Pretraga

Izdvojili smo najzanimljivije filmove i serije koje možete gledati na streaming platformama u oktobru

Izdvojili smo najzanimljivije filmove i serije koje možete gledati na streaming platformama u oktobru

Tekst: BURO.

Možda oktobar znači da počinje sezona kiša, jesenja depresija (kao da je nismo imali cele ove godine), sat koji se vraća unazad, kraći dan i sve u svemu ne baš mnogo čemu se možemo radovati. Ipak, može se jesen sagledati i nekim drugim očima. Onim koje kažu da je vreme i za pitu od bundeve, i cimet u neograničenim količinama, i razvlačenje u krevetu, i malo više vremena za sebe, i spa popodneva u kojima kiša dobuje ceo dan pa se i nema šta drugo raditi. Osim isprobavati maske, mackati kreme, čitati najbolje knjige, i štiklirati odgledano na must watch listi. Ovog meseca, na nju upisujemo po koji naslov koji će uskoro imati svoju premijeru a čini se da su streaming platforme rešile dobrano da nas spreme za mesec u kojoj je Noć veštica glavni događaj. Priče o androidima, apokalipsi, duhovima bivših ljubavnica, natprirodnim silama… Sve u svemu, sjajni naslovi, uzbudljive priče i pregršt ideja za kostime 31. oktobra.

“Vučje vaspitanje”

Šta: serija
Gde: HBO GO
Kada: Sve epizode već dostupne

Izdvojili smo najzanimljivije filmove i serije koje možete gledati na streaming platformama u oktobru (фото 1)

Naučno-fantastična serija „Vučje vaspitanje“, dolazi od vrhunskog pripovedača i reditelja, Ridley Scotta, majstora u sci-fi sektoru. Smeštena u daleku, distopijsku budućnost, u kojoj je planeta Zemlja uništena ratovima između ateista i vernika, priča prati dva androida – Oca i Majku – čiji je zadatak da odgajaju ljudsku decu na misterioznoj novoj planeti. Dok sve brojniju ljudsku koloniju prete da čak i ovde razdore nepomirljive verske razlike, androidi spoznaju da je kontrolisanje ljudskih uverenja opasan i težak zadatak.

“Trigonometrija”

Šta: serija
Gde: HBO GO
Kada: 3. oktobar

Izdvojili smo najzanimljivije filmove i serije koje možete gledati na streaming platformama u oktobru (фото 2)

Gemma i Kieran žive zajedno u zapadnom Londonu iznad restorana u kom Gemma radi kao kuvarica. Ludo su zaljubljeni, ali nažalost, ljubav ne može da plati dobavljače za restoran i stanarinu. Jedva spajaju kraj s krajem, zbog različitih smena gotovo da niti se sreću niti koriste stan u kome su i u nameri da olakšaju finansijsku situaciju, odlučuju da prime podstanarku. Tada se pojavljuje Ray čiji dolazak počinje da komplikuje stvari i pokreće savremenu ljubavnu priču koja će zauvek način na koji posmatraju veze.

“The Haunting of Blu Manor”

Šta: serija
Gde: Netflix
Kada: 9. oktobar

Izdvojili smo najzanimljivije filmove i serije koje možete gledati na streaming platformama u oktobru (фото 3)

Jezivo je mala reč s obzirom da su na Twitteru počele polemike o tome koliko su i sami nazivi epizoda i coveri za svaku toliko zastrašujući da već negde možemo da zamislimo šta nas čeka. Priča prati mladu devojku koja je zaposlena da pomogne Henryju u vođenju računa o nećacima o kojima mora da se stara. Već kako je stigla u Blu Manor, Dani je jasno da ovde stvari nisu baš sasvim normalne i kakve bi trebale da budu, ali i da nema gde da pobegne. 

“The Trial of Chicago 7”

Šta: film
Gde: Netflix
Kada: 16. oktobar

Izdvojili smo najzanimljivije filmove i serije koje možete gledati na streaming platformama u oktobru (фото 4)

Aaron Sorkin potpisuje i scenario i režiju ovog filma, a sve u svemu je na ovom projektu radio 15 godina, i njega što se tiče uvek je moglo još malo da se zateže. Okupio je neverovatnu ekipu koja uključuje imena poput: s Yahya Abdul-Mateen II, Sacha Baron Cohen, Daniel Flaherty, Joseph Gordon-Levitt i Michael Keaton a priča nas vraća u kraj 60-ih i početak 70-ih godina. "Čikaška sedmorka" je naziv za sedmoricu američkih radikalno levih aktivista koji su 1969. postali branjenici na sudskom procesu gde su bili optuženi za podsticanje nasilja na neredima tokom održavanja Demokratske nacionalne konvencije u Čikagu 1968.  Oni su suđenje shvatili i iskoristili kao priliku za političku agitaciju pred američkom javnošću, protiv rata u Vijetnamu, a završilo se tako što je pet od sedam branjenika proglašeno krivim i osuđeno na pet godina zatvora. Film prati priču o njima i ceo proces. Sjajan osvrt na istoriju, briljantna ekipa i izuzetno relevantno i danas.

“Rebbeca”

Šta: Film
Gde: Netflix
Kada: 21. oktobar

Izdvojili smo najzanimljivije filmove i serije koje možete gledati na streaming platformama u oktobru (фото 5)

Novi Netflixov film, rimejk Hitchcockovog iz 40-ih, ovaj put potpisuje Ben Wheatley, a u glavnim ulogama su se našli Armie Hammer i Lilly James, koje zapravo veoma i možemo da zamislimo kao par, hm… Bilo kako bilo, priča prati tek udatu ženu (James) koja stiže u Englesku kod svog bogatog muža Maxima de Wintera (Hammer). Ono što počinje kao romansa postaje malo zastrašujuće nakon što ona shvata da je progoni duh Maximove prve žene, Rebecce, čije nasleđe i sećanje na nju održava živim Mrs. Danvers, zlokobna kućna pomoćnica. “Ona je bila ljubav njegovog života. Pitam se šta će reći na to što koristiš njeno prezime.” govori Danvers drugoj gospođi de Winter, što je dovoljno da nam već od trejlera postane malo jezivo. Ipak, iako pokriva dosta žanrova ovo je pre svega ljubavna priča.

“Kadaver”

Šta: film
Gde: Netflix
Kada: 22. oktobar

Izdvojili smo najzanimljivije filmove i serije koje možete gledati na streaming platformama u oktobru (фото 6)

Ako vam kažemo da je u pitanju skandinavski horor-triler, prilično je izvesno da ćete već znati šta da očekujete. Onu izvesnu dozu jezivosti koju može da ima samo evropski film, i posebnu dozu bizarnosti koju donosi sever. Ovaj prvi norveški Netflixov film, otvara priču o životu u post-apokaliptičnom svetu. Nakon nuklearne katastrofe, lokalni hotel poziva preživele na pozorišnu predstavu koja će se održati u hotelu, gde je uključen i obrok za one koji dođu. Kako nemaju drugog izbora da bi barem nešto pojeli, porodica odlazi u hotel gde Mathias, direktor objašanjava da ceo hotel funkcioniše kao pozornica. Gosti dobijaju maske da bi se prepoznali i razdvojili od glumaca, a predstava počinje da se komplikuje kada jedan po jedan nestaju iz publike.

“The Queen’s Gambit”

Šta: Mini-serija
Gde: Netflix
Kada: 23. oktobar

Izdvojili smo najzanimljivije filmove i serije koje možete gledati na streaming platformama u oktobru (фото 7)

Serija o onim genijalnim izdancima ljudske vrste koji znaju da su u nečemu toliko dobri da će to morati da izađe na videlo kad tad. Čak i kada su svi protiv njih, čak i kada im život od samog starta nije naklonjen, čak i kada je superteško. Priča prati život Beth Harmon koja je odrasla u sirotištu, i bila majstor šaha. Od 8. do 22. godine se borila da postane Veliki majstor šaha a da li je u tome uspela, kao žena u muškom svetu, i to žena bez ikakve porodične podrške i stabilnosti, pa… krajem oktobra na Netlfixu!

“Slom”

Šta: mini-serija
Gde: HBO GO
Kada: 26. oktobar

Izdvojili smo najzanimljivije filmove i serije koje možete gledati na streaming platformama u oktobru (фото 8)

Scenarista serije “Nevine laži” potpisuje i ovu šestodelnu seriju koja prati uspešnu terapeutkinju, Grace Fisher koju igra Kidman, njenog muža (Hugh Grant) i njihovog malog sina koji pohađa elitnu privatnu školu u Njujorku. Njih troje na prvi pogled imaju savršen život, ali jedna nasilna smrt će učiniti da se sve zauvek promeni. Njen muž nestaje, a Grace ostaje sa svim onim što nije znala o čoveku kog je mislila da poznaje, sopstvenom životu, i problemima. Našavši se usred javne katastrofe, i pod svetlima reflektora, Grace jedino što može jeste da dekonstruiše sopstveni život i izgradi potpuno novi za svoje dete i sebe.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor