Nova romantična komedija sa Lindsay Lohan nije ono što smo želeli da bude

    17.11.2022.
    RECOMMENDED

    Decembar je ove godine stigao malo ranije. Zbog hladnog vremena mnogi su već izvukli ukrase iz fioke, a vunene čarape i oversize džemperi postali su omiljena vikend uniforma. Šta još fali ovom kadru sem šolje toplog kakaa? Pa lagana romantična komedija sa sličnim kadrovima ušuškanosti i zamršenih ljubavnih odnosa. Dodaj tome i omiljenu IT girl iz mladosti i dobiješ pun pogodak. Ili možda ne?

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/1668776192810691.jpg

    Iskreno, sve nas je obradovala informacija da se Lindsay Lohan vraća na velike ekrane. Činjenica da je u pitanju novogodišnji ljubavni film pod cheesy nazivom „Falling for Christmas“, učinila je da pomislimo da ove godine možda nećemo gledati Love Actually hiljaditi put, jer se na sceni pojavio ozbiljan konkurent. Lindsay igra razmaženu naslednicu koja nije u stanju da uradi bilo šta za sebe. Njen otac je pritiska da konačno prihvati realnost radnog sveta, dok je njen dečko influenser pritiska da se venčaju. On i ona mnogo toga zajedničkog osim slika na Instagramu i sklonosti ka šampanjcu, i deluje da im je važnije kako ih vide pratioci nego sama osećanja koje imaju jedan prema drugom. Međutim ona doživaljava ozbiljan pad i zbog nesreće dobija amneziju. Tu na scenu stupa srdačni lokalni udovac (Chord Overstreet) i ona počinje da shvata da je život možda više od toga da je slabo plaćene sluge hrane kavijarom za doručak.

    Već poznata formula romantičnih komedija gde razmažena protagonistkinja na kraju postane divna i saosećajna devojka nešto je što smo već videli i mogli bismo da progutamo, ali ipak sama izvedba mnogo je lošija od premise. Fore su toliko loše da ćete oči pokrivati rukama od transfera neprijatnosti u nekoliko navrata, a scenario toliko predvidiv da ćete već u prbih deset minuta znati šta će se dešavati tokom celog filma.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/1668776192855951.jpg

    Najveća vrednost ovog filmskog božićnog ukrada definitivno je sama Linsday zbog koje ćete možda i pogledati film do kraja. Ona odiše istom enegerijom kao u omiljenom Mean girls, ali ono što smeta je što joj nije dat prostor da evoluira. Bilo bi divno da smo videli neku ulogu koja više pristaje 36-godišnjoj Lindsay a ne pokušaj ekspolatisanja glumačkih obrazaca u kojima je već pokazala da je sjajna. Bilo kako bilo, šteta je što film od kkog ne očekujete da bude dobar nije ispoštovao bar niska očekivanja. Bilo je dovoljno da nas ugreje i učini naše uzbuđenje oko praznika intenzivnijim, ali nažalost zaboravićete ga dok praznici stignu. Jedino što valja u njemu je veliki comeback Lindsay i najava da ćemo je gledati u nekim novim ulogama kojima se radujemo. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: