Ovo leto miriše na uživanje kod kuće, rashlađena pića i nove serije koje gledamo u julu

    07.07.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/serijej_jul_cover.jpg

    Tužna strana realnosti jeste da su svi planovi ove godine malo ćao zdravo do daljnjeg. Srećna strana realnosti jeste da barem postoje zabave na koje nikakve promene trajno ne utiču pa još uvek možemo da uživamo u čemu jesmo i pre, samo sa dodatkom novog. Naravno da pričamo o filmovima i serijama! Ovih dana streaming platforme su malo okrenutije tinejdž sadržaju i različitim vrstama natprirodnog i magičnog. To je valjda i normalno kada je sve ovoliko neizvesno. Od nastavka serije Peni Dredful do adaptacije legendarne tinejdžerske komedije, ovo su najzanimljiviji naslovi na platformama.

    “Peni Dredful: Grad anđela”

    HBO

    od 3. jula

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594124935882933.jpg

    Dok je „Peni Dredful“ priča smeštena u London tokom viktorijanskog doba, njen potomak se seli ne samo u drugi grad nego i na drugi kontinent i „Peni Dredful: Grad anđela“ počinje 1938. u Los Anđelesu, u vreme duboko prožeto društvenim i političkim tenzijama. Kada se dogodi jezivo ubistvo koje šokira ceo grad, detektiv Tiago Vega i njegov partner Lewis Michener dobijaju zadatak da ga reše, ali se sve dublje upetljavaju u priču koja odražava bogatu istoriju Los Anđelesa: od građenja prvih autoputeva i ukorenjene tradicije meksičko-američkih predanja, do opasne špijunaže Trećeg rajha i procvata radio evangelizma. Ubrzo Tijago i njegova porodica počinju da se bore sa silama mnogo moćnijim od njih, koje prete da ih razore.

    “Warrior Nun”

    Netflix

    od 2. jula

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/159412493854103.jpg

    Savremena Buffy ubica vampira, samo što ih ovde ima više, i ne ubijaju samo vampire. Priču je adaptirao Simon Barry (koji potpisuje i film „Van Helsing“), a priča prati Avu, kvadriplegičnu tinejdžerku iz sirotišta, koja je dobila drugu priliku. Izlečena je od paralize čudom, i uz to je dobila i supermoći. Ipak, njene nove moći donose i zadatak: postala je članica tajnog društva časnih sestara koje su trenirane da se bore protiv zla. Da, izuzetno bizarno ali u neku ruku i i privlačno.

    „kviz“

    HBO

    od 11. jula

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594124936895864-scaled.jpg

    Nova mini-serija i kada kažemo mini stvarno to i mislimo jer broji svega tri epizode, zasnovana je na senzacionalnoj i istinitoj priči o tome kako su Charles i Diana Ingram osmislili prevaru u kvizu „Želite li da postanete milioner?“. U septembru su major Ingram, njegova supruga Diana i njihov saučesnik, Tecwen Whittock, koji je sedeo u publici, optuženi su da su na prevaru osvojili milion funti u najpopularnijem kvizu na svetu. Bračnom paru je suđeno za zaveru koja je izvedena tako što su kašljanjem tokom snimanja davali signale za tačne odgovore na pitanja.

    Serija

    Netflix

    od 3. jula

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594124936492081.jpg

    Adaptacija legendarnih knjiga Ann M. Martin na koje je nabasao svako ko je bio tinejdžer 90-ih. “The Baby-Sitters Club” je topla priča o grupi srednjoškolki koje bejbisituju ne samo da bi zaradile nešto dodatnih para i imale priliku da se druže, već i da zaista pomognu nekome. Slatko, zabavno, nežno i detinjasto. Da, idealno za tinejdžere o kojima se i radi, ali je i čudnovato prijatno i nostalgično i za nas starije. Iako na prvi pogled izgleda detinjasto, serija je prilično prožeta feminističkim pitanjima, i pitanjima prava jednakosti svih, pa tako četvrta epizoda recimo daje prelep osvrt na transrodnu decu, i afirmiše i osvetljava ne samo njihovo postojanje nego i značaj i prava.

    “Stateless”

    Netflix

    od 8. jula

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594125371636401.jpg

    Da li ste znali da je Cate Blanchett ko-kreirala TV seriju? Pa, jeste, i u pitanju je ova i sad kad znate možete da nam se pridružite u čekanju sutra kada ćemo konačno da kliknemo play dugme. Ne samo što je bila idejni tvorac, već Cate i glumi u novoj seriji, tako da sa pravom očekujemo poslasticu. Šest epizoda ove mini serije, donosi priču o različitim perspektivama četiri stranca čiji se životi sudaraju u imigracionom centru u sred australijske pustinje.

    „cursed“

    Netflix

    prikazuje se od 1. jula

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594124935515909.jpg

    Ne može se baš reći da izgaramo za ovim, ali ukoliko postoje oni kojima nedostaje “Witcher” ova serija može da mu bude dostojna zamena jer ako ste zainteresovani za post “Witcher” miks fantazije, “Cursed” trenutno izgleda kao najbolji i najbliži izbor. Bazirana na istoimenoj, nedavno objavljenoj knjizi “Cursed” pokušava da reinventnuje legendu o kralju Arthuru i ponovo je ispriča pitajući se “Šta bi bilo da je mač izabrao krajicu?”. Tako deset epizoda prve sezone ove serije zapravo donose novi pogled na poznatu nam situaciju razmatrajući mogućnost da Nimue (Katherine Langford), “tinejdžerska heroina sa misterioznim darom” možda ima pravo na Eskalibur.

    Saznaj više:
    Povezani članci: