Pretraga

Novi filmovi i serije koje treba da stavite na listu... odmah

Novi filmovi i serije koje treba da stavite na listu... odmah

Tekst: BURO.

Svi dobro znamo da su vikendi oni dani u nedelji kada streaming servisi rade zajedničkim snagama da lansiraju novi sadržaj i dovedu nas u jezivo iskušenje da preskočimo sve pozive na džin tonike i wine tasting i prosto i jednostavno ostanemo kod kuće i gledamo sve redom. Vikend iza nas je bio posebno aktivan i doneo je dosta novih naslova kako u pogledu serija tako i novih orginalnih filmskih ostvarenja. Od Netflixa preko Amazona do Hulua, svaka platforma je izbacila ponešto novo i napravili su opštu pometnju svima onima koji žele da isprate sve ali prosto nikada nije dovoljno vremena. Bez brige, tu smo da pomognemo i izdvojimo najbolje ponude, i uštedimo vam bar malo vremena i damo smernice šta gledati i zašto. Pored "Modern Love" koji je imao premijeru na Amazone Prime, ovo su novi naslovi na koje treba obratiti pažnju.

Novi filmovi i serije koje treba da stavite na listu... odmah (фото 1)

“Looking for Alaska” (1 sezona)

Streaming servis:

Hulu

O čemu se radi:

Adaptiran roman Johna Greena iz 2005. godine, a seriju potpisuju kreatori serije “Gossip Girl” Josh Schwartz i Stephanie Savage. Priča prati mlade, sarkastične duhovite odmetnike Alabama koledža, Culver Creek. Glavnu ekipu čine Alaska Young, prototip manične, čarobne devojke iz snova (manic pixie dream girl), Chip “The Colonel” Martin koji ne trpi previše izmotavanja i gluposti, ultimativno pragmatičan i praktičan Takumi i slatki dečko iz predgrađa Miles Halter.
Uprkos vrlo laganom početku, atmosfera je takva da se vrlo lako naslućuje da se radnja usmerava ka nečemu daleko ozbiljnijem od tinejdžerskog života u kampusu.

Opšti utisak:

"Looking For Alaska" je spora priča, u svojoj suštini duboko tužna, i kao i knjiga, govori o zapravo o daleko kompleksnijim stvarima. Ako to imate na umu, i okej ste sa teen dramom, onda samo napred.

Novi filmovi i serije koje treba da stavite na listu... odmah (фото 2)

“Living With Yourself” (1 sezona)

Streaming servis:

Netflix

O čemu se radi:

O automržnji, i svim nesigurnostima, problemima i nezadovoljstvima na koje svi nailazimo. Paul Rudd glumi Milesa, veoma finog, uljudnog, smirenog čoveka, ali i drugog, slučajno otkrivenog Milesa koji je njegova kopija. U stvari gotovo kopija, pošto je taj drugi Miles “samo malo poboljšana verzija” prvog. I taman toliko koliko je potrebno da Milesa Prvog gurne do ekstrema i akcija za koje nikada nije mislio da je sposoban.

Opšti utisak:

Serija ima osam epizoda od po trideset minuta, i u njima se smenjuju perspektive Milesa Pravog Prvog i Milesa Drugog Kloniranog, i Rudd je stvarno pokazao ozbiljno veliku sposobnost da igra oba. I šarmantnog manijaka, i dobrog životom zamorenog tipa. "Living with Yourself" možda nije baš najorignalnija serija, ali je u principu jako dobra fuzija standardnog stikoma, i anksioznosti zbog ludački napredne tehnologije, sa prilično dobrim glumcem na čelu.

Novi filmovi i serije koje treba da stavite na listu... odmah (фото 3)

“Wounds”

Streaming servis:

Hulu

O čemu se radi:

Armie Hammer, Dakota Johnson, i Zazie Beetz na ekranu, zajedno. Ukratko, prelepo. Dobro, zapravo bilo bi prelepo da nije u pitanju horor film. Hammer se našao u ulozi Willa, barmena koji živi sa svojom devojkom Carrie (Johnson) ali takođe i povremeno flertuje sa Aliciom, koja je česta gošća u njegovom baru. Međutim, od onoga što na prvi pogled izgleda kao obična priča o ljubavnom trouglu, pretvara se u noćnu moru nakon što Will pokupi zaboravljen telefon u baru i otvori sasvim novu dimenziju užasa, a stvarno i nestvarno počinju ozbiljno da se prepliću.

Opšti utisak:

Previše bubašvaba. Gledajte, ako volite horore. I ako ste spremni na ozbiljno zastrašujuće tripove. I ako se ne gadite gore pomenutih buba. Prelepa ekipa doduše ozbiljno vadi stvar.

Novi filmovi i serije koje treba da stavite na listu... odmah (фото 4)

“Eli”

Streaming servis:

Netflix

O čemu se radi:

Eli je dečak koji boluje od nepoznate autoimune bolesti, i njegovi roditelji rešavaju da se presele u sterilnu kuću/kliniku gde će on konstantno biti pod nadzorom i terapijom doktorke Isabelle Horn. Loše vesti su što Isabellu igra Lili Taylor, koje je usavršila ulogu zle, autoritativne figure u “Chambers”, pa tako stvari umesto na bolje počinju da idu na gore i veoma zastrašujuće. Elijev život se pretvara u noćnu moru, ali na sreću tu je Haley, neobična devojčica (igra je Sadie Sink koju smo zavoleli u “Stanger Things”) i pomogne mu. Pitanje je samo, da li je ona uopšte stvarna?

Opšti utisak:

Podseća na mnogo stvari koje smo gledali do sad. Nešto na “The Others”, nešto i na “Shining” ali sve u svemu može se gledati. Ako nemate bolju ideju šta raditi za Noć veštica, ovo je svakako dobar izbor.

Novi filmovi i serije koje treba da stavite na listu... odmah (фото 5)

“Diecisiete” (“Seventeen”)

Streaming servis:

Netflix

O čemu se radi:

Sedamnaestogodišnjak Héctor počinje da se brine o psu, dok je smešten u popravni dom za maloletnike. Kada psa daju na usvajanje, Héctor beži iz doma, u pokušaju da pronađe svog čupavog prijatelja. Međutim, na tom putu uspeva da se pomiri sa bratom sa kojim već dugo nije u kontaktu i da nađe baku koja je sada na samrti.

Opšti utisak:

Životno i prilično tužno. Ako vam treba nešto da se dooobro isplačete, ovo je film za vas.

Novi filmovi i serije koje treba da stavite na listu... odmah (фото 6)

“Unnatural Selection” (1 sezona)

Streaming servis:

Netflix

O čemu se radi:

O svim mogućim načinimana koje high-tech eksperimentisanje sa genetikom može da promeni svet. I svi načini na koje to može da se završi loše ili barem zabrinjavajuće.

Opšti utisak:

Nah. Definitvno najslabija karika na listi. Ok za ogledati ako želite da otkrijete nove načine na koje možete da se zatrašite tehnološkim dostignućima i potencijalnim scenarijima budućnosti. Ok je i ako preskočite.

Novi filmovi i serije koje treba da stavite na listu... odmah (фото 7)

“Interior Design Masters”

Streaming servis:

Netflix

O čemu se radi:

Deset običnih ljudi, sa različitim estetikama, idejama i vizijama i jednom istom željom- da postanu svetski poznati dizajenri enterijera.

Opšti utisak:

Ako volite America’s Next Top Model primenjen na svet dizajna enterijera, onda će vam biti veoma zabavno.

Novi filmovi i serije koje treba da stavite na listu... odmah (фото 8)

“Tell Me Who I Am”

Streaming servis:

Netflix

O čemu se radi:

O blizancima Marcusu i Alexu Lewis. Nakon užasne nesreće Alex je doživeo totalnu amneziju, i oslanja se samo na Marcusa, da mu u potpunosti objasni njegov život. Marcus je ispričao prelepu, idiličnu, porodičnu priču koju bi svako želeo. Problem je samo što ona nije istinita.

Opšti utisak:

Pomalo podseća na Netflixov prethodni film “Evelyn” tako da ako vam se to dopalo, i ovo će. Samo malo mračnije i tajnovitije.

Novi filmovi i serije koje treba da stavite na listu... odmah (фото 9)

“Avlu” (1 sezona)

Streaming servis:

Netflix

O čemu se radi:

Nakon sukoba u porodici, glavna junakinja završava iza rešetaka i odlučna je da ostane živa, izađe iz zatvora i zaštiti svoju ćerku.

Opšti utisak:

"Orange Is the New Black” će ostati zauvek omiljena serija o ženskom zatvoru i životu u istom, ali “Avlu” je iako ne najinovativnija, ipak pomalo osvežavajuća perspektiva jer je zapravo turska adaptacija australijskog hita “Wentworth”.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor