Manje poznate serije na streaming platformama koje će vas oduševiti

    25.05.2021.
    RECOMMENDED

    Okej, dakle izbindžovali ste “The Pursuit of Love”. Niste se pomerili tokom cele serije “Halston” i odgledali ste je u jednom sedenju. Štiklirali ste “Starstruck” kao odgledan, i to duplo. Šta je više uopšte ostalo da se gleda? Drago nam je što ste pitali. Streaming platforme imaju mnogo sjajnih, kvalitetnih ostvarenja koja nekako ispustimo. Ako ste spremni da zasučete rukave, zagrebete ispod površine i probijete se kroz hitove o kojima svi pričaju, naći ćete manje, mnogo interesantnije, skrivene dragulje. Da bismo vam pomogli u ovom istraživanju i putu spoznaje donosimo vam nekoliko naslova na koje možda niste obratili pažnju do sada. Pisac Stuart Heritage je izdvojio svoje favorite, koje smo dopunili našim. Uživanje može da počne. 

    AKO STE VOLELI: „THE OFFICE“

    GLEDAJTE: „JOE PERA TALKS WITH YOU“ (Amazon)

    „Joe Pera Talks with You“ ne bi trebalo da funkcioniše kao komedija ali na čudan način to jeste. U pitanju je serija u kojoj nas prilično povučen i tih čovek, koji ima tridesetak godina (ali se ponaša kao da ima 70) vodi kroz svoju svakodnevicu, i obične, jednostavne stvari koje radi svaki dan. U jednoj epizodi će vas naučiti kako da spakujete ručak za posao. U drugoj ide u supermarket u kupovinu. Raspravlja o doručku i njegovoj važnosti. Prvi put se susreće sa muzikom benda The Who. Sve ove teme su u suštini krajnje irelevantne ali je lakoća Perinog prisustva – prigušeno, tiho, nesramno iskrenog – takva da ćete želeti da ga slušate i zaštitite dok upoznaje svet. A i da vrednujete male stvari. Izrazito čudna serija koja je pravo blago.

    AKO STE VOLELI: „MILDRED PIRS“

    GLEDAJTE: „OLIV KITRIDŽ“ (HBO GO)

    Ima tih nekih priča gde se potpuno zaljubimo u glavnu junakinju koja nekako uspeva da bude sve. I snažna i nežna i osećajna, i postane legendarno ime kinematografije. Takva je situacija sa Mildred koju je igrala Kate Winslent, i ukoliko vam se taj naslov dopao, možda je vreme da obratite pažnju na „Oliv Kitridž“. Četvorodelna drama priča bolno slatku i oporo duhovitu priču o naizgled mirnom gradu, požetom aferama, kriminalom i tragedijom, viđena Olivinim očima, čija britka dovitljivost i spoljašnja grubost kriju toplo srce. Jasno vam je da je žena ovakvog opisa idealna junakinja da je igra Frances McDormand, koja nas i u ovoj ulozi još jednom podseća zašto ima sve Oskare koje ima. 

    AKO STE VOLELI: „LUPIN“

    GLEDAJTE: „SNABBA CASH“ (NETFLIX)

    Francuski krimi triler „Lupin“ je bio favorit mnogih jedno vreme. Tenzično, superstilizovano, na francuskom i sa dosta dosta drame. Kada se „Lupin“ završio kratko smo cupkali u mestu, ali je stigao red na „Snabba Cash koji definitivno treba da bude neki od sledećih izbora. Švedski triler o beskrupuloznim likovima, dilerima kokaina, underground mreža, prevare, malo zaljubljivanja, dosta jake ambicije i prilično hladna, surova i nepokolebljiva atmosfera. 

    AKO STE VOLELI: „THE BOYS“

    GLEDAJTE: „INVINCIBLE“ (AMAZON PRIME)

    Čak i kad su bioskopi bili zatvoreni, bili smo bombardovani superherojskim sadržajem. Ovaj žanr je postao monokultura do te mere da je sad već krajnje zreo za satiru. „The Boys serija u kojoj superheroje kontroliše sumnjiva korporacija je jedan primer toga, a Amazonova nova animacija „Invincible“ drugo. Ideju potpisuje Robert Kirkman, a „Invincible malo surovija i nasilnija satira i jedna od serija sa najboljim mogućim castom. Ekipu čine Steven Yeun, Sandra Oh, JK Simmons, Mark Hamill, Clancy Brown, Zazie Beetz, Jon Hamm, Seth Rogen, Mahershala Ali, Gillian Jacobs i njihovi junaci će vas verovatno apsolutno oduševiti. 

    AKO STE VOLELI: „I THINK YOU SHOULD LEAVE“

    GLEDAJTE: „AUNTY DONNA’S BIG OL’ HOUSE OF FUN“ (NETFLIX)

    Druga sezona skeč šoua „I Think You Should Leave“ je kao i mnoge druge stvari odložena zbog pandemije. Na sreću, „Aunty Donna’s Big Ol’ House of Fun je adekvatna zamena koja je stigla u pravom trenutku. Komedija koja je u stanju da rastegne apsurdnost do nivoa fantastike, „Aunty Donna“ donosi priču o tri Australijanca koji žive u Los Anđelesu. I to je otprilike to. U prvih nekoliko minuta svedočićete trenutku svedočićete pevanju balade, mašini za pranje sudova u glavnoj ulozi, tri neobična junaka pod imenima Cowboy, Cowdoy i Cowsoy, i mnogo praznih flaša. Haos, ali takav da ćete dosta brzo znati da li je „Aunty Donna“ za vas ili ne. A biće, jer ste kul. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: