nakon što ju je zbacio vlastiti kabinet.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/160709427549118.jpg

    Pored sukoba između Kraljice i Čelične dame, tragična ljubav princa Charlesa i princeze Diane je poslužila kao još jedna pivotalna priča u sezoni. Lady Dianu Spencer igra Emma Corrin, britanska glumica koja na momente i neprijatno podseća na Princezu u kasnijim danima, a i uspela je da “skine” karakterističan Dianin manirizam. “Nisam sigurna… ne mogu tačno da procenim.” rekla je glumica za BURO. upitana o sličnostima za princezom Dianom. “Rekla bih da sam ja veoma people person. Najživlja sam i najraspoloženija kada sam okružena ljudima. Ne ide mi baš da budem sama i mislim da je i ona bila slična”.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/1607094275742397.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/1607094275555169.jpg

    Bulimija i problemi sa mentalnim zdravljem mogu biti prilično teški za portretisanje na ekranu ali za Corrin je bilo najvažnije da prikaže borbe i probleme Lady Di u celosti. “Scene u kojima je prikazana njena bulimija i mentalno zdravlje i stanje su mi veoma važne”. rekla je Corine u našem intervjuu. “Ona je u svojim intervjuima veoma iskreno govorila o svoj iskustvu sa bulimijom i o tome koliko je imala problema, pogotovo u kasnijim godinama svog braka. Mislila sam da bi prikazivanje toga donelo neku pravdu njenoj priči, i da je jako važno i to uključiti. Takođe, mislim da je generalno izuzetno važno da se o bulimiji i mentalnom zdravlju priča na otvoren način na televiziji, da treba da budu predstavljeni ne samo da se aludira na njih. Ali naravno, da se ima senzitivnosti u predstavljanju, i da se stave odgovarajuća uputstva i ostalo za ljude koje bi sadržaj mogao da trigeruje. Ali mislim da je jako bitno da bude uključeno i drago mi je što smo to uradili.”

    Između predivnih trenutaka kao što je ples u Australiji- omiljena scena i Corrin i Josha O’Connera, koji se vratio i u ovoj sezoni u ulozi princa Charlesa i groznih trenutaka kao što su prevare koje su počinili oboje, cela sezona donosi priču o bolnom i teškom braku. Teško ali neodoljivo za gledanje, i četvrta sezona donosi sjajnu bazu za trenutne glumce koji će se vratiti u ove uloge i u narednoj sezoni. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: