Pretraga

Najbolji letnji filmovi za gledanje pod klimom

Najbolji letnji filmovi za gledanje pod klimom

Tekst: BURO.

Sve smo bliži i bliži junu i tropskim vrućinama, a temperatura je u nekoliko navrata prešla i trideseti podeljak. Uveliko pravimo planove za još jedno nezaboravno leto i divlju energiju koja će ga pratiti. Ipak, mnogi planovi ne ispadnu baš onakvi kakvi smo se nadali da će biti, a iskreno, tokom mnogih leta izostane filmski scenario koji uzalud priželjkujemo i završi se tako što jedva dišemo ispod klime i u dokolici vrtimo serije ispijajući limunadu. Kako ovde ne bi bilo pogrešnih koraka, rešili smo da za vas izdvojimo neke vrele  filmove koji će nadomestiti letnju dramu i potrebnu dozu strasti. U ovim filmovima sunce peče i muti um. 

SPRING BREAKERS 

Najbolji letnji filmovi za gledanje pod klimom (фото 1)

Da li možemo da zamislimo vrelu letnju noćnu atmosferu koja ne miriše na reditljske sposobnosti Harmony Korine-a? Teško. Iako se njegov poslednji film "The beach bum" takođe dešava tokom leta, prvo mesto na listi ikoničnosti letnjih filmova ovoga puta dajemo studentkinjama koje odlaze na svoj letnji raspust. Ukoliko postoji filmski predložak na onosvu kog je nastao hot girl summer, onda je to sigurno ovaj film. 

CALL ME BY YOUR NAME 

Najbolji letnji filmovi za gledanje pod klimom (фото 2)

Ukoliko ste se topili čitajući roman Andre Asimana i uživali u letu koje su zajedno proveli Elio i Oliver, izgorećete gledajući film. I to ne samo zbog radnje i fenomenalne izvedbe glavnih glumaca, već i predivnih enterijera i uzavrelih mermernih i betonskih površina italijanske arhitekture. 

LITTLE CHILDREN 

Najbolji letnji filmovi za gledanje pod klimom (фото 3)

Na visokim temperaturama, često donosimo nepromišljene odluke, ili sebi dopuštamo da maštamo i razmišljamo o stvarima i zadovoljstvima koje inače cenzurišemo. Ovo je priča o riziku, izazovima, dokolici, braku i želji. 

PALM SPRINGS

Najbolji letnji filmovi za gledanje pod klimom (фото 4)

Glavnu ulogu u ovom filmu tumači Andy Samberg koji nam je osvojio srca u Brooklyn 99. Druga protagonistkinja je simpatična Cristin Milioti. Njih dvoje igraju dvoje gostiju na jednom venčanju na kom bivaju zarobljeni u vremenskom loop-u iz kog pokušavaju da pronađu izlaz, usput upoznajući jedno drugo. U filmu je toplo, piju se kokteli pored bazena, svest ključa i donosi namerno zaboravljene uspomene, a autentičan pristup priči učinio je da ovo bude jedna od najbriktijih i najozbiljnijih romantičnih komedija svih vremena. 

A BIGGER SPLASH 

Najbolji letnji filmovi za gledanje pod klimom (фото 5)

Ukoliko ste gledali i volite čuveni "Le piscine", njegov savremni rimejk ne smete da propustite. Pre svega jer su se na jednom mestu našli Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Dakota Johanson i Matthias Schoenaerts. Radnja je smeštena u ambijent slike David Hockney-a po kojoj je ovaj film i dobio naziv, a posle gledanja bićete inspirisani za višesatna internet pretraživanja prelepih vila sa bazenima i maštanje o idealnom scenariju vašeg idealnog letovanja. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor