Novi biografski filmovi kojima možemo da počnemo da se radujemo

    01.07.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/biopics-cover.gif

    Filmski žanrovi su tu da bismo se delili i pola sata prepirali šta ćemo da gledamo kada je filmsko veče. Neko stvarno voli sve, neko je veoma specifičan i ostaje u okviru svog omiljenog ali među prvima su gotovo uvek romantične komedije, horori, akcije i naravno biografski filmovi koje kako se čini volimo sve više. Biografski filmovi, iliti biopics nisu ni novi ni nepoznati filmskoj industriji ali je interesovanje za ovaj konkretan žanr posebno poraslo nakon oogromnog uspeha koji je “Boemska Rapsodija” postigla 2018. godine, zaradivši gotovo milijardu dolara. Rami Malek je ovim filmom postao zvezdu i sa Oskara otišao kući sa zlatnom statuicom u ruci, a od nas ostalih ozbiljne zaljubljenike u filmove o zvezdama koje volimo, poštujemo, ne razumemo, upoznajemo. Ako se prepoznajete u redovima onih koje intrigiraju real life priče obojene sa malo filmske magije, onda postoji nekoliko naslova kojima možete da se radujete jer su njihove premijere potvrđene za ovu ili narednu godinu. Kako stvari stoje, biografski filmovi, pogotovo o muzičarima, ali i ostalim poznatim ličnostima, su novi holivudski trend i ovo su lica koja ćemo gledati na velikim ekranima.

    aretha franklin

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1593691459541642-1.gif

    Prva na redu superzvezda koja će dobiti ar-i-es-pi-i-si-ti kakav zaslužuje kao i film o sopstvenom životu, je vokalna mađioničarka Aretha Franklin. Ovo je ujedno i najbliži film koji nas očekuje u bioskopima (nadamo se) budući da je najavljen za oktobar 2020. godine, a sa tog datuma pomeren na decembar. Svakako ove godine, i svakako radosna vest. Iako će zvanično širom sveta početi sa prikazivanjem 15. januara, ali okej, ostanimo na tome da će biti pred kraj godine. Skorije je. Jennifer Hudson će igrati Arethu, a dosta je značajna činjenica da ju je sama Aretha odabrala i “zadužila” da je glumi pre nego što je preminula 2018. godine. U filmu “Respect” nazvanom prema hitu iz 1967. godine glumiće još poznatih imena kao što su Forest Whitaker, Marlon Wayans i Mary J. Blige.

    elvis presley

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/159369145957755-1.gif

    Možda ste se prvo zapitali kome bi pobogu uopšte mogla da pripadne uloga beskrajno harizmatične, legendarne figure na muzičkoj sceni, i ako jeste, odgovor je da je režiser Baz Luhrmann novog Elvisa pronašao u obličju Austina Butlera („Kerini dnevnici“ i „Bilo jednom u… Holivudu“). Imao je ozbiljne protivnike kao što su Harry Styles, Ansel Elgort i Miles ali je Luhrmanu on delovao najbližim Elvisom liku i stavu. “Priča će pratiti period od dvadeset godina i razviti se u kompleksnu predstavu o samom Elvisu kao i njegovim odnosima. Od početaka, preko uspona i vrhunca karijere, priča će paralelno pratiti i istorijske i kulturološke prilike u SAD”. Film je dugo bio na pauzi sa snimanjem kako zbog celokupne pandemija situacije tako i zbog činjenice da je jedan od članova ekipe, to jest Tom Hanks bio zaražen tako da je snimanje u potpunosti obustavljeno. Konačno se ta situacija menja i potvrđeno je da se premijera očekuje sledeće godine. Kako je Lurhmann režirao nekoliko legendarnih filmova, poput “Moulin Rouge” i “Romeo + Juliet” Elvis je u sigurnim rukama da će film o njegovom životu biti remek-delo.

    bob dilan

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1593691459506053-1.gif

    Timothée Chalamet kao nesrećeni, namučeni, pretalentovani umetnik sa gitarom u ruci i raščupanom “I woke up like this i imam kosu da to i dokažem“ frizurom? Da, molimo! Malo je vesti koje su nas toliko obradovale kao to da će Timothée igrati mladog Boba Dylana u filmu koji se fokusira na period kada je umetnik trebalo da postane najpopularniji pevač folk muzike. Onda, možete da zamislite koliko je važan trenutak kada akustičnu gitaru menja za električnu da bi svirao na sada legendarnom nastupu na Newport Folk Festival 1965. godine. Posle toga je sve istorija. Sam Dylan radi sa Searchlight Pictures i Mangoldom na ovom filmu, tako da ako neki biografski film može da bude blizu istini onda je to ovaj. Film je za sada bez zvaničnog naslova ali se “Going Electric” prečesto pominje da bi bilo slučajnost.

    mike tyson

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1593691459613534-1.gif

    Ime Jamie Foxx kao odgovor na pitanje ko će igrati Mike Tysona u novom filmu smo prvi put čuli daleke 2014. kada je film i najavljen. Nakon šest godina pauze i gotovo nikakvog pominjanja u medijima, fanovi nisu bili sigurni da li će do filma stvarno i doći. Ipak, nedavni Instagram intervju između Foxxa i Mark Birnbauma, je potvrdio da je dugoočekivani odgovor, zvučno i veliko: da! Foxx već neko vreme ozbiljno i naporno vežba ne bi li se fizički doveo u stanje spremnosti koje je slično onome koje je imao nekadašnji svetski šampion u superteškoj kategoriji. “Finding Mike” će pratiti Tysonovu karijeru i prošlost. Iako još uvek ne postoji zvaničan datum premijere, prema fotoografijama koje je Jamie objavio nedavno na Instagramu čini se da će snimanje početi veoma brzo.

    princeza diana

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1593691459470235-1.gif

    Internet je takoreći eksplodirao, i imao baš mnogo toga da kaže, kada je otkriveno da će Kristen igrati Dianu, “princezu naroda”. Neki su bili oduševljeni i videli mnogo sličnosti, drugi su se osećali prevareno i rekli da je napravljen poptuno pogrešan izbor. Bilo kako bilo, režiser Pablo Larraín se ne dvoumi oko svoje odluke, jer vidi nešto magično u Stewart, i kaže da će ona sigurno moći da iznese ulogu princeze. A nisu mu strani ni biografski filmovi, budući da je režirao “Jackie” u kom Natalie Portman igra Jacqueline Kennedy. Film “Spencer” počinje sa produkcijom 2021. godine, i pratiće dinamičan brak između princeze i princa Charlesa.

    michael jackson

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1593691459426176-1.gif

    Producent Graham King je postigao neverovatan uspeh sa biografskim muzičkim filmom (u pitanju je „Boemska rapsodija“) i kako se čini taj voz neće napuštati skoro. Sledeća stanica je niko drugi do Kralj popa. Da, Michael Jackson. Uprkos mnogim kontroverzama oko legendarne zvezde, King je mišljenja da je njgova životna priča nešto što će publika želeti da gleda i sva je prilika da ne greši u tome, jer su na saradnju već pristali iz Jacksonove producentske kuće, i dali sva prava na njegovu muziku, da bude korišćena u filmu. Scenarista, John Logan (koji je pisao scenario za filmove “Hugo”, “Gladijator” i “Avijator”) će se pridružiti Kingu. Kao što je i očekivano, za ovakvu ulogu je zaista potrebno dugo i detaljno razmišljati o opcijama ko bi mogao da je iznese (kao i o tome ko je će je uopšte želeti) i definitivno će proći još vremena dok ne dobijemo konačan odgovor. Do tada možemo samo naizmenično da se pitamo: šta misliš, ko bi mogao da igra Jacksona?

    barry gibb

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1593691459253756-1.gif

    Kao što smo rekli, King ne planira daleko od biografskih filmova skoro i u tom duhu punu je govorkanja (opravdanih) da izgleda sa Paramount Pictures i Spielbergovim Amblin Entertainment radi na rekreiranju života i vremena legendarnog benda Bee Gees. Priča bi trebalo da prati njihov put od sunčane Australije do mesta na disko tronu, sa pesmama ‘Staying Alive’ i ‘Night Fever’. Za sada se zna da je Bradley Cooperu ponuđeno da igra Barry Gibba, poslednjeg člana Bee Gees benda.  Ako pristane, to i njemu može da se doda na listu muzičkih filmova, pošto sećamo se koliki je uspeh ostvario sa filmom „Zvezda je rođena“ i koliko nas je oduševio svojim glasom.

    Saznaj više:
    Povezani članci: