Najbolje nove serije koje stižu na streaming platforme u martu

    05.03.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/martovskeserije-cover.gif

    Za nastavke omiljenih serija već znate i sami kad šta dolazi, i verovatno ih kao pravi fanovi iščekujete i mesecima unapred. Istina i Netflix nam dosta pomaže sa “remind me” dugmetom, i osigurava da ne propustimo ama baš ništa. Elem, s obzirom na to da znamo da nastavke pratite već i sami, mi smo se pozabavili onim drugim pitanjem – šta nam to novo dolazi na ekrane? Istraživali smo omiljene platforme i naslove, i došli sa listom onoga što ne bi valjalo propustiti. Predstavljamo vam nove martovske naslove čijim se prvim sezonama neizmerno radujemo.

    “Self Made”

    Gde: Netlifx

    Kada: 20. marta

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1583413436706894.jpg

    Octavia Spencer je prosto i jednostavno ne-ve-ro-va-tna u novoj ulozi u kojoj igra Madam C. J. Walker, prvu Afro-amerikanku koja je samostalno postala milionerka. Ne govorimo o običnoj dobro-stojećoj ženi nego milionerki! “Self made” donosi neispričanu i relativno nepoznatu priču o prvoj Afro-amerikanki koja je počela da se bavi negom kose i postala mogul, gigant u tom polju. Priča o tome kako je prevazišla promene u Americi s kraja veka, o epskim rivalitetima, turbulentnim brakovima, zamornim porodičnim problemima. Serija koju već iz trejlera osećamo da ćemo voleti. Pored Spencer, blistavu ekipu sačinjavaju i Tiffany Haddish i Blair Underwood.

    “Into the Night”

    Gde: Netflix

    Kada: TBC

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1583413436323378.jpg

    “Into the Night” počinje tako što iznenadan kosmički događaj zadesi planetu Zemlju. Naime, Sunce počinje da pokazuje neobjašnjivo ponašanje i prži sve što mu se nađe na putu. Tako se čitava serija zapravo odvija u avionu, i prati one “srećne” ili možda bolje reći srećnije, putnike i članove posade koji su se našli na noćnom putu za Brisel i sada pokušavaju da konstantno putuju na zapad, bežeći od Sunca. Svi na avionu se veoma razlikuju klasno, rasno, jezički, godinama ali svi imaju istu ideju i želju: da pobegnu od smrtonosnog sunca i prežive ga makar to značilo i život u konstantnom mraku.

    “Unorthodox”

    Gde: Netflix

    Kada: 26. marta

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1583413436659523.jpg

    Povodom snimanja ove serije striming gigant se udružio sa Annom Winger, rediteljkom “Deutschland 83”. Originalna Netflixova mini serija od sveukupno 4 epizode snimana je u Berlinu, glavnu ulogu igra Maria Schrader. Urađena je po romanu Deborahe Feldman “Unorthodox” koja donosi priču o ultra-ortodoksnoj mladoj jevrejskoj ženi iz Njujorka, koja beži od ugovorenog braka i religiozne zajednice. Beži u Berlin u kome pokušava da započne novi život. “‘Unorthodox” istražuje pitanja ženske emancipacije, slobode, odluka, identiteta i seksualnosti, kroz prizmu i perspektivu iskustva mlade žene.

    “The Plot against America”

    Gde: HBO

    Kada: 16. marta

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1583413436513104.jpg

    Serija urađena po romanu Philipa Rotha iz 2004. godine se zapravo bavi istorijom na imaginaran način. Otvara poglavlje istorije koje je suprotno stvarnoj istoriji i bavi se trenutkom u kom je navodno na izborima 1940. pobedio Charles Lindbergh, i njegova kampanja “America First,” a ne Franklin D. Roosevelt. Lindbergh bi radio u dosluhu sa Hitlerom, sarađivao, i sigurno učestvovao u programima iseljavanja Jevreja i antisemitiskičkoj politici a istorija bi izgledala sigurno sasvim drugačije.  “The Plot Against America” je serija koja ne samo što ne veruje u posebnost nacionalnosti, nego ni u linearnost istorije, u kojoj je jedino što stvarno jeste uzvišeno, neponovljivo i drugačije, jesu ljudi, priče i karakteri. 

    ZeroZeroZero“

    Gde: HBO GO

    Kada: 6. marta

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1583413436562932.jpg

    Serija koja je na nekim lokalnijim platformama počela da se daje u februaru ali tek je od danas na HBO. “ZeroZeroZero” prati putovanje kokaina od utovara do istovara. Od momenta kada ga italijanski kartel kupi preko pakovanja u Meksiku i slanja preko Atlantskog okeana do finalne evropske destinacije. Borba moći, lanac sa milion karika, razrađen sistem od malih lokalnih dilera do najmoćnijih bosova u hijerarhiji internacionalne kriminalne grupe. Pokazuje svaku priču, svaki aspekt trgovine narkoticima, upoznaje sa ljudima i pričama. Internacionalni “biznis” i internacionalna priča koja se razvija na tri fronta: američka linija, meksička i italijanska.

    “Tha Pale Horse”

    Gde: Amazon Prime

    Kada: na BBC-ju od sredine februara, od 13. marta na Amazonu

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1583507401575447.jpg

    Adaptacija romana Agathae Christie “The Pale Horse” koja prati priču trgovca umetninama i antikvitetima koji pokušava da otkrije zašto se njegovo ime nalazi na listi pronađenoj u cipeli mrtve žene. Easterbrook počinje sa istraživanjem kako i zašto se njegovo ime našlo na listi, a završava sve privučeniji kući The Pale Horse , gde žive tri žene za koje se govori da su veštice. Prefiinjeno, za estete i one kojo vole kvalitetan zaplet, klasično agatokristovski, zavodljivo, opčinjavajuće.

    “Feel good”

    Gde: Netflix

    Kada: 19. marta

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1583413436092721.jpg

    Stand-up komičarka Mae Martin nas vodi kroz strastvenu, novu vezu sa devojkom kojoj je veza sa Mae prvo lezbijsko iskustvo, a sama Mae se bori sa novom fazom svog života i izazovima apstinencije. Topla, dirljiva, na toliko mnogo nivoa ljudska priča o traženju i pronalaženju i sebe i drugih.

    Saznaj više:
    Povezani članci: