Naša nova opsesija za bindžovanje: Next in Fashion

    06.02.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/nextinfashion_cover_update.jpg

    Poruke na našoj zajedničkoj BURO. WhatsApp grupi pre 10 dana ticale su se uglavnom jedne stvari: rijalitija „Next in Fashion“. Jelena je započela sa porukama da moramo da gledamo novu Netflix seriju, da nije ništa genijalno, ali da ne može da stane, tražila sagovornike za momente koji su se dešavali u određenim epizodama. Manda se priključila nekoliko dana kasnije, a zatim i ja. Pretpostavio sam da je ovo „Project Runway“ za one koji „Project Runway“ ne pamte i nisam bio daleko od istine.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581013969673463-1.png

    Evo kratkog sinopsisa (bez spojlera, nema na čemu!): izabrano je 18 dizajnera koji su u svom profesionalnom životu već dosta toga uradili i prikazali. Sakupljeni su kreativci iz svih krajeva sveta i zatim podeljeni u parove i u svakoj epizodi im je zadat po jedan izazov. Oni imaju 48 sati da završe zadatke i zatim se održava revija na kojoj prikazuju ono što su napravili. Žiri onda bira pobednika, na osnovu viđenih stvari, i dve najneuspešnije izvedbe od kojih jedan par učesnika ispada. Ova dinamika ide sve do polufinala kada se preostali učesnici razdvajaju iz rada u parovima i svaki od njih nastavlja da se takmiči za sebe. Eliminacija i dalje ide po istom principu: jedan pobedik, dvoje učesnika ispada.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581013969780148-1.png

    U finalu ostaju dvoje učesnika i moraju da dizajniraju celu kolekciju u svega tri dana, a pobednik dobija 250 hiljada dolara i šansu da svoje stvari prodaje na platformi Net-a-Porter. 

    Ali ono što je doprinelo da budemo prikovani uz kompjutere jeste svakako voditeljski par: Tan France i Alexa Chung. Alexa je otkrovenje – neposredna, duhovita, spontana. Dinamika kojom je rijaliti sniman ne daje vam prostora za preskakanje jer se stalno nešto dešava. Ali dešava se dok učesnici rade, pošto su scene rada na zadacima ispresecane pričama o njihovim životama i karijerama, kao i feedbackom o partnerima u seriji. 

    Sve u svemu, ovo je pravi materijal za bindžovanje uz koji ćete se ponekad možda pomalo iznervirati, bićete nekim idejama zadivljeni, i poželećete često da nešto od stvari možete da kupite. Evo kako smo mi odreagovali:

    Manda Javorina

    1. Za koliko si odgledala serijal?

    Ne mogu da se setim ko je prvi spomenuo „Next in Fashion“, mislim da je to bila Jelena. Nikad se nisam zapravo navukla na „Project Runway“ (ili bilo koji drugi šou ove vrste) i nisam planirala ni ovaj da gledam ali sam jedno veče kod kuće kliknula na prvu epizodu i… gledala do jutra! Nisam preterano ponosna na tu činjenicu, ne predlažem vam da me kopirate i priznajem, preskakala sam neke “sredine” epizoda, pogotovo „Street Wear“ i „Denim“, ali nisam zaspala dok nisam saznala ko je pobedio.

    2. Ko ti je bio favorit?

    Od prve epizode Minju i Angel – oborila me je s nogu njihova ciklama večernja haljina, a nakon „Suit“ epizode pridružio im se i Daniel (da, znam i on je radio u paru ali…)

    3. Za koga si navijala da bude izbačen?

    Hayley Scanlan, Isaac Saqib i Nasheli Ortiz-Gonzalez su mi bili bezveze. Nemam nikakvo posebno mišljenje o tome što su napravili, pa ne mogu da kažem ni da sam navijala da odu. Kianga ‘KiKi’ Peterson i Farai Simoyi-Agbede su druga priča, njihov dizajn me je apsolutno smorio.

    4. Omiljeni izazov?

    Definitvno odelo. Epizoda “Suit” mi je najbliža zato što je to kriterijum po kom i sama odvajam (dizajnersko) žito od kukolja: ko ne ume da uradi odelo taj nije dizajner, ako mene pitate. Naravno, ne mora uopšte da se radi o klasičnim linijama, ali suština mora da bude tu.

    5. Omiljeni momenat?

    Nemam jedan momenat vezan za jednog dizajnera ili izazov, ipak je to malo mnogo teatralnosti na jednom mestu za mene (možda sam zato preskakala) ali sam volela svaki put kada se, nakon saopštavanja zadatka za neku epizodu, sva svetla upere u prepun “plakar” tkanina i koječega. Overload potencijala!

    6. Najgora kreacija?

    Odelo koje su napravile Kianga ‘KiKi’ Peterson i Farai Simoyi-Agbede. Kad ga vidite, biće vam jasno. Ili neće.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581013970215933-1.png

    Jelena Karakaš

    1. Za koliko si odgledala serijal?

    Nikada nisam gledala „Project Runaway“ niti sam bog zna kakav fan šou programa tog tipa, ali nekako ovo sam poželela da gledam čim su krenule prve najave.  Kliknula sam play „samo ja da vidim o čemu se radi“. Tri sata vezanih epizoda kasnije, bila sam opsednuta. Poslovno putovanje od nekoliko dana sprečilo me je da završim sezonu u dahu, ali čim sam se vratila i raspakovala, otkazala sam sve dogovore i opčinjeno gledala epizodu za epizodom. Alexa i Tan uopšte nisu morali da me nagovaraju da kliknem play next, već jesam!

    2. Ko ti je bio favorit?

    Od prve epizode sam sve učesnike rangirala u svojoj glavi. Minju Kim i Angel Chen su me oduvale sa pink predimenzioniranom haljinom u otvarajućoj epizodi i nadalje su me oduševljavale u svakom izazovu. Strašno mi je bio zabavan Angelo Cruciani (iako ne i njegove kreacije), a simpatisala sam i rad dvojca iz St. Martins škole.

    3. Za koga si navijala da bude izbačen?

    Uh! Dva tima mi od samog početka nisu sela, to su: Hayley Scanlan i Julian Woodhouse i Farai Simoyi-Agbede i Kianga ‘KiKi’ Milele.

    4. Omiljeni izazov?

    Neki od izazova su mi bili beskrajno neinspirativni, kao što su military i džins. A naravno da mi je najdraži onaj u kome su osmišljavali haljine za crveni tepih.

    5. Omiljeni momenat?

    Iako sam umela da čačkam telefon i ne pratim dok su pripremali modele, svaki put kada je na redu bila modna revija bila sam posvećena 100%, preinteresantno mi je bilo šta su sve uspevali da osmisle, pripreme, realizuju i stilizuju za samo 48 sati rada. Takođe mi je bilo simpatično kako je konkurencija bila zdrava i svi podržavali jedni druge do samog kraja.

    6. Najgora kreacija?

    Ljubičasto-bordo nešto-nešto što su Farai i Kiki prikazale u okviru izazova „Street Wear“.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581013979787866-1.png

    Nenad Janjatović

    1. Za koliko si odgledao serijal?

    Nedelja noć. Poručio sam hranu, počeo oko 7 uveče i završio gledanje posle 5 ujutru. Nisam mogao da prestanem. (Ne sećam se koji mi je bio izgovor što sam se u kancelariji pojavio oko podneva).

    2. Ko ti je bio favorit?

    Angel Chen. Većinu izazova je uradila savršeno i obožavao sam njenu dinamiku sa Minju. „Dragon princess“ je moj omiljeni tim jer su imale neverovatnu dinamiku i odnos kao i stvari koje su proizvodile u svakom zadatku. I Daniel. Sve što je uradio ja bih to nosio.

    3. Za koga si navijao da bude izbačen?

    Hayley Scanlan. Od estetike do odnosa koji ima sa svojim partnerom, ništa mi nije bilo simpatično ni blisko. 

    4. Omiljeni izazov?

    Rok. Možda najveća sloboda koju su dobili i sa kojom je njalakše izgubiti se. Rezulati su bili onako. Ali je bilo i iznenađenja koja su iskakala iz kalupa. 

    5. Omiljeni momenat?

    Pink à la Valentino haljina koju su za izazov „Red Carpet“ napravile Angel i Minju. Savršenstvo koje se nijedna zvezda ne bi stidela da ga za nekoliko dana ponese na dodeli Oskara. I finale!!!

    6. Najgora kreacija?

    Dvoumim se između dve: haljina od pitona sa lancima za izazov „Red Carpet“ ili šareno odelo za izazov „Suit“, koje je više bilo šarena katastrofa. Omiljeni najgori momenat mi je definitivno kupaći kostim koji je Agelo „sašio“ za izazov „Activewear“ kada smo ispratili celu njegovu dramu oko toga da ne zna da koristi i radi na mašini za šivenje. Srce za Angeloa.

    Saznaj više:
    Povezani članci: