Pretraga

Najbolji naslovi koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru

Najbolji naslovi koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru

Tekst: BURO.

Znamo da niste želeli da se vratite sa mora, planine, jezera, dalekih egzotičnih destinacija, i uopšte bilo koje destinacije koja vam je predstavljala odmor. Sasvim je sigurno da ste još manje čeznuli da se vratite u jesenjih 15 stepeni, sumorne oblake i kišu. Ipak, tu smo gde smo, i s obzirom na to da nešto nismo preinspirisani za izlaske napolje i uživanja do jutra, okrećemo se prvoj pomoći za sumorne dane. Streaming platforme! Septembar je pun dobrih naslova a mi vam izdvajamo najbolje. 

Sex education (III)

Premijera: 17. septembar

Platfroma: Netflix

Najbolji naslovi koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru (фото 1)

Verovatno je da vam deluje da ste se u “Sex education” zaljubili baš nedavno, ali verovali ili ne, na red je stigla treća sezona, i jedva smo je dočekali. Šarena, iskrena i direktna priča o seksu i svim komplikacijama koje on nosi, ali i o sazrevanju, srednjoj školi, “kul” ekipi i onoj koja to “nije”, porodici i prijateljstvu. Otis, Mauve, Eric, i Otisova genijalna majka (koju igra jednako genijalna Gillian Anderson) se još jednom vraćaju na male ekrane i u novu školsku godinu, prepunu novih briga, novih nesigurnosti, novih problema. Ove godine ekipi se pridružuje i Jemima Kirke (da, sasvim sigurno je znate iz serije “Girls”) koja igra direktorku škola koja pokušava da ispravi sve stvari u školi i vrati školi “stari ugled”. Jedva čekamo da vidimo kako će i da li (sumnjamo) u tome uspeti.

The starling

Premijera: 24. septembar

Platforma: Netflix

Najbolji naslovi koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru (фото 2)

Melissa McCarthy, Chris O’Dowd, Kevin Kline, Timothy Olyphant i Daveed Diggs su već imena koja obećavaju dobro izvedenu priču, a ako vam još kažemo da je u pitanju srceparajuća drama biće vam jasno da je ovo septembarski dragulj, idealan za duge kišne dane. Priča prati ženu koja se bori sa traumom pobačaja, a pored toga i sa pticom koja napada njenu baštu. Pomalo smešno, pomalo i bizarno ali je upravo ta borba navodi da se suoči sa svojim bolom i patnjom i nađe način da isceli.  

SCENE IZ BRAKA

Premijera 13. septembar

Platforma: HBO GO

Najbolji naslovi koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru (фото 3)

Apsolutna zvezda sezone i naslov koji niste znali da ste čekali. „Scene iz braka“ je adaptacija švedskog klasika Ingmara Bergmana iz 1973. godine ovaj put sa savremenim glumicama A liste, Oscarom Isaacom i Jessicom Chastain. Kao i gotovo pedeset godina unazad, sada kroz 12 epizoda, ovaj naslov ppreispituje predstave o ljubavi, mržnji, želji, monogamiji, braku i razvodu iz ugla savremenog američkog para, i donosi iskrenu priču o tome da “brak” mnogo jednostavnije zvuči kao reč.

Nine perfect strangers

Premijera: Sve epizode dostupne od 8. septembra

Platfroma: HULU

Najbolji naslovi koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru (фото 4)

Već od najave smo bili uvereni da će ovo biti jedna od onih serija koje će nas ozbiljno omađijati, i da, bili smo u pravu. Sad smo već navikli da Nicole Kidman sezonski ima po jednu seriju o kojoj svi pričaju i ovaj put je to "Nine perfect strangers" . Nova mini serija u središte priče stavlja upravo mesto, retreat u koji se odlazi da se postane bolja i smirenija verzija sebe. “Tranquil house” je oaza u kojoj svi njeni posetioci mogu da očekuju izlečenje od svojih bolesti, prošlosti i problema. U ovoj “kući mira”, Nicole Kidman igra glavnu junakinju Mashu, koja dočekuje goste ujednačenim, mirnim glasom i govori im “učinićemo da budete dobro” što je na neki čudan način jednako i umirujuće i jezivo. A radnja i nastavlja da se razvija u oba smera i to prilično nepredvidivo. 

DOBRA BORBA (V)

Premijera: 17. septembar

Platforma: HBO GO

Najbolji naslovi koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru (фото 5)

Kultna serija koja kako se čini postaje sve zabavnija i dinamičnija kako vreme odmiče. U petoj sezoni popularne serije “Dobra borba”, Diane se preispituje da li je u stanju da pomogne u vođenju afroameričke advokatske firme sa Liz, nakon što izgube dva najbolja advokata. U međuvremenu, Marissa i njena firma se povezuju sa Halom Wacknerom koji odlučuje da otvori svoju sudnicu u fotokopirnici.

Midnight Mass

Premijera: 24. septembar

Platforma: Netflix

Najbolji naslovi koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru (фото 6)

Ljubitelji kvalitetnih horora, i misterioznih priča koje podvlače jezu pod kožu donosimo vam radosne vesti! Krajem septembra na Netflix pristiže novi naslov "Midnight Mass" iz uma i pera autora Mikea Flanagana, čije vam je ime sasvim sigurno poznato budući da stoji iza ostvarenja "Doctor Sleep", "The Haunting" i "The Haunting of Bly Manor". Nova mini serija se bavi dolaskom harizmatičnog i misterizonog mladog sveštenika koji čini neverovatna čuda, obnavlja religiju i veru stanovništva, i pokušava da ih ubedi da veruju, pre svega njemu. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor